Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj seikaři, vzhledem k tomu, že o koupi zatím uvažuji tak na 50%, dávám to sem místo do sekce "poraďte s koupí a výběrem" ke konzultaci. Sice je teď období, kdy se řeší potápky a jiné "veselé" hodinky na léto a k vodě a i já pořád bojuju s koupí či nekoupí monster, ale nemohu si pomoct. Poslední dobou zjišťuji, že se mi stále víc začínají líbit hodinky oblekového typu ve stylu GS. No a protože tahle řada je pro mne nedosažitelná a stále nemohu zapomenout na světlé Sarby 035, pokukuji po něčem se světlým cifrem a modřenýma ručkama. Paradox je v tom, že mám strach hodinky tohoto "křehkého" typu nosit denně, abych je nepoškodil a neošoupal a z toho důvodu i moje Sarby skoro pořád odpočívají ve šperkovnici a na ruku se dostanou jen při význačných příležitostech (2-3x) do roka. Holt potápky s lunetou jsou taky krásné a velice praktické a v mém případě je unositelnost beze strachu téměř 100% za rok, ale nemohu si pomoct. Ta obleková řada mne strašně bere a od koupě mne zatím drží jen to, že už bych měl ve šperkovnici dvoje hodinky s minimální unositelností, což je vzhledem k nedostatku financí asi nesmysl, ale chronobundus je chronobundus. Toliko k mým pohnutkám a teď k hodinkám samotným.

Abych pravdu řekl, v ruce jsem je nedržel, ale co jsem vysledoval z webu a fotografií, vychází mi to následovně:

+ vyrobeno v Japonsku, takže "lepší" verze J

+ safír

+ modřené ručičky

+ day a date (pro mne výhoda, ale pro někoho už moc rušivé)

+ kalibr 4R36 (výhoda ručního nátahu a hackingu)

+ krémový ciferník

+ plné koncovky tahu

+ průhled na strojek

+ cena do 5000kč

+ WR 100

- moc se mi nelíbí tah (ale nevadí, stejně půjdou na kůži)

- plechová spona tahu (ale v téhle cenové relaci v pohodě)

- absence lumi (u oblekovek netřeba)

- tvar korunky (podle vkusu, ale asi k těm římským číslům pasuje)

- kombinace římských čísel s normálníma na obvodovém věnci (ale tak moc mi to nevadí)

- tvar pouzdra (když srovnám se Sarby)

Ale jak psal ggrand, nemohu srovnávat dvě různé cenové kategorie a navíc Sarby nemají modřené ručičky. Tak co, vymluvíte mi to nebo je to dobrý nápad?

A ještě odkaz (doufám, že bude fungovat)

http://shopdongho.com.vn/san-pham/2424/srp257j1.html

Upraveno uživatelem karel hb
Odesláno

Jestli se ti líbí, neřeš, kup. Sice mi tvar korunky nevoní, ale k těmto hodinkám to pasuje. Asi ti to nevymluvíme, ale je to blbý nápad :D Třeba nakonec zjistíš, že je máš na ruce častěji než SARBy, nikdy nevíš.

Odesláno

Římské číslice jsou pro mne natolik nepřekousnutelné, že bohužel smetou celou tu škálu Tebou vyjmenovaných kladů.

Toť pouze můj pohled. Pokud máš jasno, tak je kup, přinejhorším je tady asi bez potíží prodáš.

Odesláno

Chápu to dobře, že je kupuješ, protože si nechceš ošoupat Sarby, co máš už doma?

Jakej je cenovej rozdíl? Jestli tyhle jsou za 5 a Sarby za 9 (?) kKč, tak tam nevím moc tu výchozí pointu.

Jinak k hodinkám samotným - taky nemusím římský číslice; naopak tah se mi celkem líbí (ovšem nevím jak moc se hodí k takovýmto hodinkám).

Odesláno

Děkuji za reakce, vezmu to postupně.

People: Máš pravdu, vybírání je to nejlepší, hlavně když musíš našetřit a ten sen převést ve skutečnost.

ggrand: Jirko, máš pravdu, jak jsem uvedl do mínusů, ta korunka mi taky moc nevoní, ale k celkovému charakteru hodinek asi docela sedne. Vymluvit si je klidně nechám, proto to sem postuju na konzultaci a blbý nápad - proč myslíš? Jako že bych je nosil minimálně a je to zbytečná investice, aby ležely v krabičce, jak jsem psal výše a nebo proto, že za ty peníze a vůbec jako takové za to nestojí? Je fakt, že se Sarby se srovnávat nedají, ale v tomhle provedení je to něco jiného a jsou za polovic, takže bych je střídal rovnoceně.

