huhu4d Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 (upraveno) Ak sa nudite, mozete si spravit fun projekt na vikend. potrebujete k tomu olivovy olej a casio f-91w ( cena okolo 12eur ). Ja som to chcel skusit, ci to fakt funguje, a ono to funguje . V podstate olej ma vyssiu hustotu ako voda a nedovoli vniknutiu do puzdra. tak uvidime.... takze, postup velmi jednoduchy, otvorime hodinky, vyberieme tesnenie a strojcek. puzdro vylejeme olejom a chvilu pockame. vlozime naspat strojcet, pritlacime nech vytecie zvysny olej a nasadime tesnenie. Dalsi krok je dolezity, a to je doliatie dalsieho oleja aby pokril cely strojcek, a vytesnil vzduch. Pritlacime dynko a pristkrutkujeme, pricom prebytocny olej opat vytecie. Skontrolujeme, ze nemame ziadne bubliny a hotovo zaujimavostou je ze display chyti pekny odtien od farby oleja ( ja som dal extra virgin olive oil ). Cele sa mi to podarilo asi na treti krat, prve pokusy mi tam ostala bublina.... ...prinajhorsom pokazite hodinky za 12e.... Upraveno 4. července 2013 uživatelem huhu4d Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 nic proti lidové tvořivosti, ale já jsem Casio F91W bez olejových úprav podrobil standardnímu Frostie testu sprcha-vana-bazén-sauna-ponor do 2 mtr-tobogán a skoky do vody a vše zvládly na výbornou bez jakéhokoli zadýchání i s obyčejnou WR. Spíše záleží na stavu pouzdra a novosti těsnění. S tou tvojí úpravou bych si klidně troufnul na Mariánský příkop... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 4. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 ma to vyhodu, ked potrebujes do salatu oleja tak len otvoris hodinky a mas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 ma to vyhodu, ked potrebujes do salatu oleja tak len otvoris hodinky a mas tak to zcela bez diskuze... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tico1 Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 Digitálne Sinn UX? Ak sú F91W na letisku mierne podozrivé, čo potom F91W naplnené neidentifikovatelnou kvapalinou len technická ;-) Olej ma vyššiu viskozitu než voda; naopak - hustotu má nižšiu. V podstate olej ma vyssiu hustotu ako voda a nedovoli vniknutiu do puzdra. tak uvidime.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 4. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 Olej krici na vodu ktora sa tlaci do hodiniek ako kedysi ceskoslovensky pohraniciari : NEPREJDU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 (upraveno) Digitálne Sinn UX? Ak sú F91W na letisku mierne podozrivé, čo potom F91W naplnené neidentifikovatelnou kvapalinou len technická ;-) Olej ma vyššiu viskozitu než voda; naopak - hustotu má nižšiu.o tom podezření amerických imigračních orgánů při příletu s F91W jsem chtěl také učinit poznámku, ale zaměřil jsem se na WR odolnost olivového oleje.... Upraveno 4. července 2013 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 Jaký jiný příběh zažít, než vysvětlovat letištní stráži, že jsem takový chronomagor, že rvu do digošek extra virgin tleskám za projekt a díky za dokumentaci, to je výlet za hranice všedních dnů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2013 Paráda, jen si myslím, že jak na ně zasvítí, tak se přebytečný olej vytlačí ven. Prostě to nejsou Sinny s pístem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2013 Dobra sranda Proc jsi vybral zrovna olivovy olej? Ten asi casem bude menit barvu, kalit se a tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2013 Když se venku ochladí, tak se v extra virginu udělaj takový ty hnusný bílý cucky:). To bys měl lepší třeba s řepkovým olejem či tak něco. Ale stejně bych se bál, že to bude prosakovat kolem toho dýnka a budu od toho mít furt omaštěnou pazouru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2013 Aspon budou prijemne klouzat na zapesti a nebudou tahat chlupy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 6. července 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2013 no, na tento projekt ma upozornil bracha, vraj to je oblubena praktika zberacov oliv v taliansku, ktori si takto zvysovali WR. A kedze oliv mali viac ako dost, tak som dodrzal tradiciu. Neviem ako sa to bude spravat casom, ale myslim ze pokles teploty moze sposobovat kalenie oleja. bude to este sranda ! Dnes plnime aj brachove haha ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 6. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2013 Těším se na praktické zkušenosti, o které se doufám podělíš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2013 (upraveno) No tak o je mazec. Nevytíká olej, když se stisknou tlačítka? Jo a jaký se servisní interval výměny oleje? Upraveno 11. července 2013 uživatelem travex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2013 nebyl by lepší něco takovýho zkusit tam kde se tlačítka skoro nepoužívaj? třeba legendární F28 nebo F30? Mimochodem F30 jsou moje nejpřesnější digi. +1 sec za 6 měsíců. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2013 (upraveno) nebyl by lepší něco takovýho zkusit tam kde se tlačítka skoro nepoužívaj? třeba legendární F28 nebo F30? Mimochodem F30 jsou moje nejpřesnější digi. +1 sec za 6 měsíců.tak to by se daly s klidem použít jako astronomické hodinky, neřku-li marine chronometry. A v COSC nebudou mít co žrát... Upraveno 12. července 2013 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 10. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2024 Navazuji na toto dávno zapomenuté téma. Velmi vtipné počteníčko Použití oleje je na YT poměrně dobře popsané a asi i funkční. Sice ne olivový, ale nějaký čirý minerální. Zvažoval jsem to, ale neměl jsem na to koule a také z důvodu, že oleje mohou narušovat gumové těsnění, což by bylo proti smyslu celé akce. Vodotěsnost jsem ale trochu zvýšit chtěl. Proto mě napadlo vnitřní gumové těsnění opatlat silikonovou těsnící pastou. Dále jsem chtěl napatlat i tlačítka, ale tam jsem trochu narazil. Měl jsem představu, že tlačítka půjdou jednotuše vyndat směrem dovnitř pouzdra, ale nejdou. Nepřišel jsem na to, jak je demontovat a dostat pastu i do jejich děr. Tak jsem jí tam zkusil natlačit pouze zvenčí. Zkoušel jste někdo něco podobného? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 21. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2024 Ten olej pokial viem ma hlavnu vyhodu v lome svetla (hodinky su pod vodou citelnejsie) a tiez v nemoznosti hodinky zarosit pri zmene teplot a ani nie tak vo nejak vyrazne vyssej vodotesnosti. Olej v Casio totiz sice moze byt nestlacitelny, ale niekde tam musi vzdy zostat mala stlacitelna bublinka inak by mackanie tlacitok (co su vlastne male piesty) bud vobec nebolo mozne alebo "nafukovalo" puzdro. Znicil som mnohe Casio digitalky, ale ziadne tak, ze by mi do nich natieklo. Vodotesnost 100m ktoru dnes bezne ponukaju je myslim dostatocna a pokusy s tunningom tlacitok nejakou pastou maju podla mna viac sanci nico pokazit nez niecomu pomoct. Ono uz samotne otvorenie hodiniek ktora by inak vydrzali 10 rokov zavrete (10y bat) koli nejakemu tunningu je podla mna viac skody nez uzitku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2024 Kdo si hraje nezlobí. Toť vše k účelnosti tohoto pokusu. A teď pokus číslo 2: Dej hodinky na mrazák. Těším se na výsledek. Zkusil bych to sám, ale nesnášim olivovej olej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se