jendazhor Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Pánové, to jsme mě uklidnili, že nejsem sám, komu je divné, proč se model GA-B001 nějak propadl do nevědomí. Přitom třeba barevná varianta GA-B001CY-1AER (černá se žlutými akcenty, viz obr.) mě přijde krásně čmelákovská. A obecně mi jejich tvary přijdou vychytaný. Už nejsou zbytečně obří a tlusté. Sražené hrany mi taky přijdou funkční. Už jsem po nich pokukoval kdysi, ale nakonec jsem se nějak nerozhoupal. Možná pro ty pouze negativní displeje, na které v téhle velikosti fakt nevidím a taky trochu zmatek na cifru, kde hodinové indexy nejsou moc zřetelné. Ale jejich celkové tvary a rozměry mi přijdou moc dobrý.
... Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Mně se hodně líbí vosí GA-900A-1A9ER, ale rafičky jsou bohužel příliš "mimikry", takže velmi trpí čitelnost. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Žabák je také epesní, příkladně přehledný, ale drahé funkce ve městě nevyužiju, a dát 19k za líbivě barevný kus plastu - to zas mám nějakou mentální hrdost! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Gravitymaster pěkné, ale přijdou mi hůře čitelné. Pokukuji po Mudmasterech. Ale jen přiměřeně, ukázněně... Zatím...
... Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Před hodinou, jendazhor napsal: Už jsem po nich pokukoval kdysi, ale nakonec jsem se nějak nerozhoupal. Možná pro ty pouze negativní displeje, na které v téhle velikosti fakt nevidím a taky trochu zmatek na cifru, kde hodinové indexy nejsou moc zřetelné. Ale jejich celkové tvary a rozměry mi přijdou moc dobrý. GA-B001 se nosí skvěle i pod rukávem (třeba u GA-100 už mi jejich tloušťka dost vadila). Trochu zamrzí absence (větrací) perforace u horního dílu řemínku, a že posuvné poutko nemá vnitřní zarážku. To, že se drtivá většina G-Shocků nedá položit na stůl v "normální" poloze (zabírající méně místa) nemá cenu ani zmiňovat. Malé (negativní) displeje jsou třeba na ostrém slunci nečitelné i s přisvícením, ale upřímně - kolikrát za den potřebujete opětovaně zjišťovat, jaký je den v týdnu? Tak se holt podíváte na mobil, no. Nebo je alespoň pádný důvod pro pořízení dalšího/jiného modelu pro precizní práci s kompasem a stopkami...
lub Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna (upraveno) tak hlavně že máme z čeho vybírat a občas si nějaký ten hezky zpracovaný kus plastu můžeme dopřát edit: btw - DW-9052 stále za 1400,- ..mi přijde skoro jako povinnost tuhle klasiku vyzkoušet Upraveno 30. dubna uživatelem lub
... Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna (upraveno) Bať bať - echt problémy prvního světa. Ale duševní utrpení při výběru jsou nefalšovaná Tantalova muka! A co je horší - i s odbornou pomocí zhusta recidivující!!! Škoda, že Casio nevyrábí pár modulárních řad (stavebnic), kde by si fandové mohli k oblíbenému modulu vybírat jednotlivé díly v různých tvarech, materiálech i barevnosti, a skládat si hodinky na míru vlastnímu vkusu. Třeba korunkou otočný polarizák pro změnu displeje by byla slušná frajeřina. ---------------------------------- edit: před 28 minutami, lub napsal: edit: btw - DW-9052 stále za 1400,- ..mi přijde skoro jako povinnost tuhle klasiku vyzkoušet Je ti doufám jasné, že to je to poslední, co jsem v momentálním rozpoložení chtěl slyšet! Upraveno 30. dubna uživatelem ...
jendazhor Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna U těchhle starých designů modelů jako je DW-9052 (aka DW-9000) někde z roku 1995, mě před koupí nových naštěstí odrazuje dojem, že bych si měl pořídit ty původní staré. I když musím uznat, že za tuhle cenu, pokud někdo chce klasické G-Shocky... hmm, je to fosílie, která odmítá vyhynout. Ale asi je důvod, proč se tak dlouho drží. Otočný polarizační filtr by byla frajeřina. Jen by to asi mechanicky dost komplikovalo konstrukci. Navíc on asi musí být přímo na displeji. No, ale zase tý parády...
... Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Filtr nemusí být těsně u displeje, i když kvůli místu by to tak nejspíše bylo. Teoreticky by mohl být i pod ochranným sklem otočné lunety. Mechanické spřažení s korunkou by se dalo nahradit magnetickým otáčením - v principu obdobně, jako třeba ručičky u CasioBlobu. Dalo by se tím dosahovat i různých efektů (např. každou celou hodinky "zamrkají"), řízení kontrastu několika mezipolohami apod. Takže win-win řešení - jedna poloha čitelné rafičky na tmavém cifru, druhá poloha (automaticky uklidí rafičky) dobře čitelné displeje. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nejsnazší modifikace by byla ostranit u AE-1500WH polarizační filtr nad displejem, na bezelu odstranit šest výstupků nad sklem, a vlepit do rozšířeného bezelu fotografický polarizační filtr ø 37 mm (nejmenší běžný průměr). Otáčením jeho obroučky by se pak střídavě dosahovalo max. účinku obou zobrazení vždy po 90°: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Takže pokud si chce někdo nespokojený s negativním displejem u AE-1500WH-8BVEF hodinky modifikovat, toto by mohlo být další řešení. A hlavně praktické ověření mé teorie...
... Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. V této fázi by to bylo připravené na instalaci barevných filtrů. Vivisekci mých nejmilejších hodinek provádět vážně nebudu. Ale kdyby se chtěl nějaký šikovný bastlíř ujmout výroby bazelu se závitem na filtr (a packami pro 22-24mm řemínek), jistě by tu na tom vydělal mi-li-ó-ny!!!
jendazhor Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna (upraveno) Což o to, nápad je to pěkný a já, jako milovník ana-digi modelů, bych ho i bral. Ovšem stejná snaha jako tvoje přání "jedna poloha čitelné rafičky na tmavém cifru, druhá poloha (automaticky uklidí rafičky) dobře čitelné displeje." už se před mnoha lety řešila v modelech od Citizenu (i když ručky se neuklízely). Nevím, jestli je znáš, nebo to je náhoda, ale také jim říkali "shutter", protože imitovaly právě závěrku objektivu, no tedy spíš jakési žaluzie. Jenže to neřešili mechanicky, nýbrž elektronicky (jak taky tehdy, bylo to víc cool...) a to dvěma displeji, kdy ten vrchní uměl efektem závěrky zakrýt ten spodní se znaky. Jedna ukázka, kde byla malá "okénka" je třeba tady nebo tady. Jestli jsi je neznal, napadá mě citát z Cimrmana... Nedávno jsem chtěl jedny vydražit, ale nakonec šla cena na mě moc vysoko. Podobný efekt, tedy "neviditelný" displej vlastně řeší i ANA-LED digi modely, jako třeba tyhle, ale to už je trochu jinak. I když mi to přijde celkem dobré a funkční, jen nevím, co na to baterie. Viděl jsem to i na některých levných čínským hodinkách někde na Alíku. Jinak na ty polarizační fígle se obvykle používají polarizační fólie původně určené na displeje starých čb mobilů. Dají se koupit za pár kaček na Alíku. Teoreticky by tedy stačily jakékoliv ana-digi s otočnou lunetou, která se dá sundat (a to většinou jde) a pod ní šoupnout tuhle fólii. Upraveno 30. dubna uživatelem jendazhor
... Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Já z hodinek neznám vůbec nic, to je svět zcela mimo mě. Ale co jsem si koupil před rokem a půl AE-1500WH do sauny, tak mě Casio Plast Ltd. začalo bavit sledovat; jsou to skvěle funkční hračky s pěkným designem - a to já rád. V konstrukci hodinek se nevyznám, ale mám pocit, že sklíčko je napevno, a otáčí se pouze luneta; takže by bylo třeba do lunety osadit další sklo, které by krylo polarizační fólii. A co si matně vzpomínám, tak (alespoň u fotofiltrů) jí vlhko nesvědčí (většinou je z celuózy, která se vlhkem kroutí, a chutná bakteriím i plísním), tak by bylo dobré vyřešit i její voděodolnost (alespoň na mytí rukou). Proto mi jako nejsnazší řešení přijde ten fotopolarizák, který má vyřešené otáčení i ochranu polarizační fólie před vlhkem. Vyrábí se i "slim" verze s tenčím rámečkem (aby nevinětovaly na širokoúhlých objektivech), takže by zvětšení tloušťky bylo menší. Také by odpadlo omezení na modely hodinek s otočnou lunetou. Něco v tomto duchu, jen nevím, nakolik by polarizák snížil výkon případného soláru (filtr ochrání plastové sklíčko, zakitují se ošklivé falešné šroubky, na plochý rantl by šlo snadno transparentním silikonem přilepit filtr): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Prostě hard-core hodinařina na té nejvyšší technologické (koleno, nůžky na nehty, pilník) úrovni!!!
... Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Takto nějak by to fungovalo (pochopitelně by na hodinkách byl ten polarizák): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pokud by se z displejů sundala polarizační fólie, tak by se pak zobrazovaly (v závislosti na natočení polarizáku) jako pozitivní nebo negativní.
... Odesláno 1. května Nahlásit Odesláno 1. května Tak třeba se k 35. výročí dočkáme nového modelu. Škoda, že už Casio nepoužívá text nad rafičkami; zobrazí se jen když je potřeba, a klidně by mohl být v různých zónách podle aktuální polohy rafiček tak, aby byl mimo ně. Zrovna včera jsem narazil na novější model (ABX-53), a je to pěkné řešení.
... Odesláno 4. května Nahlásit Odesláno 4. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dnes vyrazil jsem na lov do městské džungle, objímat stromy a vzývat božstva Nipponu o slušný úlovek. A věru že vroucnost mého objetí upřímnou shledána byla, a jarem kolotající míza obskurních internetů uronila nějaké ty plody. Pokračování po večeři... 1
... Odesláno 4. května Nahlásit Odesláno 4. května Žlutý model GA-2000-1A9 jsem sháněl již nějaký čas. Kousek, se kterým lze dát mažoretkám jasně najevo, že jste mladí duchem i po padesátce!!! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jeden z mála (vůči celkovému počtu vyráběných modelů), u kterého lze snadno vyměnit řemínek za běžný 24mm (ale orig. se mi líbí, tak zatím měnit nebudu), a hodinky pak "normálně" položit na stůl: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Celkem mě zaráží, jak málo jich tu je - zaregistroval jsem jen jeden modrý model a jednu speciální edici Gorillaz, jinak nic. Mně osobně se líbí hodně, a možnost použití běžných řemínku je také dobrá. K modelu Gravitymaster GR-B200-1BER jsem se dostal oklikou přes "turistické" Pro Trek PRT-B50, které se mi sice nelíbí, ale chtěl jsem hodinky s quad senzorem (AABC) s krokoměrem; pak jsem narazil na RAF variantu GR-B200RAF-8A, ale ta se již nedá běžně sehnat, takže jsem se psychicky zpracovával na dostupný model GR-B200-1AER, který má sice epesní červené tlačítko a červené podložky pod šroubky řemínku, ale přeplácaný cifr. Nakonec jsem narazil na decentní černou variantu (dle mého nejhezčí), a dokonce mě oboje hodinky vyšly o 1100 Kč levněji, nežli samotný červený model. A tomu se prostě nedalo odolat - to tu snad každý chápe!!! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Trochu jsem se obával velikosti, ale na mém 17,5cm zápěstí sedí dobře, ovšem řemínek má větší rozestupy dírek a zákon schválnosti vždy platí, takže ideál je samozřejmě uprostřed. Na jednu stranu je třeba hubnout do plavek, na druhou přibírat do hodinek - máme to holt těžké. Porovnání velikosti s mým nejoblíbenějším modelem AE-1500WH: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Rád bych řekl, že už mám pro letošek splněno, ale... 1
t.p Odesláno 5. května Nahlásit Odesláno 5. května Malá je na kroužku, tak střelim jedno rychlý bez filtru Na Parkánu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
... Odesláno 5. května Nahlásit Odesláno 5. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 18 Do kanclu nechodím, Frogy nemám... Tak alespoň otestovat "vlastní" odolnost vůči šokům z nadměrných géček při takovém tom domácím skymasteringu v Hornetu (F-18)...
Noname66 Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Noname66 Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Dá se prosím něco dělat s tou pokleslou ručkou ukazatele dnů? Zpočátku ukazovala přesně, ale najednou se přemístila mezi dny a už tak zůstala. Jinak se samozřejmě každý den posunuje, takže mi to zase tolik nevadí...
... Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května V režimu času podrž dlouze (5+ s) horní levé tlačítko - pak se dá zkalibrovat poloha rafiček i ukazatele dnů. Tady kdyžtak video:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se