Jezevcik2: Právě že jasno nemám a je to jak píšeš, spousta lidí římské číslice nezkousne, mně to nevadí. Zase si říkám, že hodinky tohoto typu nemám a na ten společenský look mi to docela pasuje. Na tom mém odkazu mají celou nabídku SRP a SSA, kde bych si asi vybral jiné, bohužel ne za cenu do 5k. Jen namátkou bych zkousl SSA087 a SRP331(ty ale mají jen modrou vteřinovku).

odjinud: Ne, tak to není. Sarby jsem zmínil jen proto, abych nastínil svůj vztah k hodinkám tohoto typu. Navíc mám černý cifr a jak všichni ví, jsou to naprosto univerzální hodinky, které se dají vzít ke všemu. Já si ale podvědomě vytvořil svoji subjektivní představu o totálně společenských hodinkách a to je krémový ciferník, modřené ručičky, safír, stříbrné poudro, datum a černý krokodýl s překlopkou, případně pěkný tah s plnými koncovkami a abych pravdu řekl, vůbec jsem nedoufal, že by se tahle kombinace dala u renomované značky pořešit za rozumný peníz. Takže unositelnost bude hodně malá, ale nemohu si pomoct, strašně se mi tenhle styl líbí.

Odesláno
karel hb : Myslím si, že je to blbý nápad, protože podobné hodinky už máš(sarb), nejsou to hodinky jako z bavlnky, mají nárazuvzdorný strojek ze Sumo,safír, prostě hodinky na běžné mnohaleté každodenní užití. Šetřit si je je blbost. Už si je šetříš dost tím, že máš Atlasy, pětky a už si nepamatuju, co dál.

Prostě mi to nedává smysl a vidím v tom jen vyhození peněz. Smiř se s tím, že nemůžeš mít všechno. Teda můžeš, ale to prostě nejde unosit. Víc si užívej nynějších hodinek. Dřív jsem měl třeba 10 kousků, dneska mám jeden a další k tomu zvažuju a mám vystaráno a taky to jde.

No a nebo pokud máš tak moc "chorobnou" představu, že tento styl oblekovek musíš mít(pochopil bych, kdybys byl v obleku 2x do měsíce), tak prodej sarb a jdi do těhle. Vedle sebe podle mého nemají smysl.

Odesláno

Souhlas s p.Ggrandem. Sice si je pošetříš, ale zároveň neužiješ a jít do kompromisu mě přijde nešťastné (nemusely by tě bavit) Sice mám za sebou něco podobného (náhrada za staré, pro mě cenné tím že je mám od 15ti) ale to mě přijde logičtější (a třeba taky blbnu) už :shutup:

Odesláno

ggrand: No pěkně si mi to nandal. Je fakt, že unosit to nepůjde, ale docela mi stačí ten pohled do šperkovnice, kde tikají všechny vedle sebe a mohu tam sáhnout podle nálady a nasadit ty na které mám chuť, třeba jen na půl hodiny. Asi už jinej nebudu, sám píšeš, že jsi měl taky vícero hodinek a k současnému stavu si se musel postupně propracovat. Tak uvidím.

Waya03: Sarb 065 nemají modřené ručky a jsou cenově trochu jinde.

Ale jinak všem děkuji za názory.

Odesláno

V tom případě bych tomu dal tak týden intenzivního brouzdání. Podíval bych se i do vod Orientu, oni dělali, narozdíl od Seika, dost s modrýma ručkama a pak jen koupit.

Odesláno

V tom případě bych tomu dal tak týden intenzivního brouzdání. Podíval bych se i do vod Orientu, oni dělali, narozdíl od Seika, dost s modrýma ručkama a pak jen koupit.

Na Orienty jsem koukal, ale tam se mi to líbí od řady Orient Star nahoru a to je trochu jiná cenová relace. Jedny jsem zkoušel, byly tady i v prodejní sekci, ale tvarem pouzdra mi neseděly vůbec na ruce,což se mi u Seika nikdy nestalo. Ale dík za tip, pohledám. Abych pravdu řekl, nic takového jsem cíleně nehledal, spíš jsem řešil ty Monstra a tohle se tak nějak naskytlo, aby mi to komplikovalo život. Ale o tom ten chronobundus je, ne?

Odesláno

Ahoj Karle, tady máš podobné, nicméně já být Tebou, na denní střídačku zvolím oranžová monstra a do společnosti vezmu sem tam provětrat ta vitážní Seiko TV. Jednak si to zaslouží, jednak mají větší koule. A vím, co říkám, protože přitom svém střídání bílých cifrů jsem si jedny takové rovněž pořídil a doufám, že u mne i zůstanou.

Odesláno

Ahoj Karle, tady máš podobné, nicméně já být Tebou, na denní střídačku zvolím oranžová monstra a do společnosti vezmu sem tam provětrat ta vitážní Seiko TV. Jednak si to zaslouží, jednak mají větší koule. A vím, co říkám, protože přitom svém střídání bílých cifrů jsem si jedny takové rovněž pořídil a doufám, že u mne i zůstanou.

Ahoj Tondo, děkuji za post, jsou hodně podobné, ale u těch mých se mi líbí day/date a hlavně cena, za kterou se dají pořídit. Monstra jsou ve hře pořád a co se týká vintage Seiko, nosím je dost často a líbí se mi čím dál víc. Právě na základě barvy toho cifru jsem naznal, že bych rád něco podobného. Na ty vintage nenasadím kůži kvůli velikosti stěžejek a ani by to na tom tvaru nevypadalo hezky. Koule sice mají větší, ale díky plastovému sklíčku a přebroušení pouzdra a tahu jsou trochu háklivější na viditelné poškození.

