Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Sobotní akce s kamarády. Jednoduše - paráda :clap:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chvíli jsem váhal jestli to dát sem nebo do sekce chytrých hodinek, ale spíš to asi patří sem.

V dnešní době Endomond, Strav atd. si spousta lidí zaznamenává trasu pomocí mobilu nebo obecně nějakýho zařízení s GPS. Začal jsem to tak dělat i já a postupem času zjistil, že se mně rozchází vzdálenost, kteou mně ukáže cyklocomputer a GPS. Ono je to jasně dané různými způsoby měření, takže se není čemu divit, ale hryzalo mě to. Řešení problému samozřejmě existuje a jednu chvíli už jsem málem skončil u externího čidla od Garminu. Pak jsem ale čirou náhodou narazil na něco, co se jmenuje "Magene Gemini 200" (k najití na Ebay a Aliexpressu).

Je to externí čidlo rychlosti/kadence (čidlo umí oboje, vyndáním a zandáním baterky se přepínají režimy), montuje se na náboj/kliku, připojit se to umí pomocí Bluetoothu a ANT+. Výborná (a vcelku přesná věc) je autokalibrace, takže ani nemusíte v nastavení zadávat obvod kola, cca po prvním kilometru jízdy se spočítá obvod kola automaticky. Nebo si to samozřejmě můžete v nastavení zadat dle libosti. No a při jízdě se rychlost a vzdálenost místo z GPS bere z čidla. Co jsem zatím tak zkoušel, tak to sedí.

No a stojí to třetinu toho co origo Garmin, i s poštou jsem to měl za 400Kč.

Chystám se tím nahradit i klasický cyklocomputer na řidítkách, pár jízd jsem absolvoval bez něj a zjistil jsem, že mně to za jízdy nechybí. Jezdím s hodinkama, tak se občas mrknu na ně. Baterka by v tom měla vydržet přes rok a když by náhodou vypadla při jízdě, tak se to holt zase přepne zpátky na GPS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...