tikzot Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Odesláno 29. září 2018 já jezdím Comp od Spesla a pohoda na to moje courani. Už se to tu řešilo, že prý má spešl nejlepší řešení a tvarování bot. Možná někdo ví více... Jarett třeba?Jasne, dekuju, taky na ne koukam, jeste me zajimaj docela NW tyhlehttps://www.kola-radotin.cz/cyklisticke-tretry-northwave-ghost-xcm-blackyellow-fluo Akorat par lidi psalo, ze sou moc uzky a boli z nich pak dost nohy, ale sou pekny A jeste mavic - tady nevim vubec nic;-)https://www.kola-radotin.cz/cyklisticke-tretry-mavic-crossmax-elite-shoe-safety-yellowblackblack
Jarett Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Odesláno 30. září 2018 (upraveno) U treter to není o tom, jaké mají zapínání apod. ... důležitý, tedy zásadní, je fit boty. To jak sedí na chodidle, to jak podporuje správnou pozici nohou při šlapání. No a tady většina toho, co je na trhu zatraceně pokulhává .... v základu to řeší pouze Specialized a od dražších modelů Shimano. Měly by mít klínovitý tvar podešve, což respektuje pozici chodidla k vnější, malíkové hraně. Stačí, když se mrkneš na to, jakým způsobem jsou řešené vložky, konkrétně podpora podélné klenby. Pokud žádná podpora není, musíš si vložku koupit, nebo dodělat na míru (1500,-cca). Bez podpory dojde vždy po nějaké době jízdy právě k poklesu podélné klenby a tím k prodloužení chodidla. No a protože v tretře se noha nemá kam natáhnout, dojde vlivem sevření k omezení průtoku krve prsty a záprstní částí chodidla ... vlivem toho noha pálí, brní a je to velmi nepříjemné. Sekundárně pak dochází vlivem průhybu v kolenou k bolestem kolen, kotníků, kyčlí a často blokací SI kloubů na pánvi ... Mimochodem prodloužení chodidla vlivem poklesu podélné klenby řeší i bežci, kdysi jsme dělali u nás na FTK měření a na půlmaraton to vycházelo, podle velikosti chodidla, až 1,5 cm !!Kup si boty od Spešlu, v každém obchodě by ti měli změřit v jakém stavu chodidlo máš a eventuálně doporučit jinou vložku. Obrázek vysvětluje vše Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. září 2018 uživatelem Jarett
tikzot Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Odesláno 30. září 2018 Děkuju moc za vycerpavajici odpoved a dokonaly vysvetleni, neskutecny veci, co se clovek dozvi. Fajn nedeli a diky jeste jednou!
Návštěvník Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Odesláno 30. září 2018 Svítí sluníčko, po světě běhají mraky hezkých holek a já trávím prodloužený víkend s Milisem, co pije jen pivo, whisky, žere chilli a moc se nemeje. Sent from my iPhone using Tapatalk
obchodnik-o3 Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Odesláno 30. září 2018 vcera fajn pojazdenie Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Duke650 Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Odesláno 30. září 2018 Jak tak koukám na Milisoj fotku, asi si budu muset promluvit s tatou a mamou - proč celý život tajili, že mám bratra!?!