Odesláno

ggrand: No pěkně si mi to nandal. Je fakt, že unosit to nepůjde, ale docela mi stačí ten pohled do šperkovnice, kde tikají všechny vedle sebe a mohu tam sáhnout podle nálady a nasadit ty na které mám chuť, třeba jen na půl hodiny. Asi už jinej nebudu, sám píšeš, že jsi měl taky vícero hodinek a k současnému stavu si se musel postupně propracovat. Tak uvidím.

Waya03: Sarb 065 nemají modřené ručky a jsou cenově trochu jinde.

Ale jinak všem děkuji za názory.

Ručky kompletně ne, ale mají modrou vteřinovku.

Odesláno

....děkuji za post, jsou hodně podobné, ale u těch mých se mi líbí day/date a hlavně cena, za kterou se dají pořídit..

Do podobné částky by se myslím daly taky pořídit: nedávno se prodávaly i tady. Mně u oblekovat právě day/date připadá takový humpolácký, ale to je samozřejmě o individuálním pocitu.

Odesláno

Do podobné částky by se myslím daly taky pořídit: nedávno se prodávaly i tady. Mně u oblekovat právě day/date připadá takový humpolácký, ale to je samozřejmě o individuálním pocitu.

Na ten inzerát pamatuju, asi máš pravdu. Ale date mám u Sarbů, tak mi to day/date tady přijde zajímavý a docela dobře udělaný, proti třeba Tissotům, tam je to hodně roztažený. Ale fakt je, že date samotné na oblekovkách nebo naprostá absence je asi elegantnější.

Odesláno

Na ten inzerát pamatuju, asi máš pravdu. Ale date mám u Sarbů, tak mi to day/date tady přijde zajímavý a docela dobře udělaný, proti třeba Tissotům, tam je to hodně roztažený. Ale fakt je, že date samotné na oblekovkách nebo naprostá absence je asi elegantnější.

zařadím se také mezi kybice a přispěchám s mou představou o oblekovkách:

na černé lesklé kůži, zlaté či stříbrné dle vkusu a doplňků, bez date komplikace - max. decentní číslo dne, dvě ručky bez vteřinovky či vteřinového subciferníčku, diametr cca 40 mm. Tuto představu, i když ze zcela jiné cenové kategorie, pro mne bezvýhradně splňují Vacheron Constantin Patrimony. Ale věřím, že by se zcela jistě dalo najít i něco cenově přijatelnějšího, třeba z japonské provenience...

Pro dokreslení obrázek, zdroj Chrono24

https://www.chrono24.cz/vacheronconstantin/patrimony-grand-taille-manual-wind-81180000g-9117--id2203536.htm?dosearch=false&searchexplain=false&resultview=list&sortorder=1&maxAgeInDays=0&watchTypes=U&watchCategories=301&manufacturerIds=252&models=293&usedOrNew=new&availability=Immediately&availability=OneWeek&movementTypes=2&movementTypes=1&urlSubpath=/vacheronconstantin/index.htm&manufacturerIds=252

Odesláno

Mě se Seiko SRP257J1 nelíbí. SARB jsou o 100procent univerzálnější i decentnější. Chápu, že se ti líbí modřené ručky, ale to je upřímně řečeno jedno plus těch hodinek, druhé plus je cena, třetí plus je safír. Dál už jsou jen samé mínusy...ty jsi vlastně vyjmenoval sám...

Odesláno

Frostie: Nádhera, ale ta cenová relace ja fakt někde jinde. Ale na mne už je to až moc strohé. Možná až za pár let tomu totálně jednoduchému designu, jako mají třeba Nomos, přijdu na chuť mnohem víc.

efreti: Děkuji za názor, ono je to o vkusu každého soudruha. Pravdou je, že některé věci se mi tam taky úplně nelíbí, ale ty pozitiva převládají a není tam nic, co by mi vyloženě vadilo. S řadou Sarb nelze srovnávat, ty jsou úplně jinde, buhužel nic takového nedělají, to bych musel sáhnout až na vrchol GS a to je nereálné. Ale je to celkem pochopitelné, jak mi někde psal ggrand, nemůžeš srovnávat hodinky za 200$ s hodinkama za 500$, ten rozdíl tam prostě bude. Je to asi jako srovnávat Orient Ray se Seiko Sumo. Myslím si, že hodně lidem tam podvědomě vadí ty římské číslice, jak psal Jezevčík2. Je fakt, že být tam indexy jako u Sarbů nebo plastická decentní čísla, vypadalo by to zase jinak. Ale mě to v tomhle provedení zase tak nevadí, spíš mi přijde, že v kombinaci s tou korunkou to evokuje takový starý, seriozní styl a to mám u společenských hodinek rád.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...