Přejít na obsah

zvysenie vodotesnosti casio f-91w

huhu4d

Doporučené příspěvky

Ak sa nudite, mozete si spravit fun projekt na vikend. potrebujete k tomu olivovy olej a casio f-91w ( cena okolo 12eur ). Ja som to chcel skusit, ci to fakt funguje, a ono to funguje :). V podstate olej ma vyssiu hustotu ako voda a nedovoli vniknutiu do puzdra. tak uvidime....

takze, postup velmi jednoduchy, otvorime hodinky, vyberieme tesnenie a strojcek. puzdro vylejeme olejom a chvilu pockame. vlozime naspat strojcet, pritlacime nech vytecie zvysny olej a nasadime tesnenie. Dalsi krok je dolezity, a to je doliatie dalsieho oleja aby pokril cely strojcek, a vytesnil vzduch. Pritlacime dynko a pristkrutkujeme, pricom prebytocny olej opat vytecie. Skontrolujeme, ze nemame ziadne bubliny a hotovo :)

zaujimavostou je ze display chyti pekny odtien od farby oleja ( ja som dal extra virgin olive oil ). Cele sa mi to podarilo asi na treti krat, prve pokusy mi tam ostala bublina....

...prinajhorsom pokazite hodinky za 12e....

post-22370-0-35585700-1372925695_thumb.jpg

post-22370-0-68676900-1372925704_thumb.jpg

post-22370-0-26890000-1372925723_thumb.jpg

post-22370-0-74899900-1372925732_thumb.jpg

post-22370-0-94851300-1372925743_thumb.jpg

post-22370-0-66738600-1372925751_thumb.jpg

post-22370-0-31925500-1372925761_thumb.jpg

Upraveno uživatelem huhu4d
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nic proti lidové tvořivosti, ale já jsem Casio F91W bez olejových úprav podrobil standardnímu Frostie testu sprcha-vana-bazén-sauna-ponor do 2 mtr-tobogán a skoky do vody a vše zvládly na výbornou bez jakéhokoli zadýchání i s obyčejnou WR. Spíše záleží na stavu pouzdra a novosti těsnění. S tou tvojí úpravou bych si klidně troufnul na Mariánský příkop...

Odkaz ke komentáři

Digitálne Sinn UX?  :)  Ak sú F91W na letisku mierne podozrivé, čo potom F91W naplnené neidentifikovatelnou kvapalinou :lol2:  

len technická ;-) Olej ma vyššiu viskozitu než voda; naopak - hustotu má nižšiu.

V podstate olej ma vyssiu hustotu ako voda a nedovoli vniknutiu do puzdra. tak uvidime....

Odkaz ke komentáři

Digitálne Sinn UX?  :)  Ak sú F91W na letisku mierne podozrivé, čo potom F91W naplnené neidentifikovatelnou kvapalinou :lol2:  

len technická ;-) Olej ma vyššiu viskozitu než voda; naopak - hustotu má nižšiu.

o tom podezření amerických imigračních orgánů při příletu s F91W jsem chtěl také učinit poznámku, ale zaměřil jsem se na WR odolnost olivového oleje....

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

no, na tento projekt ma upozornil bracha, vraj to je oblubena praktika zberacov oliv v taliansku, ktori si takto zvysovali WR. A kedze oliv mali viac ako dost, tak som dodrzal tradiciu. Neviem ako sa to bude spravat casom, ale myslim ze pokles teploty moze sposobovat kalenie oleja. bude to este sranda ! :)

Dnes plnime aj brachove haha !

Odkaz ke komentáři

nebyl by lepší něco takovýho zkusit tam kde se tlačítka skoro nepoužívaj? třeba legendární F28 nebo F30? Mimochodem F30 jsou moje nejpřesnější digi. +1 sec za 6 měsíců.

tak to by se daly s klidem použít jako astronomické hodinky, neřku-li marine chronometry. A v COSC nebudou mít co žrát... :lol2:

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Navazuji na toto dávno zapomenuté téma. Velmi vtipné počteníčko🙂

Použití oleje je na YT poměrně dobře popsané a asi i funkční. Sice ne olivový, ale nějaký čirý minerální.

Zvažoval jsem to, ale neměl jsem na to koule a také z důvodu, že oleje mohou narušovat gumové těsnění, což by bylo proti smyslu celé akce.

Vodotěsnost jsem ale trochu zvýšit chtěl.

Proto mě napadlo vnitřní gumové těsnění opatlat silikonovou těsnící pastou. Dále jsem chtěl napatlat i tlačítka, ale tam jsem trochu narazil.

Měl jsem představu, že tlačítka půjdou jednotuše vyndat směrem dovnitř pouzdra, ale nejdou. Nepřišel jsem na to, jak je demontovat a dostat pastu i do jejich děr. Tak jsem jí tam zkusil natlačit pouze zvenčí.

Zkoušel jste někdo něco podobného?

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ten olej pokial viem ma hlavnu vyhodu v lome svetla (hodinky su pod vodou citelnejsie) a tiez v nemoznosti hodinky zarosit pri zmene teplot a ani nie tak vo nejak vyrazne vyssej vodotesnosti. Olej v Casio totiz sice moze byt nestlacitelny, ale niekde tam musi vzdy zostat mala stlacitelna bublinka inak by mackanie tlacitok (co su vlastne male piesty) bud vobec nebolo mozne alebo "nafukovalo" puzdro.

Znicil som mnohe Casio digitalky, ale ziadne tak, ze by mi do nich natieklo. Vodotesnost 100m ktoru dnes bezne ponukaju je myslim dostatocna a pokusy s tunningom tlacitok nejakou pastou maju podla mna viac sanci nico pokazit nez niecomu pomoct.

Ono uz samotne otvorenie hodiniek ktora by inak vydrzali 10 rokov zavrete (10y bat) koli nejakemu tunningu je podla mna viac skody nez uzitku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...