filo-boxer Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2012 A tohle vlakno jsi uz cetl? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34081-zdravim-vas-jsem-smaltar-a-chci-se-pustit-do-smaltovanych-ciferniku/
bohus76 Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2012 By mne zajímalo,jak pokročil pan Aljancic,snad by mohl napsat pár postřehů jak to jde či nejde?
mechano Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2012 Jak si na to cislo prisel? Mimochodem, ty bys trebas ocenil cifernik za protisluzbu? Napriklad vim, ze si kluk sikovnej, soustruh mas, takze vytocit hridel, skompletovat a vyvazit setrvacku, na kolik to dnes cloveka prijde? Odhaduju, ze to muze stat tak pet tisic? (Naposledy, kdyz sem si nechaval soustruzit hridel, stalo to tusim nejakych dva a pul, ale to uz je takovejch let, ze tehdy sem si celkem spokojene zil s desetitisicovou vejplatou... dnes pocitam, ze cena musi byt nejmene dvojnasobna) Ja hodinarskej soustruh nemam, soustruzit stejne neumim a i kdyby ano, nemam dost know how na to, abych to udelal spravne a vsechno spravne zalestil atd., tudiz jsem odkazanej na takovy lidi, jako ses ty. Pro tebe to znamena par hodin prace, pro me ten cifernik znamena taky par hodin prace. Pokud na to neni spech, je to IMHO akceptovatelna cena pro oba... Tak teda na to číslo jsem přišel tak, že jsem navštívil výrobce číselníků a zeptal jsem se ho. Já bych sice ocenil ciferník za protislužbu, není ale nikdo, kdo by mi to nabídl. S tou cenou je to různé, záleží hodně na práci okolo, třeba stavu ložisek dokurvení věnce setrvačky atp. Jax přišel na to, že mám soustruh? No, a konečně, když pro tebe znamená číselník pár hodin práce, to jsi takový majitel zlatého dolu. Hned sem dej fotky a ceny.
mechano Odesláno 1. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2012 By mne zajímalo,jak pokročil pan Aljancic,snad by mohl napsat pár postřehů jak to jde či nejde? Dobrá otázka.
JeromeHeretic Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Jax přišel na to, že mám soustruh? No, a konečně, když pro tebe znamená číselník pár hodin práce, to jsi takový majitel zlatého dolu. Hned sem dej fotky a ceny. To sem nerekl, ze je pro mne ciselnik par hodin prace, to se prave musi vyzkouset!Uz tu na to mam jedny stopky s rozbitym, ale nak se k tomu nemuzu dostat. Pres tyden moc nestiham a o vikendu sem byl ted fuc, navic se mi tu ty hodinky ted nejak zacinaj hromadit, nebo co. :-) No a s tim soustruhem - nevim, nejak sem mel za to, ze tu nekdo zminoval, ze nemas problem s vytocenim hridele, tak sem z toho vyvodil, ze mas soustruh.
mechano Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 To sem nerekl, ze je pro mne ciselnik par hodin prace, to se prave musi vyzkouset! Přesně to jsi řekl, tuším v příspěvku č. 18. A soustruh by se asi nějaký našel.
bohus76 Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 Přesně to jsi řekl, tuším v příspěvku č. 18. A soustruh by se asi nějaký našel. Nechci se nikoho dotknout,ale zatím je to mlácení prázdné slámy a výsledek /ciferník/ nikde.Nestyďte se chlapi .Třeba by mi ten mechano mohl něco alespoň stočit na soustruhu /jestli ho vůbec má /
JeromeHeretic Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 Dneska sem narazil na tohle video: Cca od 6:20 je tam videt, jak se dela smaltovy cifernik a o neco pozdeji i jak se dela potisk. Takze jsem po tom zacal patrat dal a ten kolega "smaltar" rika, ze se te tiskarske metode rika "tampoprint", viz. wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tamponov%C3%BD_tisk Je to obdoba hlubotisku, coz bych mel zvladnout. Nad cim ale zatim dumam je, jak vyrobit tu silikonovou podlozku. Potreboval bych ze silikonu vylejt takovej jakoby hribek, asi do hodinovyho skla, nebo neco takovyho.Jde o to, aby porch byl perfektne hladkej. Zatim nejak nevim, jestli se na to da pouzit takovej ten normalni stavebni silikon. V nejhorsim bych to zkusil se zelatinou, ale to bych pocitam musel ten hribek vzdycky delat novej na kazdej natisk, protoze zelatina nevydrzi.Kdyby se mi podarilo udelat silikonovej hribek, bylo by to na furt. No... takze tak. Alespon uz vim, jak se to dela. Kdyby to mel byt vicbarevnej cifernik, stava se z toho pekna pakarna mimochodem...
