Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 22. 3. 2025 v 11:34, Pozorovatel napsal:

Nakonec stejně nejraději nosím staré dobré CRKT M21-04 😈 protože těch nových je mi líto 🫣

IMG20250322112842.jpg

Super! Mam stejnej :)

Tak me napada, ze jsme nejspis jedinej narod, co dokaze vyslovit CRKT jako jedno slovo… 

• Like 1
Odesláno

@Potkan je to úplně ta první verze s hliníkovými střenkami, kdy pojistka liner locku je ještě manuální (ty automatické pak měly červenou tečku), která mě osobně sedí nejvíc.

CéeRKáTé 😁😂

Odesláno

Presne. Taky se radsi sam rozhodnu, kdy zajistim a kdy ne.

Heleeee, zaadnyy CeeeRKaaTee. Proste crkt, sklonuje se podle chuj ;)

Ja jsem si ho jeste trosku potunil, bo mi nicil rifle. Zbrousil jsem ty trcici hrany a je z neho mazel.

IMG_0560-1.jpg

IMG_0561-1.jpg

Odesláno (upraveno)

Nová akvizice :)

Jen přemýšlím, že bych dal dolů černění. Je to prý Cerakote. Máte tip, čím to dostat dolů? Třeba @mydlinkaTM by mohl vědět?

Jak je to s Cerakote a toxicitou ohledně ke zpracování potravin?

PXL_20250328_083251669.jpg

Upraveno uživatelem filltos
Odesláno (upraveno)

Snad by to mohlo jít dolů opískováním. Pak omlet v šutrech.

Cerakote se dává hodně na pistole a viděl jsem ho i dávat na rukojeti Microtechů - teda až potom co se origo elox ošoupal. Na čepeli nevím, jestli ho některý nůž, co mi prošli rukama, měl?

Upraveno uživatelem mydlinkaTM
Odesláno

Opískovat/omlít, kvůli snadnější údržbě a hygieně vyleštit (tyhle povrchovky se chytají na hrubější povrch), na závěr samozřejmě znova nabrousit...
Nevyšlo by levněji poslat fancy černocha číňanovi zpátky a na potraviny pořídit rovnou něco leštěného? :whistle:

Odesláno

Zdravím pánové. Jistě se to asi řešilo.

Chtěl bych si koupit domů nějaký brousek (různé úhly) na mé EDC nože a kuchyňské. Vím že existují ale dle mne stojí nesmysl a na druhou stranu nechci Alliexpress.

Nemáte někdo tip případně rovnou zkušenost?

Díky moc.

Odesláno
před 21 minutami, Radek124 napsal:

Opískovat/omlít, kvůli snadnější údržbě a hygieně vyleštit (tyhle povrchovky se chytají na hrubější povrch), na závěr samozřejmě znova nabrousit...
Nevyšlo by levněji poslat fancy černocha číňanovi zpátky a na potraviny pořídit rovnou něco leštěného? :whistle:

Má to být EDC, ale primárně jídlo :)

Mě se to líbí velikostí a tvarově, ale něco takového ve verzi bez černění sem zatím neviděl.

Odesláno
před 2 hodinami, McMarty napsal:

Zdravím pánové. Jistě se to asi řešilo.

Chtěl bych si koupit domů nějaký brousek (různé úhly) na mé EDC nože a kuchyňské. Vím že existují ale dle mne stojí nesmysl a na druhou stranu nechci Alliexpress.

Nemáte někdo tip případně rovnou zkušenost?

Díky moc.

Koupit kámen a úhel chytneš po pár pokusech do ruky.

Já žádné udělátko nepoužívám.

Jedu podle oka 😉

Odesláno
před 1 hodinou, Pozorovatel napsal:

Koupit kámen a úhel chytneš po pár pokusech do ruky.

Já žádné udělátko nepoužívám.

Jedu podle oka 😉

Hele kámen doma mám a asi i kvalitní, ale nejsem úplně zručný a neudržím úhel ostří. Nože jsem na to obecně doškrábal. 😄

Odesláno (upraveno)

@McMarty S kameny je dobré začít radši na starších kudlách a na ostří si pro naučení úhlu označit neobrobenou oblast otíratelným fixem - ať Tě nešlehne že sis hned na první dobrou dodral nějakej výstavní kus (i to se bohužel stává) :skull:

Jinak na údržbu běžných ocelí bývá dobrá i keramická tyčka (v nouzi funguje podobně i neglazovaná část dna keramického hrnku) - ale to už chce mít trošku v ruce a nevrhat se s tím hned na tvrdé práškovky. 

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Spíš než tady doporučuju obdobné vlákno na Knife.cz - tam se broušení řeší od nejprimitivnějších přístupů až po "akademické", s kontrolou výsledků pod mikroskopem :speak_cool:

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...