Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To je jak zkoušení ve škole... No, když už jsem je postnul, tak bych asi něco měl. Co k nim mám psát?...

Je to cal 453/C. Vychází z LeCoultre 449 (ale VC je někde úplně jinde - stačí porovnat obrázky). Rok výroby někde těsně před 1945, avšak pouzdro o něco později (běžné u VC, že vsazovalo do nového pouzdra starší strojek, například v 50. letech strojek ze 40. let do nového pouzdra). Jedná se o jeden z nejkrásněji dekorovaných sériových strojků od VC a v modením hodinářství vůbec (na fotkách to tolik nevynikne - zvláště má verze C je krásná). Jedná se o předlohu slavného stroje 1007BS a 1008BS z Chronométre Royal. 28,8mm průměr, 4mm výška, porhodiovaný, 17 kamenů (některé měly i 18), 18000 kmitů za hodinu. Mikroregulace, vyvažovaná setrvačka. Po náležitém seřízení jsou tyto strojky splňují COSC specifikace (pozn.: ale zas někde jinde jsem četl, že COSC může splňovat i většina strojků z řady Omega 30, tak mám v tom trochu guláš co jde a co nejde). Tak jako tak byl cal 453 označován Vacheronem jako Chronometer-grade movement.

Pouzdro 18k růžové zlato, originální ala krab. Řemen V&C, novější se sponou z 18k růžového zlata. 

Stačí, nebo si mám ještě něco vymyslet?

Odesláno (upraveno)

To je jak zkoušení ve škole... No, když už jsem je postnul, tak bych asi něco měl. Co k nim mám psát?...

Je to cal 453/C. Vychází z LeCoultre 449 (ale VC je někde úplně jinde - stačí porovnat obrázky). Rok výroby někde těsně před 1945, avšak pouzdro o něco později (běžné u VC, že vsazovalo do nového pouzdra starší strojek, například v 50. letech strojek ze 40. let do nového pouzdra). Jedná se o jeden z nejkrásněji dekorovaných sériových strojků od VC a v modením hodinářství vůbec (na fotkách to tolik nevynikne - zvláště má verze C je krásná). Jedná se o předlohu slavného stroje 1007BS a 1008BS z Chronométre Royal. 28,8mm průměr, 4mm výška, porhodiovaný, 17 kamenů (některé měly i 18), 18000 kmitů za hodinu. Mikroregulace, vyvažovaná setrvačka. Po náležitém seřízení jsou tyto strojky splňují COSC specifikace (pozn.: ale zas někde jinde jsem četl, že COSC může splňovat i většina strojků z řady Omega 30, tak mám v tom trochu guláš co jde a co nejde). Tak jako tak byl cal 453 označován Vacheronem jako Chronometer-grade movement.

Pouzdro 18k růžové zlato, originální ala krab. Řemen V&C, novější se sponou z 18k růžového zlata. 

Stačí, nebo si mám ještě něco vymyslet?

Jojo, ještě něco napiš. Tyhle katarzní deprese jsou pro mě hrozně důležitý. Jenom čekání na další povídání mi zabrání spáchat kykyryký okamžitě.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Jsem rád, že se to líbí. Spíš mám otázku já, jestli nemám ještě postnout nějaký další topic s hodinkami. Mám toho povícero, ale VC jenom jedny. A ty mi zatím dělají radost největší! Děkuji všem!

Odesláno

Předem gratulace, pak mě zachvátí lehká závist, po chvilce těžká, že si je koupil téměř náhodou, no a zakončím to asi tím, že to chce postnout fotku na ruce !!!!! 

No a kdyby si čistou náhodou napsal cenu do SZ, tak mě úplně dorazíš ..... :) 

Pojď do toho

Odesláno

Je to nádhera. Pokaždý když to tu otevřu, tak si říkám, že budou další fotky, a zatím je to tu samý slintající závistivec.

.

.

.

.

včetně mě samozřejmě... :D

jinak ta cena by mě taky zajímala...

Odesláno

Gratulujem Ti ku nádherným hodinkám! Keď sa tak na ne pozerám, tak sa mi ponúka jediná otázka - kam sa vlastne hodinárstvo za tých 60, či 70 rokov posunulo? Naozaj krása...

Odesláno

kam sa vlastne hodinárstvo za tých 60, či 70 rokov posunulo?

Když pominu kynoucí Kimy a podobné hrůzy, tak si myslím, že by se stále dalo vybrat, např.

GP (za cca 300k) :

post-16636-0-32162100-1364677891_thumb.jpg

Odesláno

Pokud to mohu říct narovinu, tak se za posledních 60-70 let hodinářství, když nepočítám top 5 značek, dle mého názoru neposunulo skoro nikam. Naopak se dělají větší šunty. Hodinky ze 30., 40. či z 50. let minulého století jsou kvalitní, bytelné a spolehlivé. A přesné úplně stejně, jako ty dnešní. Ukamenujte mě.

Fotku na ruce ještě někdy přidám, teď tu nemám foťák.

Odesláno

Jeste drobna inspirace pro slintaly... Jedny jeste lepsi jsou k mani. Kalibr v tech mych je predchudcem prave drazeneho! Kupte to nekdo!

http://www.ebay.de/itm/TRAUMHAFTE-VACHERON-CONSTANTIN-CHRONOMETRE-ROYAL-REF-6161-VON-1950-HANDAUFZUG-/230953628781?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item35c5e8b46d#ht_500wt_1363

Odesláno

Předem gratulace, pak mě zachvátí lehká závist, po chvilce těžká, že si je koupil téměř náhodou, no a zakončím to asi tím, že to chce postnout fotku na ruce !!!!! 

No a kdyby si čistou náhodou napsal cenu do SZ, tak mě úplně dorazíš ..... :)

Pojď do toho

Jelikož je živě asi neuvidím, přimlouvám se taky za foto na ruce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...