Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

:D no vidíš a já to viděl složitě na předělání úplně všeho ... nastuduju to teda ještě někde ... to je to fakt tak easy? Jen vyměnit dvoutác za jednotác a sundat presmykac?

No zas takhle jednoduché to být nemusí, záleží na tom, čím to 1x něco chceš mít osazené. Předpokládám, že teď máš na 2x11 kazetu 11-42 a tahle kazeta s jedopřevodníkem nebude mít ideální rozsah. Kdybys chtěl nasadit Eagla s kazetou 10-50, musíš mít XD ořech a tady záleží jaký máš zadní náboj. Jestli se dá vyměnit jen ořech nebo musíš přeplést kolo nebo koupit nové, apod. 

Odesláno

No zas takhle jednoduché to být nemusí, záleží na tom, čím to 1x něco chceš mít osazené. Předpokládám, že teď máš na 2x11 kazetu 11-42 a tahle kazeta s jedopřevodníkem nebude mít ideální rozsah. Kdybys chtěl nasadit Eagla s kazetou 10-50, musíš mít XD ořech a tady záleží jaký máš zadní náboj. Jestli se dá vyměnit jen ořech nebo musíš přeplést kolo nebo koupit nové, apod.

přepsal jsem se... Díky, ano 10-50 :)

No, když koupí nx sadu, tak ta jde i na shimano ořech, takže pohoda. Já bych to osobně takle nebastlil a koupil celou sadu. Nx či GX jsou už za hubičku...

Odesláno

Když 1x12 tak plný rozsah, ne NX, jinak to ztrácí své kouzlo. Takže Sram 10-50 nebo Sh XTR a pro oba potřebuje jiný ořech. A výměnu kol nebo nábojů za lepší neberu jako bastlení, je to upgrade kola :)

Odesláno

Nevím, co by mělo být špatného na bajku z dekace. Komponenty jsou na to jakoby na jiných značkových kolech. Rám je tuším Head. A když ti sedne geometrie a nevadí neznackovej bajk, tak proč se toho bát.

odjinud, ty musíš mít v nohách dynamit, když ti nestačí na bajku eagle třeba s 36z prevodnikem...

K tomuhle. Je to výrobce tuším někde z Opavy co měl vlastní značku ale domluvil se s Headem. Předtím kola nikdy nedělali. No a vyrábí to pro ně a začalo se jim dost dařit. V každém případě si ty kola spousta i ex-závodníků celkem chválila. Asi bych se toho nebál. A k Decathlonu- když jsem jel na vodu a mělo být hnusně, tak jsem si tam koupil asi za 500,- kalhoty quecha ať si neničím svoje the north face  a ty z decathlonu jsou normálně lepší :) 

Odesláno

Odjinud .... :) :) :) Vsechny soucasny kola jsou na prd vlastne :)

No, mas pravdu vlastne. Ja si ze soucasnejch bajku v kategorii univerzal, o ktery mluvi Odjinud, bez kompromisu vybrat nedokazu. A to bych rad, protoze me opustil prave univerzal Rize 140 ve predu 130 vzadu na hline 12kg a s trojplackou:)

A nemuzu najit nahradu. Tak kdybyste vo necem takovym vedeli, sem s tim. Tohle by se mi libilo, ale je to tezky.

https://www.whyte.cz/t130s

Celkove to musi bejt lehci nez muj stump 150/150 o chlup pres 13kg na hline. Zdvihy idealne 130.

Zatim vaham nad bajkem 120/120 na karbonu coz jsou hned 2 ustupky na jednom bajku. S karbonem uz se mentalne szivam, i kdyz vim, ze to zas nekde rozstrelim. Tech 120 je horsi kompromis. Zase to ma 12kg. A protoze je to posledni kus a dnes na to davaj pluskovy kola a bajk ztezknul o 0,7kg, tak je to brouk v hlave jak svina.

Ten Rize byl genialni. Sjel jsem na nem s rozmyslem vsechno co bezhlave na Enduru a vyjel v klidu to, co Stump dava jen tak tak. Nebavi me bejt starej a tlustej. Tohle by byl idealni bajk pro me - a s trojplackou:

https://flowmountainbike.com/tests/trek-fuel-ex-9-8/

Nejaky napady?

Odesláno

125? Tvl, to kmitas nohama jak Vecernicek :-) si zkus jet takhle par km, ne jen 100m spurt.

Tak snad taky nejedeš pořád 60 km/h z kopce ne ? Občas taky rovina, občas výšlap. Nebo ty snad jedeš pořád plnou hůl do krpálu, na horizontu přehodíš na nejtěžší co máš a jedeš plnout tyč pod plynem dolů a pak zas co to dá na rovině...

