Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Caues magove,

chteli bychom na cca 4-5 tydnu do tepla zhruba v obdobi od poloviny ledna 2024.
Pojedeme i s detma 4 a 1.5 roku.

Muzete neco doporucit, kde se da koupat, je tam vyziti pro deti i pro dospele a da se tam relativne dobre doletet z Prahy/Vidne/.. (tzn. nechci byt 30 hodin na ceste a 4x prestupovat nebo 12 hodin cekat na prestup)?

Zatim nejvice zvazujeme Cancun/Playa Del Carmen.

Diky za postrehy!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, tommi_d napsal:

S TUI.at som bol niekoľkokrát... i tento rok na Cypre... let z Viedne všetko bez problémov... v minulosti i s Schauinsland i Vtours (cez Airstop) všetko v pohode...

Ostatní mají docela brutální recenze, tak máme trochu obavy..... každopádně ta debilní Invia si to nechala včera zaplatit, ráno smlouvy, před chvílí zrušeno že nejsou volné pokoje....tak proč to ti kokoti nabízí? Do týdne by jsme měli mít peníze a všechno od začátku 😡

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Qwuiddo napsal:

Caues magove,

Muzete neco doporucit, kde se da koupat, je tam vyziti pro deti i pro dospele a da se tam relativne dobre doletet z Prahy/Vidne/.. (tzn. nechci byt 30 hodin na ceste a 4x prestupovat nebo 12 hodin cekat na prestup)?

Diky za postrehy!

Zkus něco ČEDOK, Fischer - mají přímé lety z Prahy do exotiky. Já jsem třeba na listopad rezignoval na to, hledat letenku, z Prahy na Krabi (2x přestup, trvání cca 19 hodin), a vzal rovnou zájezd s Čedokem - cest cca 10 hodin, Dreamliner v economy premium - to půjde přežít. Fisher lítá exiotiku ale s A350, bohužel kv konfiguraci "dobytčák"  3-3-3, celkem 50 řad, bez premium nebo business.

Z Vídně je to už lepší něco najít napřímo - dost letů s Austrian, a dalších. Já to mám z Kladna do Vídně dost daleko, proto takto.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, vaba napsal:

Zkus něco ČEDOK, Fischer - mají přímé lety z Prahy do exotiky. Já jsem třeba na listopad rezignoval na to, hledat letenku, z Prahy na Krabi (2x přestup, trvání cca 19 hodin), a vzal rovnou zájezd s Čedokem - cest cca 10 hodin, Dreamliner v economy premium - to půjde přežít. Fisher lítá exiotiku ale s A350, bohužel kv konfiguraci "dobytčák"  3-3-3, celkem 50 řad, bez premium nebo business.

Z Vídně je to už lepší něco najít napřímo - dost letů s Austrian, a dalších. Já to mám z Kladna do Vídně dost daleko, proto takto.

Jet s cestovkou pro nas nema zadnou pridanou hodnotu, navic cestovka ti nenabidne zajezd na mesic. Co nabizi na webu za cenu v Mexiku na tyden, tak za to tam pobudu mesic a pul v podobnym standardu, kdyz si to zajistim sam.

Thajsko bych klidne dal, sice uz jsme tam byli, ale ne s detma. Prave nevim, jestli to je destinace vhodna pro takhle maly prcky.

Jinak ten Cancun z Vidne vyjde o 25k levneji nez z Prahy, takze se tam z Kolina klidne presunu, ikdyz to uplne blizko nemam :)

před 30 minutami, Micey napsal:

Takovejdle výlet je pro mě sci fi, ale pár kamarádů si v podobnym režimu pochvalovalo Zanzibar a Omán. Byť osobně nevim, co bych tam měsíc dělal:)

V Omanu neni co delat, tedy nikdy jsem tam nebyl, ale v Dubai uz nekolikrat a na mesic to proste neni. Myslim, ze Oman bude turisticky daleko na nizsi urovni nez Dubai. 

Zanzibar, resp. Tanzanie a Kena uz jsme byli bez deti, uprimne mimo resort pujcit si auto a cestovat na vlastni pest bych tam nesel. Vsechny vylety jsme tam kupovali od hotelu nebo pres tripadvisor.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, African napsal:

Ostatní mají docela brutální recenze, tak máme trochu obavy..... každopádně ta debilní Invia si to nechala včera zaplatit, ráno smlouvy, před chvílí zrušeno že nejsou volné pokoje....tak proč to ti kokoti nabízí? Do týdne by jsme měli mít peníze a všechno od začátku 😡

prečo nie priamo cez portál tui.at? 

Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, tommi_d napsal:

prečo nie priamo cez portál tui.at? 

Nelétají z Prahy, pouze Vídeň a Mnichov. Myslím, že z Prahy to zprostředkují právě Invia. Nebylo moc času dneska to řešit, v pondělí se k tomu vrátíme...snad něco vymyslíme.

Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, African napsal:

Nelétají z Prahy, pouze Vídeň a Mnichov. Myslím, že z Prahy to zprostředkují právě Invia. Nebylo moc času dneska to řešit, v pondělí se k tomu vrátíme...snad něco vymyslíme.

chápem... mal som pocit, že viedeň nie je problém... 

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Qwuiddo napsal:

Caues magove,

Diky za postrehy!

Mrkni na Abu Dhabi, levnější hotely jak v Dubaji a Etihad litá z VIE přímý lety za hubičku.

Odkaz ke komentáři

Mrkni na Abu Dhabi, levnější hotely jak v Dubaji a Etihad litá z VIE přímý lety za hubičku.

+1 na Abu Dhabi. Z Prahy se dá letět Emirates do Dubaje a pak hodinu autem (taxík mě stal asi 1500).

I ten měsíc je tam dle mě hratelnej:
- tejden můžeš v pohodlí zabít v těch zábavních parcích na Yas Island (warner bros, Ferrari, Walter world)
- tejden válendo, základ je mít hotel se soukromou pláži
- tejden srandy v Dubaji, která je hodinu cesty
- tejden památky (grand mosque, qasr al watan, mandarin Oriental čajovej dýchanek, etihad, louvre, mangrovniky, qasr al hosn, al ain, hatta...)
- když by se člověku hodně nudil, Omán je tuším hodinu letadlem z místního letiště za pár korun
- jako bonus, málokde se člověk cítí tak bezpečně jako v Emirátech
Odkaz ke komentáři

před 20 hodinami, Qwuiddo napsal:

Florida byl nejlepsi kandidat, ale leden je podle me nekoupaci .. nebo?

Úplně na jihu - Miami Beach a Keys se koupat dá, v lednu má voda okolo 22°, záleží, na co je kdo zvyklej, někomu je kosa i v 25°😎

Odkaz ke komentáři

Jsem včera odbavil ty moje malý cestovatele na letišti v Pardubicích a byla to neskutečná pohoda. Málo lidí, dlouhodobé parkování zdarma, mega rychlé odbavení přes tři přepážky a rychlý odlet na čas. Žádná hodina tady, hodina tam, prostě fičák. Oproti Praze tedy mega veget, já bydlet v Praze tak stejně radši letím odsud, škoda jen že ještě ne moc zajímavých zájezdů nelétá odsud, snad se to zlepší.....ale fakt doporučuji 😎

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...