Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem sice psal, že "pětky" nejsou sociální, ale po tom co jsem viděl tyhle zaltý kukačky???!!??:?WTH

To je prostě verze pro světský, jak už tady bylo zmíněno, Seiko má široký záběr potenciálních zákazníků  :)

• Odpovědi 200
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ne všechny spotrovní hodinky se zlatem jsou hnusný, třeba růžovozlacený stargaty se mi líběj moc. A SD tuňáky maj taky něco do sebe, i když jsou už dost zvrhlý...

skz330k1-c.jpg

skz330k1-b.jpg

7F84A33B-7FCC-4380-83B1-050DA620356E-343

Ale ty diskutovaný jsou strašný, především teda kvůli tomu falešnýmu okýnku, to je hodně wtf záležitost.

Odesláno

Tak pokud to není z masivu, tak to dýnko na tuňácích musí být za chvílí úplně ošoupaný. Navíc je zlacená i spona, korunka a zoubky lunety... prostě ty nejvíc exponovaný místa pozlatit, to dle mě nemá logiku. To jsou hodinky tak max. do vitrínky (i když je to l.e.) :mellow: Jinak ty SG celkem jdou a asi se tam trochu víc přemýšlelo

Odesláno (upraveno)

Zdravím místní Seikaře :-)

Dovolím si požádat o radu. Pořídil jsem si přes ebay Seika / ještě jsou na cestě/. Zaujaly mě, líbí se mi... no vlastně asi jako většina Seik :-) Nicméně jsem asi střevo a nepodařilo se mi ani se strýčkem Googlem odhalit typ. Měly by to být Seiko 5, podle specifikace prodávajícího, 

Item No.            : SK0215

BRAND               SEIKO 5     

BAND              STANLESS STEEL

MOVEMENT       17 JEW AUTOMATIC             

MODEL                7009/068919

SIZE                    37X43 MM /21 CM

ani podle spodku a typu 7009-876A (976A?) mi to nenabídlo 1 konkrétní typ, ale x, mezi kterými se najde i stejný, nebo podobný vizuelně, ovšem bez dalších upřesnění.

V zásadě ten typ potřebuji jen jednak pro klid v duši a druhak, jak dalece jsou vodotěsné atd :-)

Doufám, že jsem vkládání nějak nezbastlil, dosud jsem tu jen četl...

Díky

post-32567-0-81676300-1386080145_thumb.jpg

post-32567-0-15314600-1386080156_thumb.jpg

post-32567-0-27033500-1386080163_thumb.jpg

post-32567-0-89963700-1386080173_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Nagligivaget
Odesláno

Ahoj, vodotěsnost základní, což znamená, že bych si je vzal tak do vany. Raději na nich nech udělat základní servis a přetěsnění.

Až na ty zlaté ručky vůbec nevypadají špatně. Jenom nevím, proč jsi to zařadil do tohoto nešťastného vlákna :-)

Odesláno

zakládat nový jsem kvůli tomu nechtěl... a že je to Seiko 5 tam tak nějak bylo, tak jsem to dal sem :-) Proč nešťastný vlákno? :-)

Toto vlákno je o fóbii, kterou u někoho Seiko 5 vyvolává. Svůj příspěvek si měl spíše zařadit do vlákna, které je věnováno různým modelům Seiko 5 - viz zde a do kterého primárně chodí ti, kteří fóbii na tuto značku nemají :)

Odesláno

.... a do kterého primárně chodí ti, kteří fóbii na tuto značku nemají :)

Oni do něj chodí i ti s tou fobií. Ale to je v pořádku, jedno přísloví říká: "Máš z něčeho strach?, jdi a sáhni na to".

Odesláno (upraveno)

Díky všem za rady :-)

No, vana je až až, nehodlám se v nich potápět, ale zas aby nějaký umytí, nebo velký zmoknutí nebyla konečná, o to mi šlo... Máte recht, do Seiko 5 fobie se to asi nehodí, měl jsem to dát do fora od lucida :-)

A čísla 5 se nebojím, nejsem zastánce, nebo odpůrce nějakých řad. Buď se mi líbí, nebo nelíbí :-) Prostě nejsem nekritický obdivovatel pětek, ani jejich odpůrce, beru to model od modelu... .. U Seiko, i u žen :-))) 

Upraveno uživatelem Nagligivaget
Odesláno (upraveno)

Ku mne dnes od kamaráta doplávali tieto fajné 5-ťky: (bohužiaľ iba vo forme obrázkov :-)

Seiko 5 Sport automat Military - SNK805K2 (green)

Som z nich ostal príjemne v pi.. :-) 

Škoda len tých 37mm na priemere, ale prežil by som to. Nie že nie.

seiko-5-automatic-military-style-dark-gr

spd_20100817134131_b.jpg

F.

