Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

A tak já nevím, měl jsem Racing Ralph na kolech a normálně jsem najížděl vzadu asi 4000tkm. Což mi přijde dost dobrý. Defekt nebyl a váha + valivý odpor super. Nesmí se jezdit jako chrochro a nesmí se podhustit. Nemá žádné výztuhy a dezén je mimo špuntů dost štíhlý. Jen štěrk a bahno nebylo to pravé. Noby je sice jistější plášť, ale sjíždí se rychleji. Oba jsou to dost různé pláště na různé použití. Dost taky záleží na tom, jestli je plášť OEM na kolo, nebo určený do přímého prodeje. Schwalbe totiž dělá několik verzí, například ta OEM je jen z jedné směsi a nevydrží zdaleka tolik. Největší držák od Schwalbe je rozhodně Smart Sam. Mě na kole nejvíc vydržel Maxxis Larsen Mimo 2.2, vepředu - asi 15 tisíc a ještě nebylo po něm, když jsem ho dával dolů. momentálně mám Continental Race King a stojí to za ... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to vypada na pohodovej univerzal, vidim plaste Smart Sam...myslim ze na nich najedes spousty spokojenych kilometru, bracha je ma na hardtailu uz druhym rokem a nemuze si je vynachvalit. Gratulace k hezkymu kolu.

Jinak tohle bude moje 3 sezonna s Rocket Ron a velka spokojenost. Jezdim je v rozmeru 2.4, je to tenka slupka, v zadu mizi rychle, jezdim 90 % v sypkem prostredi s kamenama a v prumeru a defektu jsem moc nemel. Loni jsem zadek proriznul, ale uz byl sjetej a zralej na vymenu, takze to moc nebolelo. Pebe me navnadil na konverzi, uz jsem dlouho nic netunil, mozna se do toho pustim.

edit: Jo a opozdena gratulace Gustafovi, ze je bike konecne doma! Patek odpoledne, v praci mrtvo, za 2 hodiny to snad zapichnu a jedu rovnou na kolo, asi bude mokro, ale co....

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

whoelse: Sorry, Pacing Ralph jsem nezkousel. S Nobby Nic jsem docela spokojen. Hodne jsem mel rad gumy Specialized na svem minulem bajku. Ty byly skvele. Po Nobby Nic bych chtel zkusit Continentalky, tu firmu mam rad, nam od nich letni i zamni na aute a jeste nikdy jsem je nemel na kole. Navic na nemecke kolo maji jit nemecke gumy. ;)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Díky všem za připomínky, nakonec stejně asi zůstanu u starýho dobrýho ralpha a koupím provedení 2.25 http://www.kolonet.cz/eshop.php?id=1617&det=1 Další věc, kt aktuálně řeším je šířka řidítek, mám vlaštovky 620 mm a uvažoval jsem o 690, teď si, ale říkám, jestli to není pořád málo.. 

Upraveno uživatelem whoelse
Odkaz ke komentáři

Blahopřeji...oni ti tam dali Suntour vidli, respektive to je asi tou výbavou Alivio, Bergamont Helix? To dražší už neměli?

Jo je to ten Helix.Měli obě, ale popis na netu asi nebyl až tak přesný. Když jsme dali obě kola vedle sebe tak tohle bylo vybaveno celkově o trochu lépe. Měnič Deore LX, uzamykatelná vidlice, lepší gumy. Řazení bylo stejné, převodník asi taky. Využil jsem kupónu z Vela a tak méně to kolo vyšlo na osmičku, což není špatný v porovnání co nabízí za podobné peníze Author atd. V loni si koupila moje moje drahá polovička Pellse za víc než tohle kolečko, a když srovnám tu propracovanost rámu na tom Bergamontu tak si to musím pochválit. Taky je lehčí než cokoli co jsem do desítky viděl. Nemůžu se dočkat lepšího počasí.

Odkaz ke komentáři

Párkrát jsem servisoval a jednou před léty i tady, Rock shox, ale dělají i Foxe, dozvíš se tam i nějáké užitečné info a nejlepší si tam zavolat, jsou v pohodě. Velké rozdíly jsem po servisech nezaznamenal, jsem asi tupej, tak si spíš každý tři, čtyři roky koupím novou jinou, ať mám zase moje kolo rád a čekají ta na mě nové zážitky z jízdy. Konec konců rád obměňuji veškeré komponenty postupem času za jiné :guitar:

http://www.rockshox-servis.cz/

Měl bych dotaz jak často servisujete,resp po jaké době nebo km vidlice,mám vidli Fox 32FRL O/B 100

Budu rád za info popř.zkušenosti od povolanějších členů :notworthy:

Odkaz ke komentáři

Měl bych dotaz jak často servisujete,resp po jaké době nebo km vidlice,mám vidli Fox 32FRL O/B 100

Budu rád za info popř.zkušenosti od povolanějších členů :notworthy:

Obecně platí, že fox je náročnější na servis, kt by měl být prováděn jednou ročně...  Tahle vidle je ještě olej, pokud se nepletu.

Odkaz ke komentáři

Párkrát jsem servisoval a jednou před léty i tady, Rock shox, ale dělají i Foxe, dozvíš se tam i nějáké užitečné info a nejlepší si tam zavolat, jsou v pohodě. Velké rozdíly jsem po servisech nezaznamenal, jsem asi tupej, tak si spíš každý tři, čtyři roky koupím novou jinou, ať mám zase moje kolo rád a čekají ta na mě nové zážitky z jízdy. Konec konců rád obměňuji veškeré komponenty postupem času za jiné :guitar:

http://www.rockshox-servis.cz/

díky,zkusím tam zavolat a pobavit se tam o servisu a ceně

Odkaz ke komentáři

Co vím z vlastní zkušenosti, tak Fox by se m?l posílat na servis do Švece, zatímco RockShox si můžeš servisovat sám, pokud si na to troufneš. Já SIDa servisuuu sám, není to tak t?žké a Sram má na webu p?kné manuály...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...