Přejít na obsah

Klimatizace

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, sbírám zkušenosti před instalací multi-split klimatizace do bytu. 
1) Od jedné z firem jsem dostal nabídku na klimatizace Daikin? Máte s nimi někdo zkušenost? 
2) Máte zkušenost s čerpadýlky kondenzátu? Jelikož budu tahat trubky multisplitu po celém bytě a ideálně pod stropem, tak mi projektant do dvou splitovych jednotek navrhnul čerpadla Combi Refco, které po naplnění nádržky přečerpají kondenzát dál do odpadu. S nádržkou na balkoně, kde bude venkovní jednotka, má problém SVJ.

Díky

Odesláno

Zkušenost konkrétně nemám, ale dělám v příbuzném oboru : Daikin je dobra a známá firma v oblasti klima / chlazení. Refco je známý výrobce dílů pro chlazení. Čerpadla na vodu se běžně dávají, nádrž nikdy nedělej - ono té vody může být za určitých podmínek celkem dost a nechceš to vylívat. 

• po 4 týdnech...
Odesláno

Trochu mimo vlakno ale někde se tu povídalo o ochlazovači vzduchu, poprosím o nějaký dobrý a vyzkoušený tip, značku.  Klimu nechci. Děkuji 😉

Odesláno

Jestli myslíš ochlazovač na principu mokrý hadr profukovaný ventilátorem, případně doplněný kostkami ledu, tak to nefunguje. Chvilku je sice pocit, že z toho jde chladný vzduch, ale po delší době je v místnosti vlhko a vzduch, jak v prádelně. Tak se musí stejně vyvětrat a začít znovu. 

• Díky 1
Odesláno
před 4 hodinami, DavidLC napsal:

Trochu mimo vlakno ale někde se tu povídalo o ochlazovači vzduchu, poprosím o nějaký dobrý a vyzkoušený tip, značku.  Klimu nechci. Děkuji 😉

Mám ve "skladě" Olimpia Splendid Dolceclima AirPro 13 A+ od 19 990 Kč - Heureka.cz , teď když jsou horka ji mám vytaženou, až skončí, půjde na zbytek roku zpět. Jedno patro (100m2) ochladí dobře. 

Ale vzhledem k tomu že zítřek je vyvrcholení, tak je to rada "s křížkem po funuse"😅

• Díky 1
Odesláno
2 minutes ago, Jehlan said:

Mám ve "skladě" Olimpia Splendid Dolceclima AirPro 13 A+ od 19 990 Kč - Heureka.cz , teď když jsou horka ji mám vytaženou, až skončí, půjde na zbytek roku zpět. Jedno patro (100m2) ochladí dobře. 

Ale vzhledem k tomu že zítřek je vyvrcholení, tak je to rada "s křížkem po funuse"😅

Lenze to je klima s kompresorom, chladivom a vsetkym co k tomu patri.
Mal som podobne, ono to v malej miestnosti fungovalo, ale ten hluk bol neznesitelny. A treba poriesit vyvod horuceho vzduchu, pripadne kondenz.

Vcera som sa vratil z Grecka, kde bolo krasnych 30st a prijemny vetrik (+ more a pivo/prosecco) a nemat split tak dnes placem....

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Nejlepší jsou přenosné split klimatizace ovšem bývaly pekelně drahé, cca 50 tis. Kč. Dnes se dělají do malých místností nebo obytných aut za hubičku něco jako tyhle:

https://benatky.kobras.cz/prislusenstvi-pro-karavaning/klimatizace-627/klimatizace-ostatni-845

Upraveno uživatelem Josef01
  • Like 1
  • Díky 1
Odesláno

Midea PortaSplit 3,5 kW. včera v Bauhausu k mání za necelých 23kKč. Případně Remko RKL 495 - nejlevněji Vzdusin.cz, ale 50kKč

• Like 1
Odesláno

Remko máme v práci, ale tichý to není a před lety stála 45k. Není prostě nad klasický split na stěnu za 15-20 tis u toho se dá i spát. 

Odesláno

Tu Portasplit vidím už asi po padesátý, asi do ní půjdu, jen jak naskladní nebo až někdo sezná, že už se tyhle teplůtky nebudou opakovat. Ženu s miminem tu nemůžu přes den nechat ve 30 jen s ventilátorem.
Do paneláku to vypadá jako nejlepší volba.

Odesláno (upraveno)

Soused nechal loni dělat klimu dle téhle nabídky. Kdo tomu rozumíte, mrknete pls jestli je to cajk? Soused zatim spokojen, ale je to mladej kluk co v baráku tolik času netráví :)  
Pokrývalo by to obývák v přízemí (cca 30m), děcák (12m) a ložnici (16m) v patře. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Tohle je cena OK, dnes chtějí za instalaci jedné klima kolem 7000 za práci. Samozřejmě já jsem volil model s nejvyšší účinností léto - zima s 2-stupňovým čerpadlem, pro mě je topení základ. K nabídce dodám, že bych tam rád viděl konkrétní modely, protože dělají tolik typů, že netušíš co dodají.

Odesláno

Cena vyzera OK, teraz cez sezonu bude asi troska navysena, ked chcu vsetci zarobit, ci?

Minuly mesiac sme davali do obyvaku presne tu tretiu, avant s2 3.5kw, za cca 1480 eur. Ma napisane zhruba do 40m2, ale dala by v pohode aj viac.

Odesláno

Do pracovny jsem si nechal na doporučení instalovat Sinclair ASH-09BIS2/W. Není to zrovna levné cca 46 tis., ale je lepší než Toshiba za stejné peníze.

Odesláno (upraveno)

Díky za komenty. Zítra je oslovím s poptávkou, ale navýšení za sezónu tam asi bude. Uvidim kolik, podle toho do toho buď půjdu hned, nebo počkám na podzim. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Obecně platí, že pokud nepotřebuješ řešit nějaká stavební omezení, dvě nebo tři samostatné split klimatizace jsou obvykle lepší jak cenově, tak technologicky. Multisplit má smysl hlavně tam, kde nelze nebo nechceš mít více venkovních jednotek. Rozdíl v ceně bývá přibližně 15–30 % ve prospěch samostatných jednotek. 

Samostatné split jednotky mají několik výhod:

• každá běží přesně podle potřeby,
  • vyšší účinnost při nízkém výkonu,
  • při poruše jedné stále funguje druhá,
  • lze zvolit různé výkony nebo dokonce různé modely.
Odesláno

To je přesně můj případ — stavební omezení, složitost instalace, a taky nechuť mít na baráku více (než je nutné) nevzhledných vnějších jednotek. Pro mě je multisplit ideální, ikdyž vyjde cenově hůř. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...