Upraveno uživatelem F.B.
Odesláno

He, he, vlákno má zjevně úspěch... :-)

Ahoj, vodotěsnost základní, což znamená, že bych si je vzal tak do vany. Raději na nich nech udělat základní servis a přetěsnění.
Až na ty zlaté ručky vůbec nevypadají špatně. Jenom nevím, proč jsi to zařadil do tohoto nešťastného vlákna :-)

Odesláno

Ku mne dnes od kamaráta doplávali tieto fajné 5-ťky: (bohužiaľ iba vo forme obrázkov :-)

Seiko 5 Sport automat Military - SNK805K2 (green)

Som z nich ostal príjemne v pi.. :-) 

Škoda len tých 37mm na priemere, ale prežil by som to. Nie že nie.

F.

Pozri SNZG09, to je taký väčší brat.

Odesláno

Pozri SNZG09, to je taký väčší brat.

Ano, větší brat ale už má tu vnitřní (a pro mě osobně ošklivou) lunetu. Menší brat se mi líbí mnohem více, je takový "čistší" a přehlednější  ... a asi by mi ani nevadila ta menší velikost. 

Odesláno

Vintage, viděl jsi SNZG naživo? Mám SNZG 13 a moje žena ty SNK v černé barvě. Když je položíš vedle sebe, tak vidíš rozdíl dvou tříd - samozřejmě v neprospěch SNK, které ve srovnání působí dojmem hodinek pro děti. A to nejde o velikost, prostě jen o celkový dojem.

Odjinude, (hrozné oslovení) ano, to vlákno je bohužel dost chytlavé :-)

Odesláno

Vintage, viděl jsi SNZG naživo? Mám SNZG 13 a moje žena ty SNK v černé barvě. Když je položíš vedle sebe, tak vidíš rozdíl dvou tříd - samozřejmě v neprospěch SNK, které ve srovnání působí dojmem hodinek pro děti. A to nejde o velikost, prostě jen o celkový dojem.

Odjinude, (hrozné oslovení) ano, to vlákno je bohužel dost chytlavé :-)

Vedle sebe jsem je na živo neviděl (jen SNK) a věřím ti že SNGZ jsou lépe udělané, nicméně to nic nemění nic na tom faktu, že se mi zdá ta vnitřní "luneta" taková divná. Ale zas fotky bývají často matoucí a skutečnost je pak jiná... 

Odesláno

Pětky jsou perfektní hodinky. Už zamlada jsem s nima začínal, kupoval jsem po bazarech, a taky Orienty. Tehdy to byl luxus na zdejší poměry, oproti běžným hodinkám u nás hlavně byly v nerezu, dvojitý datum, automat, bomba. Potom jsem zkoušel jít dál, nějaké Tissoty a Certiny, potom Omegy SMP, Breitling Avenger Seawolf, byl jsem se podívat na Planet Ocean. Zjistil jsem nakonec, že ty drahý hodinky mě nějak neuspokojujou, nedávají mi prostě subjektivně tolik, co bych čekal za vynaloženou cenu, a to nemyslím jen pragmaticky, prostě nebyl ten pocit. Připadaly mi spíš jako hodinky na parádu, aby si člověk pořád dával pozor, autorizovaný servisy za majlant, kde zbytečně mění co není třeba a trvá jim to dva měsíce...Tak jsem se nakonec takovou oklikou vrátil ke kořenům a koupil tyto.

post-1272-0-25963000-1386179098_thumb.jpg

Nosím je ke všemu a všude a ostudu nikdy neudělaly, spíš naopak. Je to přitom toolwatch jak hrom, nijak je nešetřím, dílů všude habaděj, nebojím se do nich hrábnout a poštelovat, zvládnu je opravit sám, ale zatím třeba nebylo. Nehledě nato, že jdou přesněji než ty co se chlubily COSC a byly nový , a to jsou přes 5 let bez servisu. Jinak ta pětka jde oddělat, když by už by bylo nejhůř :tongue_ss:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...