Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Tady je docela zajímavé čtení o tom jaký dbát velký důraz při kontrole karbonových komponentů....To víte že vás trochu straším, ale nikdy neříkej nikdy, zdraví máme jenom jedno :-)

http://www.rideyourbike.com/carbonfiber.shtml

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud člověk používá momenťák, tak se pravděpodobnost poškození karbonu docela snižuje. Praskl mi ocelovej rám, hliníkovej taky a karbon pořád drží. Ale je to jen spotřebák a prdnout může cokoliv. V životě bych na bajk nekoupil nic z ALI a myslím si, že značkové komponenty, byť jsou vyráběné v Asii, jsou důkladně testovány. Výrobce si je vědom rizika a dokonce se občas objeví i nějaký recall.

Odkaz ke komentáři

V Cannondejlu servisu mám kámoše a staví se k tomu prý dobře. Jsou si 100% jistý že ten rám prostě vydrží a pokud ne, tak je to jen výrobní vadou kterou při kontrole objeví. Takže mě říkal samozřejmě že dost žádostí je zamítnutých, protože lidi to zkouší i po bouračkách a z vychcanosti, ale taky dost případů kdy mění bez problémů. Naposledy klukovi co reklamoval nějákého základního Triggera, mu po domluvě s ním poslali jako dobré gesto vyšší řadu rámu karbon v řádu o desítky tisíc dražší než to co měl....Takž to funguje, žadná reklama nebo faleš to určitě není.

Odkaz ke komentáři

Ciwe jak se tak válím pod peřinou na Paralenu, hlavou se honí různě blbé myšlenky... třeba proč mám dvě XC celokarbonová celopéra, když jezdím jen na jednom.

Tak nevím, mám prodat Orbea OIZ 27,5" komplet na XT 2x11 nebo Haibike Sleek RC 26" komplet na X0 2x10? Nebo obě a jít do něčeho s většími zdvihy...

post-166-0-52700000-1529925805_thumb.jpg

post-166-0-40021400-1529925900_thumb.jpg

post-166-0-62949100-1529926130_thumb.jpg

post-166-0-67790200-1529926141_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Představec máš z hliníkového jádra potahnuty karbonem :-)

Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk

Jako že mě oje.bali? :D

Jestli myslíš Řehulu, tak tomu tenkrát prasknul šroub co držel sedlo.

Hele, je teda vůbec někdo komu praskla karbonová sedlovka a natrhla mu prdel?

Odkaz ke komentáři

Se týden ukecávám, že bych měl začít běhat. No tak jsem se dnes ukecal, hezky se ustrojil, no a neprošel jsem ve sklepě kolem kola? :-) Když já to běhání úplně nesnáším, ale musím, jednou musím....

Tohle si rikam uz asi deset let ale proste kolo je kolo, ja si nemuzu pomoct;-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...