filltos Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna V 16. 4. 2025 v 18:31, maama napsal: Tak to ja bych sel urcite do 154cm verze. takhle to dopadlo s hissatsu, kdyz jsem se be zastity necitil komfortne:) a uchop ted jistej, jako blazen. koukam dobre na tom patriotu, ze v ty rukojeti jsou 2 prustrely? Ten nyt asi neni rozebiratelny, co? Rozšířit Jsou to průstřely a nejde to rozebrat.
maama Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna (upraveno) @Rybkin @KapoAha, no vida. Neznal jsem. Mea culpa. a dotaz na san mai, chapu to spravne, ze vnitrek je uhlikovka, zvenou nerez, takze do potravin reze vlastne uhlikovka a fazeta taky asi chyta lisku? Cituju In professional Japanese kitchens, the edge is kept free of corrosion and knives are generally sharpened on a daily basis. Corrosion can be avoided by keeping the exposed portion of the non-stainless portion of the blade clean and dry after each use. https://en.wikipedia.org/wiki/San_mai vg 1 , master hunter, cold steel - celkove moc dlouhej, ale zastita bozi, mate nekdo zkusenost? Rezavi? Upraveno 16. dubna uživatelem maama
maama Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna (upraveno) Ok, zamyslim se na tim, jak neco, co by dolu trcelo jako zastita na tom spravnem miste a bylo by pripevneno provlecenim skrz prustrel - nejakej dodatecnej bolstr. ale to bych musel upravit i ten kydex. V 16. 4. 2025 v 18:53, filltos napsal: Jsou to průstřely a nejde to rozebrat. Rozšířit Upraveno 16. dubna uživatelem maama
filltos Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna (upraveno) No to jo, a to by nebylo jednoduchý. A co tenhle polskej? https://www.kniland.cz/noze-s-pevnou-cepeli/nuz-za-pas-ambro-g10-orange/ Upraveno 16. dubna uživatelem filltos
filltos Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna Ještě v černý bez děr https://www.kniland.cz/noze-s-pevnou-cepeli/nuz-za-pas-ambro-g10-black/
Jehlan Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna @maama Mrkni na stránky prodejny ve Vrå (Švédsko) - kniv-per.com , třeba něco najdeš.
maama Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna D2 bych se chtel vyhnout, ze neni tak nerezova. A narazil jsem na victorinox venture tvarove asi nejlip protoze ostri je skoro tak nizko jako zastita - mimo rozpocet enuff a benchmade. Ale to je cenovka, u ktery jsem zvyklej, ze ten nuz nevyleze z domu, slouzim aj jemu a ne naopak takze ted poradi prefernci ontario sk-4, victorinox, a Manly Patriot hloda jako svina
filltos Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna Sem si ho vzal dneska do práce Záštita není velká, ale jimpings sou dost chytlavý, takže to trochu prst udrží. Ale jak sem vidět tu tvoji záštitu u toho CRKT, tak tohle asi nebude pro tebe...
maama Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna No jo, je peknej, ale ani neni nikde skladem v cpm154. Sk-4 podle americkych for uz dlouhy roky taky ze 154cm neni, ale ze 420. Tak jestli neco nevymyslime nebo nesezenu na vymenu BM steep country huntera, kterej ma idealni tvar cepele, gumovou rukojet a kydex, tak pujdu do Victorinoxe. Uz jen kvuli Felixovi:)
Stuky Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna V 16. 4. 2025 v 20:39, maama napsal: D2 bych se chtel vyhnout, ze neni tak nerezova. A narazil jsem na victorinox venture tvarove asi nejlip protoze ostri je skoro tak nizko jako zastita - mimo rozpocet enuff a benchmade. Ale to je cenovka, u ktery jsem zvyklej, ze ten nuz nevyleze z domu, slouzim aj jemu a ne naopak takze ted poradi prefernci ontario sk-4, victorinox, a Manly Patriot hloda jako svina Rozšířit Když už jsou Pavoučci ve hře... Já jsem si před nedávnem pořídil Spyderco Waterway. https://www.spyderco.com/catalog/details/FB43G/Waterway-trade-/1207 A jo, zatím bydlí v kuchyni, a sloužím já jemu. Ale ta jeho ocel je nerezová echt. Ještě mám Bow River https://www.spyderco.com/catalog/details/FB46G/Bow-River-trade-/1800 Ten ale nemá záštitu v pravým slova smyslu. Doporučuji oba dva.
maama Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna @Stuky ten bow river by tvarove vyhovoval, ale vsechny tyhle laciny noze z CrMo, CrMoV oceli jsou komunisticky zbozi. Moje penize hlasujou proti dokud to jde.
bohus76 Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna Mosíš žrat špek a sem tam zakrojit aj tým nožem a je po probleému.
