Jump to content

Recommended Posts

Posted

prezradte mi prosim aky je hacik alebo figel v Prim sport...... preco je na ne kazdy tak vysadeny? kazde ine primky sa na aukre predaju s biedou nad 400 a sportky v pohode aj cez liter a nemusia byt ani nijak zvlast zachovale.... co je na nich tak uzasneho? bolo ich malo? alebo nejaky zvlastny stroj? ta vodotesnost? alebo jedine primky s trochu modernejsim vzhladom? len ma to tak zaujima.......

chapem diplomat a skorodiplomat maniu lebo tie hodinky su fakt pekne a ked sa vytunia tak narobia aj celkom dost parady ale tie sportky 2 mi pridu take divne, ani moderne ani stare ,... je to len o vkuse? alebo je v tom nieco viac ze po nich ludia tak idu.

...nedavno som si od jedneho clena jedny dvojky obstaral zajtra po ne idem na postu tak pisem s predstihom aby som som vedel na co sa zamerat :)

Posted

Já myslím, že je to tím, že jako jedny z mála starých primek mají nositelnou velikost. Sám je mám ted na ruce :)

Posted

Tím se netrap. Taková iracionální hnutí jsou ve světě sběratelů čehokoliv běžná. Často vyženou cenu bezvýznamného předmětu do astronomické výšky.

Posted

V tomto případě je to ale důvod zcela racionální. Primky v provedení Sport mají totiž podstatně delší životnost než ostatní typy Prim a také obecně delší životnost než běžné hodinky. Je to dáno technickými parametry, například : tlusté sklo, vodotěsnost (skutečná) a tím pádem i prachotěsnost. V praxi mají přibližně desetiletý cyklus oprav. Jiné typy za deset let jsou už víš kde, že jo ?

Posted

suhlasim na vlastne oci vyzeraju prijemne a tie dovody su ozaj zmysluplne ale v tom pripade mam asi nieco este o cosi lepsie

http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=5766

je to v podstate sport ale s kovovou lunetou a to sklo z puzdra nevycnieva a je (teda bolo ked bolo nove) mineralne.... a zivotnost ozaj tych 10rokov.... keby boli v nereze tak su to neznicitelne hodinky.

Posted
prezradte mi prosim aky je hacik alebo figel v Prim sport...... preco je na ne kazdy tak vysadeny? kazde ine primky sa na aukre predaju s biedou nad 400 a sportky v pohode aj cez liter a nemusia byt ani nijak zvlast zachovale.... co je na nich tak uzasneho? bolo ich malo? alebo nejaky zvlastny stroj? ta vodotesnost? alebo jedine primky s trochu modernejsim vzhladom? len ma to tak zaujima.......

chapem diplomat a skorodiplomat maniu lebo tie hodinky su fakt pekne a ked sa vytunia tak narobia aj celkom dost parady ale tie sportky 2 mi pridu take divne, ani moderne ani stare ,... je to len o vkuse? alebo je v tom nieco viac ze po nich ludia tak idu.

...nedavno som si od jedneho clena jedny dvojky obstaral zajtra po ne idem na postu tak pisem s predstihom aby som som vedel na co sa zamerat :)

Třeba proto, že to jsou fajn hodinky. A asi jsi na to přišel sám, když si pro ně jdeš zítra na poštu. Já mám sporty II. (3), tedy s nerez pouzdrem a naprostá spokojenost.

Jinak otázka na znalce. V kterých letech se "můj" model vyráběl a v jakém počtu? Já jsem je koupil nedávno a v hodinářství určitě nějakou dobu ležely. Díky za odpověď.

Posted
suhlasim na vlastne oci vyzeraju prijemne a tie dovody su ozaj zmysluplne ale v tom pripade mam asi nieco este o cosi lepsie

je to v podstate sport ale s kovovou lunetou a to sklo z puzdra nevycnieva a je (teda bolo ked bolo nove) mineralne.... a zivotnost ozaj tych 10rokov.... keby boli v nereze tak su to neznicitelne hodinky.

Obávám se, že toto už nieje o čosi lepšie.

Posted

a prezradite mi dovod? co sportky maju co tie moje nemaju? je to prim, natahovaci, vodotesny, sportovy, korunka zapustena.... odhliadnuc od zberatelskeho kriteria, co do funkcie tym mojim podla mna nic nechyba .... ak maju (o proti sportkam) moje nejaku zasadnu vadu tak mi o nej prosim povedzte ja nie som odbornik, necham sa rad poucit,.... tipujem ze je to v strojceku... mam pravdu?

Posted

a prezradite mi dovod? co sportky maju co tie moje nemaju? je to prim, natahovaci, vodotesny, sportovy, korunka zapustena.... odhliadnuc od zberatelskeho kriteria, co do funkcie tym mojim podla mna nic nechyba .... ak maju (o proti sportkam) moje nejaku zasadnu vadu tak mi o nej prosim povedzte ja nie som odbornik, necham sa rad poucit,.... tipujem ze je to v strojceku... mam pravdu?

Ve strojku to není. Vzpomněl jsem si na jednu repliku z Gogolovy hry Ženitba: "Prostě to není to, ... no to..."

Posted

takze to chapem spravne tak ze sportky su dobre proste pre to ze su to sportky? :)

Posted

o tom niet sporu I. sa mi pacia viac ale nikde neboli za prijatelnu cenu.

Posted
takze to chapem spravne tak ze sportky su dobre proste pre to ze su to sportky? :)

Chápeš to správně a kulantně to vystihl decebal :) Mimo jiné je pravděpodobné, že k popularitě Sport II přispívají svojí podstatou i Prim letecké.

Co je pro tebe přijatelná cena za Sport I? Musíš rozlišovat mezi šmejdem, který půjde na rekonstrukci a kouskem do sbírky. Já si jich cením o něco míň než Diplomat a víc než leteckých.

Posted

no tak za pekny neolupany nositelny kusok by som tak 1k5 dal nemusi byt NOS nejaky ten zub casu by sa zniesol.... moj problem je v tom ze niesom zas taky fajnsmeker nevyznam sa v kalibroch a tak, hram len na pocit tie Iicky sa mi pacia ale ak by boli za 2k ci viac tak to uz je solidny zaklad na nove hodinky podobnych kvalit.

Posted

Ano.

Posted

Ano.

hmm jasne strucne vystizne :/

ale aj tak by ma potesila o nieco rozsiahlejsia odpoved... nieco v style cali, tvoj stroj je na prd pre to..., to.... a to.... aby som mohlol s cistym svedomim tie dva litre za sportky vyvalit :)

Posted

Ano.

hmm jasne strucne vystizne :/

ale aj tak by ma potesila o nieco rozsiahlejsia odpoved... nieco v style cali, tvoj stroj je na prd pre to..., to.... a to.... aby som mohlol s cistym svedomim tie dva litre za sportky vyvalit smile.gif

Tvůj stroj není na prd, to jenom ten původní je lepší. laugh.gif

Posted

Cali nehledej v tom vědu prostě a jednoduše jde jen o to že Sporty jsou v kurzu a jsou to zajímavé hodinky.Ne vždy platí to že to co je nejzajímavější je i nejlepší.

Já viděl spousty nádherných obrazů za 5.000,-Kč a také spousty patlanin které bych si nedal ani do sklepa a stály 100.000,-Kč.

A takhle nějak to asi je i s hodinkama.(Tím neříkám že Sporty jsou patlanina to byl jen příklad!!!)