tombed Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 na SRAM XO jsem slyšel od známých dobré reference, Magura je poměrně známý výrobce komponentů, zkušenosti osobně s ní nemám, ale brzdy vidím celkem často a měly by být ok, vidlice taky, když ji měl kámoš a raklamoval jí, nevzpomenu si proč, je to pár let, výměna proběhla bez problému Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 (upraveno) Snow a co tohle kolo velmi kvalitní, vítěz testů v německu GHOST. http://www.ghost-bikes.cz/28564-rt-lector-5700-black-2011 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 13. června 2011 uživatelem pavel23 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 Snow: připojuji se k již napsanému. SRAM je naprosto v pořádku, vozím X.O na XC a X.7 na DH a prostě to řadí, bláto nebláto, špatná technika řazení či dobrá, poctivá údržba či horší... Marty jsou osvědčené brzdy, pokud jsi těžší či máš horší techniku brzdění, zvážil bych dopředu 180 mm kotouč.S vidlemi Magura jsem neměl tu čest, googlit? A opravdu, v tomhle rozpočtu jednoznačně full - to není otázka počtu fíčur, táhel, páček a diodových hadic pod podvozkem. Jde o trakci, zdraví, pohodlí, potěšení. A servisní náklady Ale vezmi to logicky - má-li cenu tlumit, proč jen vepředu? Nemá-li/není-li to vhodné pro danou aplikaci (BMX je taky sranda), proč vůbec? Good bike to y'all Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 pridavam sa k nazoru chalanov vyssie,jazdim Magura Luise a nemam vyhrady,super ucinokvidlu nepoznam ale myslim,ze by sa nezahadzovali a nekazili meno,t.z.tiez by som sa toho nebala skutocne zvaz celopero,stoji to za to aj ked nebudes okupovat len terena k tomu Ghost-ovi co uvadza pave23,lectora jazdi clen Stano74,myslim,ze to je dobra volbasram v pohode,ale radsej vyssiu radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 To teda čubrnim to musí bejt mazec: výkonný převodník, hm, a desetirychlostní! a nastavitelná sedlová trubka - to by nesvařil ani Franta! ... Jen doufám, že ho aspoň přitáhneš zvenku, když u nás se ti mamlasi nezmůžou než na google překladač ee, kupene pekne v mieste bydliska, zlava 25% z katalogovej ceny, tj. 800? potesi 10 kolo som mal aj na starom Enduro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 Raděj X0 než XTR.Raděj cokoliv jiného než Magura.Raději jakýkoliv full než pevné kolo, zvlášť pro tebe Romane. (tenhle bod bych dal asi o 50 míst nad ostatní, je to pro Tebe nejpodstatnější, když už vybíráš v této ceně)Raděj 50 jiných značek než platit u Bianchi za nápis PS: Vidlice je maximálně v pohodě.PPS: Tohle kolo má 2x10 převody, tzn opravdu pro závodníky, ne pro tebe, pokud chceš fakt jezdit (nějak rozumně na tvoje poměry a ne ho furt tlačit) tak určitě 3x9.PPPS: Napište do tohoto vlákna všichni, kdo máte u auta vepředu odpružení a vzadu pevnou nápravu bez pružiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 (upraveno) Edit - ptám se tady, protože klukům zde na fóru věřím. Nechci se ptát na cyklistickém nebo se nechat oblbovat v prodejně, takže mě berte, prosím, shovívavě. Díky moc. Romane: 1. U kola na dobrém servisu záleží víc než u hodinek: jde o Tvoji hubu, až v první řadě. 2. Takže mj. hledáš dobrého servisáka a kolo sestavené tak, aby se servisem neměl problémy (třeba měl poruce někoho, kdo udělá kvalitně a do druhého dne a za slušnou cenu servis vidle...). 3. Jsi z regionu, kde podle mne jsou kvalitní obchody i servisy. Např: V Liberci zkus Tomáše Budinu, domluv se s ním po telefonu, aby se Ti věnoval osobně, při návštěvě mu detailně popiš, co potřebuješ, co od obou kol očekáváš, jaký máš rozpočet... určitě Tě nebude oblbovat! Postaví Ti bajka i silničku na míru. Servisáka má dobrého, mj. neberou do servisu kola zakoupená jinde - chtějí garantovat dostupný a rychlý servis svým zákazníkům; aspoň dřív to tak bylo... Web: www.bikesport.cz V Gáblonci zajdi na Podhorskou za Jardou Stadtherrem, je to skromný a šikovný kluk, starý závoďák, ten Tě taky určitě nebude oblbovat, to Ti garantuju, bav se s ním otevřeně, na férovku Tě usměrní na