Přejít na obsah

Klimatizace

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj.
Podelte sa o skusenosti s klimatizaciu co mate doma - multisplit/monosplit.
Aku znacku a typ mate, ako dlho, vyskytli sa nejake problemy pocas uzivania? Servisuje ju pravidelne?

Riesim klimu do bytu (klasicky panelak) a neviem si vybrat... v merku mam LG DeLuxe (hlavne kvoli filtracii - UV lampa a ionizator), no ponuky mam aj na Daikin ci Mitsubishi ktore su ovela drahsie, no aj na lacnejsiu cinu ako Sinclair a TCL. Do cinskych vod sa mi velmi nechce.

Dik.

Odesláno

Kamarád má Sinclair v té nejvyšší verzi, stojí stejně jako Toshiba ve stejném výkonu, ale je výrazně tišší a má lepší parametry, bohužel, jen je to ošklivá čína....

Odesláno
před 4 hodinami, shaggy napsal:

Ahoj.
Podelte sa o skusenosti s klimatizaciu co mate doma - multisplit/monosplit.
Aku znacku a typ mate, ako dlho, vyskytli sa nejake problemy pocas uzivania? Servisuje ju pravidelne?

Riesim klimu do bytu (klasicky panelak) a neviem si vybrat... v merku mam LG DeLuxe (hlavne kvoli filtracii - UV lampa a ionizator), no ponuky mam aj na Daikin ci Mitsubishi ktore su ovela drahsie, no aj na lacnejsiu cinu ako Sinclair a TCL. Do cinskych vod sa mi velmi nechce.

Dik.

Mám namontovaný Airwell , clovek ktory mi ju montoval mi spominal aby som sa vyhol LG a samsung ci sencor. Celkovo komercnym znackam ktore sa nespecializuju iba na vyrobu klimatizacii ale maju prilis siroku skalu vyrobkov lebo vraj ich modely maju kratky cyklus vyroby a za par rokov nemusia byt dostupne nahradne diely. Mam to v podkroví , som spokojny.

Odesláno

Já se s dovolením připojím s dotazem - plánuju klimu do bytu, multisplit - venkovní jednotka na balkoně a uvnitř dva pokoje hned vedle sebe.

Máte doporučení na někoho spolehlivýho v Praze? Nesmí to bejt nějakej kutil, protože potřebuju potvrzení pro SVJ.

Odesláno

mam 12tu sezonu LG, multisplit, vnutorne jednotky mam "ArtCool". Nechcel som mat na stene hnusnu bielu krabicu, tak som isiel do niecoho krajsieho. Servis riesim kazdy treti rok cistenie, nic ine zatial nebolo treba, dokonca ani chladivo nedoplnali.

• Dát hlas 1
Odesláno

Podelim sa o cenove ponuky na 4+1  (3x 2kW/2.5kW + 1x 3.5kW, vonkajsia 1x 7-8kW). Je to celkova cena s pracou od ludi co realne videli usporiadanie bytu a premerali si to.
Doslo aj par takych co len poslali kalkulaciu ale nevedia co to obnasa (realne 5x prieraz panelu, cca 30 metrov rozvodov, praca na 2 dni).

Midea Breezeless E 5200
LG Deluxe 5500
Sinclair Marvin 6200
Daikin Comfora 6500
Mitsubishi MSZ-AY 8100 (vratane priplatku 400e za plazma filtre)
Daikin Emura 8800

Vacsina firiem chce zalohu aspon 50%, jedna dokonca 80%. Ponuka na LG a Daikin Emura je bez zalohy, platba po montazi.

Stale to vidim na to LG...

Odesláno

Ještě dodám že po zkušenostech s hlučností při topení už Toshibu nechci. Bohužel člověk zjišťuje že to špatná Čína je ve skutečnosti lepší, než řada evropských výrobců pokud srovnáváme stejné ceny, samozřejmě nepočítám klimatizace za 100 000 Kč

Odesláno
před 15 hodinami, Josef01 napsal:

Kamarád má Sinclair v té nejvyšší verzi, stojí stejně jako Toshiba ve stejném výkonu, ale je výrazně tišší a má lepší parametry, bohužel, jen je to ošklivá čína....

Můžu vědět o jakou jednotku se jedná? Docela by mě to zajímalo. Mám trochu zkušeností se značkou Toshiba. Díky

Odesláno

V nabídce tu jeho klimatizaci nevidím, přece jenom je to už pár let, jen vím že to srovnával s Toshibou kterou měl předtím. Já mám Toshibu která když topí, tak je venkovní jednotka hodně slyšet, jeho venkovní jednotka je naprosto tichá. Já jsem poptával zkušebně tuhle klimatizaci a ta má parametry pěkný, hlavně už má dvoustupňový kompresor.

https://www.sinclair-solutions.com/cs/produkty/nastenne-klimatizace-168/spectrum-plus-serie/6466-ash-09bis2-w-053011000003860.html

Odesláno

Mám Toshibu, 2 vnitřní jednotky, žádný rozdíl hlučnosti při chlazení a topení nepozoruji - je to stejné, venkovní jednotka je vedle okna. Jinak před montáží klimatizace bych zvážil přednostně montáž venkovních žaluzií, já je dal asi 6 let po klimě od té doby se výrazně méně pouští klimatizace.

• Like 1
Odesláno
před 1 minutou, ragu napsal:

Opakuji dotaz - nemáte někoho spolehlivýho v Praze na klimatizace? Příští týden bych začal poptávat.

Léta pro nás dělají klimatizace cooltopáci a spokojenost !!

• Like 1
  • po 4 týdnech...
Odesláno
V 30. 5. 2025 v 15:48, ragu napsal:

Opakuji dotaz - nemáte někoho spolehlivýho v Praze na klimatizace? Příští týden bych začal poptávat.

Já mám Samsung a tišší sem snad neslyšel  😉

Funkce wind-free asi to nej co znám nefouká jen padá chlad

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, shaggy napsal:

Pekne. Kvalitna praca :D
Privod ide zhora, kam ide odvod? Do kopca?

Odvod jde nahoru, je tam čerpadlo. Asi ho nezapojili nebo je ucpaný šlaušek. Všechny ostatní jedou bez problémů.

Jednotku vyměnili, tak uvidíme. 

Upraveno uživatelem VS
  • po 5 týdnech...
Odesláno
Podelim sa o cenove ponuky na 4+1  (3x 2kW/2.5kW + 1x 3.5kW, vonkajsia 1x 7-8kW). Je to celkova cena s pracou od ludi co realne videli usporiadanie bytu a premerali si to.
Doslo aj par takych co len poslali kalkulaciu ale nevedia co to obnasa (realne 5x prieraz panelu, cca 30 metrov rozvodov, praca na 2 dni).
Midea Breezeless E 5200
LG Deluxe 5500
Sinclair Marvin 6200
Daikin Comfora 6500
Mitsubishi MSZ-AY 8100 (vratane priplatku 400e za plazma filtre)
Daikin Emura 8800

Vacsina firiem chce zalohu aspon 50%, jedna dokonca 80%. Ponuka na LG a Daikin Emura je bez zalohy, platba po montazi.

Stale to vidim na to LG...

Takze klima je uz tyzden nahodena. Zvladli to behom dna.
LG Deluxe 7kW vonkajsia, 3x 2.1kW + 3.5kW vnutorne. Odvod kondenzu do vedier na balkone.
Vykon viac ako dostatocny, po par minutach treba mikinu.
Ked je klima zapnuta, logia sa da vyuzivat ako sauna alebo susiaren...

Dodavatel bassoair.sk

Odoslané z SM-S916B pomocou Tapatalku

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...