Jehlan Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna V 17. 4. 2025 v 15:42, maama napsal: @Stuky ten bow river by tvarove vyhovoval, ale vsechny tyhle laciny noze z CrMo, CrMoV oceli jsou komunisticky zbozi. Moje penize hlasujou proti dokud to jde. Rozšířit no teď bude hodně PRC-nožů v akci, ergo bude to test oddanosti Občas se jim něco povede, než začne být dotyčný úspěšný a strana ho utýrá. Číňani prostě neznají "partnerství" (např. producent-spotřebitel), pouze vztah podřízený/nadřazený. Osobně nejsem xenofobní, ale nemám rád tu mentalitu, se kterou se dívají na zákazníka jako na někoho, koho je třeba vo444.
YPO Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna (upraveno) Ono by stačilo koupit si jeden pořádnej nůž. Ale to tak prostě je... hodinky za kilo OK, ale nůž za deset je moc drahej Upraveno 17. dubna uživatelem YPO 1
maama Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna To fakt jde? Na OWG ani OKG neverim:) Pozorujes normalni zrani:) Doslo mi, ze na velky cepele me uz neuzije, mam hromadku zaviraku, co si nerizly. Do baglu do prirody castejc hodim lehouckou moru nez nuz z uhlikovky vlastni vyroby, nebo ten takticky sog ani nevylezl z baraku - tak mi to doklaplo. Hleda se lehkej svacinar, co vydrzi vic nez Mora nebo zavirak. Na survajvl uz si hrat nebudu a jedinej muj bushcraft ma podobu odstranovani stromu spadlych na singltrek a na to jsem mel katanaboye, gomboye, ktery jsem dal tatovi, protoze pro bajk jsou zbytecne tezky. Dneska slouzi obycejny dlouhy fiskarsy. S tim by mi najf nepomohl. Ale prace s katanaboyem to byl mazec. 1 1
Stuky Odesláno 17. dubna Nahlásit Odesláno 17. dubna V 17. 4. 2025 v 15:42, maama napsal: @Stuky ten bow river by tvarove vyhovoval, ale vsechny tyhle laciny noze z CrMo, CrMoV oceli jsou komunisticky zbozi. Moje penize hlasujou proti dokud to jde. Rozšířit Já s CrMoV problém neměl, BR je dobrej nůž; moje 1st pevné Spyderco. Takže k němu mám intenzivní citovej vztah. Ale jinak Tvůj zásadový postoj respektuji - KUD(L)OS. A taky samozřejmě, souhlasím - komouše nepodporovat... Jenže člověk si nůž z Taichungu může dopřát jen občas. A tak ho ta pevninská Čína dost láká. 1
zceyee Odesláno 18. dubna Nahlásit Odesláno 18. dubna Microtech Ultratech, otevru a pruzinka prestane fungovat a cepel jde na volno. Nevi nekdo co s tim? Sroubovaky samozrejme nemam.
filltos Odesláno 18. dubna Nahlásit Odesláno 18. dubna V 16. 4. 2025 v 20:39, maama napsal: D2 bych se chtel vyhnout, ze neni tak nerezova. A narazil jsem na victorinox venture Rozšířit Ten Victorinox i přes to, že mi evokuje ty klasický Victorinox kuchyňáčky, tak vypadá dobře (třeba i ta verze PRO). Dobrá nerez ocel a asi i díky výbrusu hodně řezivej. Od číňanů by si měl větší výběr, ale chápu to, že nechceš.
maama Odesláno 18. dubna Nahlásit Odesláno 18. dubna (upraveno) Jojo, ono to tak asi dopadne. Snad mi schvali na knife bez dostatecnych prispevku inzerat, necham ty poptavce na vymenu svatky a kdyz se nic peknyho neobjevi, vydlabu si victorinoxem lzici:) Upraveno 18. dubna uživatelem maama
Návštěvník adampu Odesláno 18. dubna Nahlásit Odesláno 18. dubna (upraveno) Konečne som ju po piatich rokoch našiel zahrabanú v krabici. Tie sťahovania sú hrozné a tak som jej doprial fotečky. Upraveno 18. dubna uživatelem adampu Text
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se