Potkan Odesláno 25. března Nahlásit Odesláno 25. března V 22. 3. 2025 v 11:34, Pozorovatel napsal: Nakonec stejně nejraději nosím staré dobré CRKT M21-04 protože těch nových je mi líto Super! Mam stejnej Tak me napada, ze jsme nejspis jedinej narod, co dokaze vyslovit CRKT jako jedno slovo… 1
Pozorovatel Odesláno 25. března Nahlásit Odesláno 25. března @Potkan je to úplně ta první verze s hliníkovými střenkami, kdy pojistka liner locku je ještě manuální (ty automatické pak měly červenou tečku), která mě osobně sedí nejvíc. CéeRKáTé
Potkan Odesláno 27. března Nahlásit Odesláno 27. března Presne. Taky se radsi sam rozhodnu, kdy zajistim a kdy ne. Heleeee, zaadnyy CeeeRKaaTee. Proste crkt, sklonuje se podle chuj Ja jsem si ho jeste trosku potunil, bo mi nicil rifle. Zbrousil jsem ty trcici hrany a je z neho mazel.
Pozorovatel Odesláno 27. března Nahlásit Odesláno 27. března Já jsem ty hrany na těch kolících taky zbrousil 1
filltos Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března (upraveno) Nová akvizice Jen přemýšlím, že bych dal dolů černění. Je to prý Cerakote. Máte tip, čím to dostat dolů? Třeba @mydlinkaTM by mohl vědět? Jak je to s Cerakote a toxicitou ohledně ke zpracování potravin? Upraveno 28. března uživatelem filltos
mydlinkaTM Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března (upraveno) Snad by to mohlo jít dolů opískováním. Pak omlet v šutrech. Cerakote se dává hodně na pistole a viděl jsem ho i dávat na rukojeti Microtechů - teda až potom co se origo elox ošoupal. Na čepeli nevím, jestli ho některý nůž, co mi prošli rukama, měl? Upraveno 28. března uživatelem mydlinkaTM
filltos Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března A nějaká chemie? To by pro mě bylo schůdnější.
mydlinkaTM Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března To bohužel nevím. Jedině prolézt internet.
Radek124 Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Opískovat/omlít, kvůli snadnější údržbě a hygieně vyleštit (tyhle povrchovky se chytají na hrubější povrch), na závěr samozřejmě znova nabrousit... Nevyšlo by levněji poslat fancy černocha číňanovi zpátky a na potraviny pořídit rovnou něco leštěného?
McMarty Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Zdravím pánové. Jistě se to asi řešilo. Chtěl bych si koupit domů nějaký brousek (různé úhly) na mé EDC nože a kuchyňské. Vím že existují ale dle mne stojí nesmysl a na druhou stranu nechci Alliexpress. Nemáte někdo tip případně rovnou zkušenost? Díky moc.
filltos Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března před 21 minutami, Radek124 napsal: Opískovat/omlít, kvůli snadnější údržbě a hygieně vyleštit (tyhle povrchovky se chytají na hrubější povrch), na závěr samozřejmě znova nabrousit... Nevyšlo by levněji poslat fancy černocha číňanovi zpátky a na potraviny pořídit rovnou něco leštěného? Má to být EDC, ale primárně jídlo Mě se to líbí velikostí a tvarově, ale něco takového ve verzi bez černění sem zatím neviděl.
Pozorovatel Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března před 2 hodinami, McMarty napsal: Zdravím pánové. Jistě se to asi řešilo. Chtěl bych si koupit domů nějaký brousek (různé úhly) na mé EDC nože a kuchyňské. Vím že existují ale dle mne stojí nesmysl a na druhou stranu nechci Alliexpress. Nemáte někdo tip případně rovnou zkušenost? Díky moc. Koupit kámen a úhel chytneš po pár pokusech do ruky. Já žádné udělátko nepoužívám. Jedu podle oka
McMarty Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března před 1 hodinou, Pozorovatel napsal: Koupit kámen a úhel chytneš po pár pokusech do ruky. Já žádné udělátko nepoužívám. Jedu podle oka Hele kámen doma mám a asi i kvalitní, ale nejsem úplně zručný a neudržím úhel ostří. Nože jsem na to obecně doškrábal.
Radek124 Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března (upraveno) @McMarty S kameny je dobré začít radši na starších kudlách a na ostří si pro naučení úhlu označit neobrobenou oblast otíratelným fixem - ať Tě nešlehne že sis hned na první dobrou dodral nějakej výstavní kus (i to se bohužel stává) Jinak na údržbu běžných ocelí bývá dobrá i keramická tyčka (v nouzi funguje podobně i neglazovaná část dna keramického hrnku) - ale to už chce mít trošku v ruce a nevrhat se s tím hned na tvrdé práškovky. Upraveno 28. března uživatelem Radek124
McMarty Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Hele děkuji Radku. To s tím fixem je dobrý nápad.
Radek124 Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Spíš než tady doporučuju obdobné vlákno na Knife.cz - tam se broušení řeší od nejprimitivnějších přístupů až po "akademické", s kontrolou výsledků pod mikroskopem 1
wawrik Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března @Radek124 Nebol by na to vlákno priamy odkaz, nech sa človek nemusí brodiť balastom?
Radek124 Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března (upraveno) Rozcestník zde, na úpravu původního příspěvku už je pozdě Čím brousit? Brousky jan03 Ostrie pod mikroskopom Upraveno 28. března uživatelem Radek124 1
wawrik Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Aha, ja som myslel, že to je jedno konkrétne vlákno...
Moty Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března před 28 minutami, McMarty napsal: Hele děkuji Radku. To s tím fixem je dobrý nápad. https://www.kmfs.cz/eshop/brousky/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se