To bys musel brát lepší pilule než měl Lance Armstrong a to bysme ti tu pomalu měli začít vykat :D 

Odesláno (upraveno)

Když 1x12 tak plný rozsah, ne NX, jinak to ztrácí své kouzlo. Takže Sram 10-50 nebo Sh XTR a pro oba potřebuje jiný ořech. A výměnu kol nebo nábojů za lepší neberu jako bastlení, je to upgrade kola :)

proto píšu nx nebo gx...s tím rozdílem, ze při nx nemusí měnit ořech, ale zase rozsah 11_50 no Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

decathlon jde podle me kvalitou nahoru. 

na kole mam zatim najeto jen neco pres 500 km, ale prijde mi zatim cajk. 

prijde mi to asi jako tadyhle

a co se tyce behani - elastaky, kratasy, sortky, tricka, ponozky - na trening uplne v pohode. zatim jsem nedospel k tomu zkusit si tam trebas tenisky.

hodne zlepsili strihy, svy, materialy... drive jsem srovnaval (jen v obchode) bezeckou vestu salomon a decathlon a ta decathlon proste nesedela a nedala se tak dobre nastavit, materialy pusobily dojmem ze budou drit pokud to bude poskakovat na tele vic jak 30 km... ted to uz bylo skoro srovnatelne. i tricka drive pusobily odbytym a nedoresenym dojmem (proti adidasu, kilpi, salomonu). letos to maji podle me na skoro stejne urovni.

bezecky batoh z decathlonu co jsem kupoval pred peti lety a vypadal, ze neprezije ani rok, uspesne tyram uz patym rokem a porad ta potvora zije :)

Odesláno

Jen pro upřesnění kolo chci hlavně používat na cestu do práce a zpět, což je 15km/1 cesta, nicméně když si budu chtít vyjet, tak prostě ať se dá na tom i šlápnou cosi to je těch 60km+. Chtěl jsem hlavně poradit jakou přehazovačku a jiné komponenty si zvolit. 

Odesláno

No, mas pravdu vlastne. Ja si ze soucasnejch bajku v kategorii univerzal, o ktery mluvi Odjinud, bez kompromisu vybrat nedokazu. A to bych rad, protoze me opustil prave univerzal Rize 140 ve predu 130 vzadu na hline 12kg a s trojplackou:)

A nemuzu najit nahradu. Tak kdybyste vo necem takovym vedeli, sem s tim. Tohle by se mi libilo, ale je to tezky.

https://www.whyte.cz/t130s

Celkove to musi bejt lehci nez muj stump 150/150 o chlup pres 13kg na hline. Zdvihy idealne 130.

Zatim vaham nad bajkem 120/120 na karbonu coz jsou hned 2 ustupky na jednom bajku. S karbonem uz se mentalne szivam, i kdyz vim, ze to zas nekde rozstrelim. Tech 120 je horsi kompromis. Zase to ma 12kg. A protoze je to posledni kus a dnes na to davaj pluskovy kola a bajk ztezknul o 0,7kg, tak je to brouk v hlave jak svina.

Ten Rize byl genialni. Sjel jsem na nem s rozmyslem vsechno co bezhlave na Enduru a vyjel v klidu to, co Stump dava jen tak tak. Nebavi me bejt starej a tlustej. Tohle by byl idealni bajk pro me - a s trojplackou:

https://flowmountainbike.com/tests/trek-fuel-ex-9-8/

Nejaky napady?

Co třeba Scott Spark? http://www.scottmtb.cz/kola-scott-2018/scott-spark-900/scott-spark-940/

nebo KTM Lycan? http://www.ktm-kola.cz/horska-kola-27-5/horske-kolo-ktm-lycan-27-elite-12-2018-carbon-marseilleblue-red-17-modra

Odesláno

Co takhle ty diskutovaný převody s druhé strany... Makám na mezerách v technice, terénní výjezdy po lesích (kořeny, šutry) , práce s těžištěm a tak. Je to makačka a dost si u toho zařvu, bo jak jdeš dolů tak zpět do sedla jedině opřenej o strom [emoji16] S vypětím dávám 22% ale čet jsem o borcích co dávaj i víc, to už je snad free style. Před nimi klobouček... Jak jste na tom... [emoji16]

Mira Tapatalk

Odesláno
29 neni horsky kolo:)

Prave spark na 650b - to je ten bike, ktery mam v hledacku. Vazi o 1,4kg min nez tento na 29! Silenstvi. (29 jsou jak Simpsni s novym dabingem. Je to to samy a neni to to samy. 29 jsou jak quartzova revoluce... abych pouzil spravnej primer, kdyz uz jsme chronomagori)

Ten lycan je zajimavej, nicmene ma zero pivot a tomu bych se radeji vyhnul.

Odesláno

S 29 prisel pred drahnou dobou Gary Fisher, kvuli lepsi pruchodnosti terenem. Tehdy se to nechytlo, resp se to nelibilo Treku, takze to zarizli.

Ale to uz jsem tu rikal.

Odesláno

No nevím, můj Scott Genius (stavba na rámu 900SL ročník 2013) do velké míry splňuje tvoje představy: vpředu 140 mm RS Pike, vzadu 130 mm, je to lehký, do kopce kamzík, z kopce tank..- akorát to není horské kolo, ale něco jiného :-) páč je na 29? kolech DT Swiss Spline2

29? jsem dloooouhá léta ignoroval a když jsem loni řešil kam dál z 27,5? Orbea OIZ, tak jsem málem koupil Lycan 27,5. Pak jsem se svezl na 29? a bylo vymalováno.

Jo a měl jsem v hledáčku Spešl Camber: nechtěl jsem Epic (příliš XC) ani Stumpjumper (příliš trailové) a Camber je vlastně přesně ?mezi?, to ale nebudeš chtít, je na 29?. Sice jsem někde viděl i 27,5 kola, to ale byla asi dámská verze.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...