Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Chvíli jsem váhal jestli to dát sem nebo do sekce chytrých hodinek, ale spíš to asi patří sem.

V dnešní době Endomond, Strav atd. si spousta lidí zaznamenává trasu pomocí mobilu nebo obecně nějakýho zařízení s GPS. Začal jsem to tak dělat i já a postupem času zjistil, že se mně rozchází vzdálenost, kteou mně ukáže cyklocomputer a GPS. Ono je to jasně dané různými způsoby měření, takže se není čemu divit, ale hryzalo mě to. Řešení problému samozřejmě existuje a jednu chvíli už jsem málem skončil u externího čidla od Garminu. Pak jsem ale čirou náhodou narazil na něco, co se jmenuje "Magene Gemini 200" (k najití na Ebay a Aliexpressu).

Je to externí čidlo rychlosti/kadence (čidlo umí oboje, vyndáním a zandáním baterky se přepínají režimy), montuje se na náboj/kliku, připojit se to umí pomocí Bluetoothu a ANT+. Výborná (a vcelku přesná věc) je autokalibrace, takže ani nemusíte v nastavení zadávat obvod kola, cca po prvním kilometru jízdy se spočítá obvod kola automaticky. Nebo si to samozřejmě můžete v nastavení zadat dle libosti. No a při jízdě se rychlost a vzdálenost místo z GPS bere z čidla. Co jsem zatím tak zkoušel, tak to sedí.

No a stojí to třetinu toho co origo Garmin, i s poštou jsem to měl za 400Kč.

Chystám se tím nahradit i klasický cyklocomputer na řidítkách, pár jízd jsem absolvoval bez něj a zjistil jsem, že mně to za jízdy nechybí. Jezdím s hodinkama, tak se občas mrknu na ně. Baterka by v tom měla vydržet přes rok a když by náhodou vypadla při jízdě, tak se to holt zase přepne zpátky na GPS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...