Mira188 Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Odesláno 30. září 2018 Trochu větrný jeníkov, ale sluníčko svítí... Hledám co vylepšit ale musím uznat že ti Taloši umí... Ten zadek nemá chybu, je tam 22,5 plášť a cenťák by šel přidat... Mira Tapatalk
Jery Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Odesláno 30. září 2018 tikzot: Zkoušel jsem jak Ghosty od NW, tak ty Mavic. Mavic jsou hodně pohodlný, mají boa + 2x suchý zip, takže botu dotáhneš skvěle podle nohy, jsou měkčí. NW jsou (aspoň podle mě) hodně tvrdý a ne tak vycpaný boty, mají jen 1x boa, takže je stahování celkem opruz (přetaženej nárt a volno u prstů). Na normální ježdění bych volil Mavic, na závody bych vzal NW. Taky si dej pozor na číslování, 44 a 2/3 u Mavic mi sedělo líp než 45 u NW. PS: Teď vozím taky Comp od spešlu, jsou měkčí než Mavic a hodně povolily v krutu (do stran). Na začátku používání byly fajn
Mira188 Odesláno 2. října 2018 Nahlásit Odesláno 2. října 2018 Docela zajimavej "kram" na riditka . Asi do nej pujdu. Fici na Androidu tak ze pri trose sikovnosti neni problem doinstalovat potrebny appky jako endomondo a pod... (strava je myslim v zakladu) . Acer Xplova X5 Evo Mira Tapatalk
Mira188 Odesláno 2. října 2018 Nahlásit Odesláno 2. října 2018 Docela zajimavej "kram" na riditka . Asi do nej pujdu. Fici na Androidu tak ze pri trose sikovnosti neni problem doinstalovat potrebny appky jako endomondo a pod... (strava je myslim v zakladu) . Acer Xplova X5 Evo Mira TapatalkJeste odkaz pro ty co nechtej guglit. https://www.cyklobest.cz/xplova-x5-evo-bianchi Mira Tapatalk
tikzot Odesláno 2. října 2018 Nahlásit Odesláno 2. října 2018 tikzot: Zkoušel jsem jak Ghosty od NW, tak ty Mavic. Mavic jsou hodně pohodlný, mají boa + 2x suchý zip, takže botu dotáhneš skvěle podle nohy, jsou měkčí. NW jsou (aspoň podle mě) hodně tvrdý a ne tak vycpaný boty, mají jen 1x boa, takže je stahování celkem opruz (přetaženej nárt a volno u prstů). Na normální ježdění bych volil Mavic, na závody bych vzal NW. Taky si dej pozor na číslování, 44 a 2/3 u Mavic mi sedělo líp než 45 u NW. PS: Teď vozím taky Comp od spešlu, jsou měkčí než Mavic a hodně povolily v krutu (do stran). Na začátku používání byly fajn Dekuju za info, ja byl dnes ve spešlu a nejlepsi me prisly tyhle experty, akorat tak tvrdy, upnuti pomoci jednoho boa fakt super, ty nohu to krasne obepne, takze jdu do nich. Ty compy sem taky zkousel, ale bohuzel me za ty penize prisly horsi jak scotty za dvojku... skoda. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Hogy Odesláno 2. října 2018 Nahlásit Odesláno 2. října 2018 Jednou Lake a už nikdy nic jiného. Jen to nechce brát základ. Poměr výkon/cena neskutečný. Jen teda mám zkušenost jen se silnicí. Ale mtb bude předpokládám obdobné. Velikostně sedí s civilem.
Návštěvník Zmizík Odesláno 2. října 2018 Nahlásit Odesláno 2. října 2018 Nandal sem na graveloj do bezdušáků zase duše, já se nebudu nikde nervovat. Teďka na horách, takový ty příčný prohlubně na vodu přes cestu, jak to tam furt hopsá plus takový ty větší šutry- samozřejmě sem dojížděl na ráfku. Už vo bezdušákách nechci slyšet.
speslmbcz Odesláno 3. října 2018 Nahlásit Odesláno 3. října 2018 Ohledně treter - jezdil jsem všechno možný, NW, Shimano, Mavic a Specialized. Na mojí nohu jednoznačně nejlépe sedí Spešl a pak samozřejmě Sidi, oboje skvělý... to Zmizík> příčný odvodňovací drážky se zásadně skáčou bunny-hopem. ;-) Akorát teda na gravelu to bude trochu obtížnější... :-D
odjinud Odesláno 3. října 2018 Nahlásit Odesláno 3. října 2018 Presne, bezdusaky tak leda na auto! :-)
roura74 Odesláno 3. října 2018 Nahlásit Odesláno 3. října 2018 Presne, bezdusaky tak leda na auto! :-)Tohle je opet co clovek, to nazor. Ja se zkusil vratit k dusim a rychle presel zpet na bezduse. Vyhody dle myho prevazi. Ale to bychom tu mohli diskutovat na deseti strankach.
filltos Odesláno 3. října 2018 Nahlásit Odesláno 3. října 2018 Jako bezdušema nepolíbený se zeptám na ty výhody?
Tomas_2002 Odesláno 3. října 2018 Nahlásit Odesláno 3. října 2018 Já bych teď na novém stroji taky ty bezduše rád zkusil. Jako výhody si představuji toto: - nižší hmotnost- vetší odolnost proti defektu- lepší vedení stopy (protože duše podle mě vždycky bude tlačit kolo trochu proti překážce, čímž se bude snižovat adheze...) Je to tak ?
Doporučené příspěvky