JaRooN Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 pak se budou ostatní světoví výrobci hodinek třást a budou bojovat o zákazníky se znovuzrozeným gigantem PRIM!!! No... Jestli to pan majitel bude táhnout dál tak, jako doteď, tak jediný gigant bude kedlubna a nikdo se třást nebude...
JZED Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Muzeum tam je.To sice jo, ale je to jen ukazka soukrome sbirky (jedna mistnost) jednoho zamestnance. Pokud ji chces videt, musis si koupit listek do celeho muzea, nebo tak jak se to povedlo mne, prekecat pani u vchodu s tim, ze se jdes kouknout opravdu jen na tu jednu mistnost s hodinkama. Tak jak ja jsem to od te pani pochopil, tak je to soukroma akce jednoho zamestnance a podporu od Eltonu to nema zadnou. Coz je videt, ze s Eltonem jsou spojeni lidi, kteri by mohli a sami chteji delat osvetu, ale bez podpory vedeni se to delat neda. A to me stve nejvic......
Petr_P Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 ... tak je to soukroma akce jednoho zamestnance a podporu od Eltonu to nema zadnou.... A kdo uhádne jméno toho zaměstance? Nemělo by to být těžké.
libor2002 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 (upraveno) Jeste jen edit: Si ctu o sto mega co zainvestovali do stroju a Na Prikopech si nekoupi ani poutac ci billboard s informaci, ze vubec nejaka prodejna je v Pansky pasazi... To by je zrujnovalo?? Opravdu je takovej problem si zaplatit reklamu a dostat se do podvedomi potencionalnich zakazniku?Pane Helikar, zajedte si k zapadnim sousedum, treba do Berlina a poucte se jak se do podvedomi zakazniku dostavaji Askania, Tutima ci Glashutte... urcite ne pres kamarady.A pak se pan Helikar nemuze v dalsi otazce divit, ze lidi vubec nevedi, ze pod znackou Prim jsou dve rozdilne firmy..." Tak to je jasny, ze lidi moc netusi, a kde by to meli jako zjistit? Ja vim, u kamarada a znameho Upraveno 16. ledna 2014 uživatelem libor2002
Frostie Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 nechci být škarohlíd, ale obávám se, že značku Prim kromě pár nadšenců a příznivců našeho fóra bohužel nikdo moc už nezná, nemluvě o zahraničí...
bohus76 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 A kdo uhádne jméno toho zaměstance? Nemělo by to být těžké. Zajisté myslíš Libora H.
skodna Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 (upraveno) Pánové, se vší úctou k Vám (nám) sběratelům a fandům Primek a k výrobci v Novém Městě bych rád konstatoval a dovolil si potvrdit přízpěvek kolegy Frostie. Hodinky Prim byly podle mě určeny široké veřejnosti i z vrstev majetnějších, ale s pádem režimu a uvolnění dovozu kde čeho, se stalo, že si většina populace postupně koupila digitální náramkové ukazatele různých výrobců. Postupem času, se část vrátila zpět k analogovým hodinkám, ale už přemýšlela jinak. "proč bych si kopoval primky za nějakých pět až osm stovek, když si můžu koupit támhle na rohu SEKKA u toho cizince za dvě sta, a ještě mě zbude na nákup něčeho manželce.Navíc jsou vodotěsný, a dokonce kolem dokola svítí.To budou chlapi čumět, až jim to ukážu u piva." Jenže po roce v tom lepším případě se vybila baterka, upadl řemínek z toho nádherně chromovaního plastovýho puzdra co už zdaleka není tak pěkný a u hodináře to stálo padesát kaček za baterku. V tomto přípdě se část populace zamyslela, a řekla si že to radši budu nosit svoje starý primky a nebo si koupím nový.Dyť to zas nemůže být tak drahý.Jenže chyba lávky.Tam kde se kdysi prodávaly primky už dělají pizzu a kde se dále prodávají hodinky, se ale primky nedají sehnat.Prý už se nevyrábí. Tak si je hodinek chtivý občan nucen koupit něco z Japonské produkce nebo o dost dražší západoevropské.No a pak s nástupem prvních mobilních telefonů nutnost odečítat čas z ruky odpadá, a až hodinkám došel dech, postačil telefon. Na staré dobré primky a nejen primky postupně každý zapoměl a zůstalo jen několik tisíc nadšenců co jim hodinky proslulé značky prim učarovaly a udržují je ve svých sbírkách.Nosit je ale nebudou, protože pokud by je vzali někde o futro nebo je zapoměli sundat při koupačce u rybníka by je stálo v horším případě dlouhé měsíce čekání a nemalé peníze při servisu u výrobce. Hodináři co uměli opravit už nejsou a ti co zbyli, nemají z čeho opravovat, neboť výrobce dílů (originálních) už neexistuje tzn. že o něm neví, a nebo jsou problémy s dodáním a s cenou.Můj děda, když si při kopání kanálu kdysi poranil svoje primky, které nesundal z ruky s vyjímkou koupání šel k hodináři, a bylo mu sděleno, že už to nejde opravit, že sklíčka v pardubicích už nejsou ve výrobě a ať si koupí nový, že budou stejně drahý jak oprava.Nekoupil si nic, prej se za ty prachy radši podívá na kostel. A mladejm lidem už to vůbec nic neříká, každej má v kapse foun a nebo na ruce něco, co velikostí připomíná orloj. Uf to sem se zas rozepsal.Omlouvám se za dlouhou myšlenku, ale myslím si, že jak budeme tady na foru postupně vymírat, tak zbudou už jen kšeftaři na aukru a i ti jednou vymřou. No a pokud si Prim z Novýho Města neudělá nějakou pěknou, velkou reklamu a smysluplnou cenu, tak umře za několik let taky. Kéž by to vše bylo naopak, a my si mohli koupit pěkný primky za cenu lidovější, která nenabourá rozpočet dělnické rodiny na několik měsíců. Upraveno 16. ledna 2014 uživatelem skodna
JaRooN Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Skodna: Nejak mi z toho cteni zustalo smutno na dusi...