JeromeHeretic Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 Nechci se nikoho dotknout,ale zatím je to mlácení prázdné slámy a výsledek /ciferník/ nikde.Nestyďte se chlapi . Hele, jestl si myslis, ze je to takova sranda, tak si to zkus sam. :-) Vzdyt sem do dnesniho dne ani nevedel, jak se dela ten potisk.
Karlos Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 No, podle mě, když to šlo před 100 lety, tak to musí jít i dnes. Tehdejší možnosti, technologie a materiály byly mnohem skromnější.
Marfi Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 Myslím, že tady je celkem pěkná instruktáž k home made tisku ciferníku: http://kant1.chch.ox.ac.uk/watches/HOWTO_dial_making/ M.
lorch Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 No, podle mě, když to šlo před 100 lety, tak to musí jít i dnes. Tehdejší možnosti, technologie a materiály byly mnohem skromnější. No jo, ale dřív lidi uměli dělat rukama.
JeromeHeretic Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 No, podle mě, když to šlo před 100 lety, tak to musí jít i dnes. Tehdejší možnosti, technologie a materiály byly mnohem skromnější. Samozrejme. Vsak ono to pujde, ale zadnej ucenej z nebe nespadl, zatim jen zjistuju co a jak, teprve ted sem ziskal nejake kloudne informace. A taky si na to napred musim vyrobit vercajk.
bohus76 Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 No, podle mě, když to šlo před 100 lety, tak to musí jít i dnes. Tehdejší možnosti, technologie a materiály byly mnohem skromnější.Podle mne to určitě jde,má to samozřejmě své ale.... A to jsem se chtěl dozvědět od pana Aljančiče,kde jsou ty problémy.To JeromeHeretic :Neberu to jako srandu a jelikož je to pro mne / a určitě nejenom pro mě/ "španělská vesnice",tak bych se rád dozvěděl víc.
zekon7302 Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2012 Dneska sem narazil na tohle video: Cca od 6:20 je tam videt, jak se dela smaltovy cifernik a o neco pozdeji i jak se dela potisk. Takze jsem po tom zacal patrat dal a ten kolega "smaltar" rika, ze se te tiskarske metode rika "tampoprint", viz. wiki: http://cs.wikipedia....onov%C3%BD_tisk Je to obdoba hlubotisku, coz bych mel zvladnout. Nad cim ale zatim dumam je, jak vyrobit tu silikonovou podlozku. Potreboval bych ze silikonu vylejt takovej jakoby hribek, asi do hodinovyho skla, nebo neco takovyho.Jde o to, aby porch byl perfektne hladkej. Zatim nejak nevim, jestli se na to da pouzit takovej ten normalni stavebni silikon. V nejhorsim bych to zkusil se zelatinou, ale to bych pocitam musel ten hribek vzdycky delat novej na kazdej natisk, protoze zelatina nevydrzi.Kdyby se mi podarilo udelat silikonovej hribek, bylo by to na furt. No... takze tak. Alespon uz vim, jak se to dela. Kdyby to mel byt vicbarevnej cifernik, stava se z toho pekna pakarna mimochodem... Nemusíš nic vyrábět,doufám tedy,že když oslovíš výrobce tak ti ten přípravek vyrobí i větší.Moje přítelkyně to předčasem používala,a prakticky to funguje na stejném principu jak ny uvedeném videu,ty desky by asi šli taky vyrobit dle tvých požadavků,asi blbost,ale dle mého,finančně méně nenáročné. http://koralky.stoklasa.cz/navod-na-smaltovani-s-razitky
mechano Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2012 Třeba by mi ten mechano mohl něco alespoň stočit na soustruhu /jestli ho vůbec má / Myslíš přetočit bubny na Škodovku?
JeromeHeretic Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2012 Matrice si umim vyleptat sam. Ale nemam nic na to pretisteni. Tohlencto, cos linkoval, je maly. Cifr do cibuli ma 4.5 cm v prumeru, tudiz je potreba "hribek" alespon tak 5cm v prumeru.
JeromeHeretic Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2012 Myslíš přetočit bubny na Škodovku? Ne, myslel asi stocit tachometr. :-)
Foundryman Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2012 O tamponovém tisku by něco věděl místní člen Falkkon, běžně to používal k potisku modelových vláčků, mně potiskl jeden číselník a jeden datový věnec.
Marfi Odesláno 24. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2012 Tiskařské tampony http://www.3tooling.cz/download/katalog.indd.pdf
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se