vhodný poměr cena/výkon - a hlavně, má tolik vlastních závodních zkušeností, že doporučí kvalifikovaně s ohledem na spolehlivost za všech provozních podmínek; taky požaduj obsluhu přímo od Jardy. Web: www.bikeservis.eu . Edit: když jsem u Jardy byl posledně, dělal kolo pro Honzu Kopku. Může být lepší doporučení? Třeba klukům řekni, co se Ti líbí na té Bianchi, však oni Ti něco podobného taky nabídnou. Obě dílny umí zařídit lakování rámu v barvách dle Tvého přání atd. atd. Upraveno 13. června 2011 uživatelem sery.vlk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 ee, kupene pekne v mieste bydliska, zlava 25% z katalogovej ceny, tj. 800? potesi 10 kolo som mal aj na starom Enduro Ha, jazyková bariéra, tak vysvětlím: Převodník je zubatá věc - jak může být výkonný? Převodník je ta zubatá věc vepředu, připojená na kliky - těch nebude deset. Sedlová trubka je jedna z hlavních trubek rámových - to zkrátitelné, zpravidla do sedlové trubky zasunuté, je sedlovka. Kupovat v místě bydliště je správné, má se podporovat lokální kamenný obchod. Jen mě nadzvedl ten tupý překlad specifikace kola. A když už do toho šiju: ve svém příspěvku píši "Rozhodně je to asi..." No to může napsat jen idiot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanC Odesláno 13. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2011 hele dvojče;) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hezky osazeno, tak ať to jezdí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 ... PPS: Tohle kolo má 2x10 převody, tzn opravdu pro závodníky, ne pro tebe, pokud chceš fakt jezdit (nějak rozumně na tvoje poměry a ne ho furt tlačit) tak určitě 3x9. ... Je mi jasne, ze BFG najezdil tisice kilometru na 2x10 a jeho nazor je fundovany, ale presto vsechno si s nim dovolim nesouhlasit. Take mi 2x10 prislo jako blbost, ale jen do te chvile nez jsem to poradne vyzkousel. Na kazete se radi rychleji, s jemnejsim odstupnovanim a v krizi treba i pod plynem. Pravda, nekdy muze chybet uplne nejlehci prevod a kdo zastava vyjezdy ve stylu slow motion, tak by mel mit 3x10. 2x10 doporucuji kazdemu vyzkouset a myslim, ze muze vyhovovat nejenom zavodnikum... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 Je mi jasne, ze BFG najezdil tisice kilometru na 2x10 a jeho nazor je fundovany, ale presto vsechno si s nim dovolim nesouhlasit. Take mi 2x10 prislo jako blbost, ale jen do te chvile nez jsem to poradne vyzkousel. Na kazete se radi rychleji, s jemnejsim odstupnovanim a v krizi treba i pod plynem. Pravda, nekdy muze chybet uplne nejlehci prevod a kdo zastava vyjezdy ve stylu slow motion, tak by mel mit 3x10. 2x10 doporucuji kazdemu vyzkouset a myslim, ze muze vyhovovat nejenom zavodnikum... Tyjo, slow motion, to si budu pamatovat! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 Ohne sranda, znam jedince, co jedou a pritom stoji. Mne to bohuzel me rovnovazne centrum neumoznuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
josuk Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 off topic: po asi 16 letech na horských GT jsem ve městě přesedl na něco takového: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. blatníky, kryt řetězu, integrovaný zámek proti náhodnému odjetí, stojánek, převodovka (sram 7) a dynamo v nábojích... za sebe můžu napsat, že ty holanďani to nemaji špatně vymyšlený. Jezdí se v normálním oblečení, pěkně pohodlně vzpřímeně, pohodlné měkké sedlo. Takže už žádné bolesti zad, žádný batoh, dres, ani cvakat tretrama už nemusím. Na neasfaltový cesty a do přírody to samozřejmě není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 Tyjo, slow motion, to si budu pamatovat! :D můj oblíbený převod... na kašpárka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 a Specialized je doma prave zacala burka, takze smola ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 Peknej, peknej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 a Specialized je doma prave zacala burka, takze smola ... burka? mohol si ho pokrstit blatom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 Ahoj