Frostie Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Skodna: svatá pravda, až na to, že normálním uživatelům byly určeny i třeba GUB, Vostok nebo Raketa /abych zůstal v bývalém východním bloku a určil přibližně stejnou výchozí pozici/ a podívej se, kam to dneska přetavili. Vostoky nebo Poljot Aviator se prodávají na několika světových letištích vč. Hong Kongu nebo Frankfurtu, Glashütte Original již nestačí několik měsíců dodávat objednané kusy zákazníkům... Že by lepší marketing a přístup k potencionálním i skutečným zákazníkům? A to nemluvím o tom, že za Rozvadovem nebo Cínovcem o Primkách téměř nikdo nikdy neslyšel...
kuncák7 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Skodna: svatá pravda, až na to, že normálním uživatelům byly určeny i třeba GUB, Vostok nebo Raketa /abych zůstal v bývalém východním bloku a určil přibližně stejnou výchozí pozici/ a podívej se, kam to dneska přetavili. Vostoky nebo Poljot Aviator se prodávají na několika světových letištích vč. Hong Kongu nebo Frankfurtu, Glashütte Original již nestačí několik měsíců dodávat objednané kusy zákazníkům... Že by lepší marketing a přístup k potencionálním i skutečným zákazníkům? A to nemluvím o tom, že za Rozvadovem nebo Cínovcem o Primkách téměř nikdo nikdy neslyšel...Pravda, ale to už se tady řešilo tolikrát, že se to i do Nového Města n.M. jistě doneslo. A nic se nezměnilo. Jen říkám, škoda toho, ale my to nezměníme.
skodna Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Vím že byly na trhu i hodinky jiných značek a výrobců.Záměrně jsem však uvedl "a nejen primky", protože by to tady mohl někdo napadnout, že je to vlákno Prim, a navíc ty ostatní bývalé značky nemají až zas takový problém s existencí.No a to, že se o primkách moc neví třeba v Německu může být také dáno tehdejším režimem. Byla to dost divná doba, a co se bude vyrábět a kam vyvážet nebylo až zas tak v moci výrobce, ale plně v režii soudruhů RVHP. Stejně tak dopadla i světově proslulá značka motocyklů Jawa. Sice se věta slovem kdyby nezačíný, ale kdyby to soudruzi nepokakali, tak by Jawa byla někde úplně jinde, a nemusela by dnes vykopávat starý projekty typu 350/634 a 640.Nabízet za 55-70 tisíc, s vědomím, že motorky nejsou prodejné v únii, pro nadměrné emisní limity. Nikdo na ně nedá v EU a ani v ČR papíry.Můžete si je však koupit a nechat se snima vyfotit. Takhle se přece kšeft nedělá. To je to samý, jako když Franta někde v kovárně po pradědečkovi vyrobí novej list do pilky s diamantovýma zubama pro dřevorubce za cenu 14000,-.Co na tom, že za ty prachy si může dnes koupit motorovou pilu. Je to přece domácí manufaktura o třech zaměstnancích s rodinnou tradicí.
Kristian.nov Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 No tak sláva, snad to těm hovadům z MPM seberou... Já když jdu kolem hodinářství a vidim ty jejich skvosty, je mi mdlo...
Honza.manta Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Skodna: Nejak mi z toho cteni zustalo smutno na dusi... Tentýž pocit - fuj na to!
straspol Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 No tak sláva, snad to těm hovadům z MPM seberou... Já když jdu kolem hodinářství a vidim ty jejich skvosty, je mi mdlo... Něčeho jsem si nevšimnul?
villain83 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Něčeho jsem si nevšimnul? No dle novinoveho clanku to prozatim vypada na vyhranou bitvu,ne vsak valku,pac se protistrana odvolala...
Návštěvník Jagman Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Bohužel Málokomu v mém věku 22let primky neco říkají ač pár kousku co mám se vždy shledalo s obdivem ale pak sme došly ktomu že nosit top kousek je škoda a jelikož neni pouzdro nerez ohlodané nikdo nechce podle mě třeba Igen by se prodával dobře aj mladým pro které sou sporty určené ale za jinou cenu!!!
straspol Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 No dle novinoveho clanku to prozatim vypada na vyhranou bitvu,ne vsak valku,pac se protistrana odvolala...nějak jsem to propásl-hoď prosím odkaz.
bohus76 Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/61744-hodinky-prim-p%C5%99ich%C3%A1zej%C3%AD-na-sv%C4%9Bt-ve-fr%C3%BDdku-m%C3%ADstku/page-2 příspěvek č.24 a dál /trošku pohledej strášo/
straspol Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 A pak se budou ostatní světoví výrobci hodinek třást a budou bojovat o zákazníky se znovuzrozeným gigantem PRIM!!! Nojo, u Breitlingů už řvou hrůzou a Omega se třese :lol2: :lol2: :lol2: Kdyby se domluvily obě firmy na rozumné fůzi, mohly se ty krvavý prachy za právníky investovat do výroby a vývoje. Vzniklá firma by byla dost silná na expanzi do zahraničí, dál by si mohla dovolit vyrábět hodinky do 5 tisíc s kvalitní Myiotou (jedny od MPM mám a japonec šlape bez jediného problému) a stejné tak by v Eltonu mohli svobodně vyrábět krásné manufakturní hodinky za alespoň trochu LOGICKĚ ceny. Jak by se nám všem krásně žilo...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se