hoši, měl bych dotaz ohledně vybavení kola. Vyslechl jsem si v televizi reportáž o ježdění na kolech a kontrolách policie (městské i státní) a říkali, že se budou při kontrolách zaměřovat mimo jiné (např. alkohol, stav brzd, atd.) na vybavení kol a to na stopky, blatníky, podmíněně osvětlení. Já na kole mám jen přední a zadní stopku (nic na pedálech ani ve výpletech kol), blatníky nemám, světlo nevozím (jezdím jen ve dne), nevozím s sebou (a to díky skleróze) ani peníze, ani doklady, ani mobil - to je jistě pro případ nehody docela riziko, musím se polepšit. Díval jsem se poslední čas na kolegy jezdící na horských i silničních kolech kolem nás a je fakt, že stopky ani blatníky ani světlo naprostá většina z nich nemá. Jak to řešíty vy? Co na kolech máte? Co doporučujete? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel67 Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 Ahoj hoši, měl bych dotaz ohledně vybavení kola. Vyslechl jsem si v televizi reportáž o ježdění na kolech a kontrolách policie (městské i státní) a říkali, že se budou při kontrolách zaměřovat mimo jiné (např. alkohol, stav brzd, atd.) na vybavení kol a to na stopky, blatníky, podmíněně osvětlení. Já na kole mám jen přední a zadní stopku (nic na pedálech ani ve výpletech kol), blatníky nemám, světlo nevozím (jezdím jen ve dne), nevozím s sebou (a to díky skleróze) ani peníze, ani doklady, ani mobil - to je jistě pro případ nehody docela riziko, musím se polepšit. Díval jsem se poslední čas na kolegy jezdící na horských i silničních kolech kolem nás a je fakt, že stopky ani blatníky ani světlo naprostá většina z nich nemá. Jak to řešíty vy? Co na kolech máte? Co doporučujete? Díky. Já jezdím do práce bohužel na tři směny a i trénovat stihnu bohužel jenom touto cestou, takže jezdím takto. Ve dne odrazka vzadu a ve výpletu, v batohu zad. blikačka, přední světlo, na batohu reflexní páska a švy. Na nášlapech (pedálech) nemám nic, ale tretry mají reflexní plochu. V noci věci z batohu nacvaknu na kolo, na předním popruhu batohu zapnu bílou blikačku, našroubuju ještě svítící ventilky a vyrážím. Jako řidič auta totiž nesnáším ty přiblblé kretény, kteří bez odrazky jedou v noci v tmavém oblečení. Přední blatník tzv. lízátko - docela slušně chrání při dešti a pochytá většinu přejetých slimáků, zadní mám taky docela účinný, co se přichytává na sedlovku.Když jedu na závod, tak to sundám. Doklady a mobil samozřejmě sebou, dále v batohu nářadí, lepení a náhr. duši s hustilkou. No prostě takový Vondřich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2011 Ahoj hoši, měl bych dotaz ohledně vybavení kola. Vyslechl jsem si v televizi reportáž o ježdění na kolech a kontrolách policie (městské i státní) a říkali, že se budou při kontrolách zaměřovat mimo jiné (např. alkohol, stav brzd, atd.) na vybavení kol a to na stopky, blatníky, podmíněně osvětlení. Já na kole mám jen přední a zadní stopku (nic na pedálech ani ve výpletech kol), blatníky nemám, světlo nevozím (jezdím jen ve dne), nevozím s sebou (a to díky skleróze) ani peníze, ani doklady, ani mobil - to je jistě pro případ nehody docela riziko, musím se polepšit. Díval jsem se poslední čas na kolegy jezdící na horských i silničních kolech kolem nás a je fakt, že stopky ani blatníky ani světlo naprostá většina z nich nemá. Jak to řešíty vy? Co na kolech máte? Co doporučujete? Díky. Dřív se to řešilo závodní licencí, stačilo říct, že trénuju na závody, a to fakt na kole s blatníkama, odrazkama, dynamem atd. fakt nelze, bylo to i v nějaké vyhlášce. Za celej můj život mě ale policajti stavěli na kole jednou jedinkrát a na licenci stejně čučeli jak tele na vrata. Dobrý je mít na kole pár reflexních prvků, nejlíp nálepky, a je po problému. A jelikož mám na kole perleťovej lak, tak to ve dne vypadá, že je kolo celý reflexní . Policajti tomu stejně prd rozumí, stačí říct, že nápisy na rámu a na ráfkách jsou reflexní a nic ti nemůžou. Pokud tě teda nezastaví o půlnoci bez světel a s dvěma promilema v krvi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky