Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Jop, pyramidy by měl člověk aspoň jednou vidět než se odporoučí, jde o velmi silný zážitek  Těším se na tvé postřehy z Norska, to bude taky mazec a přesně jak píšeš, je toho hodně na té naší kouli, člověk si musí udělat plán co chce vidět a nemusí... všechno stihnout nejde.

Jak na ty pyramidy jezdíte? Díval jsem se na plavbu a to mi přišlo jako strasnej oser, stejně jako 6 hodin v autobuse.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, ragu napsal:

Jak na ty pyramidy jezdíte? Díval jsem se na plavbu a to mi přišlo jako strasnej oser, stejně jako 6 hodin v autobuse.

Nesmíš to dělat přes cestovku, ale přímo přes resort kde jsi ubytovaný, anebo místní chlapce taxikáře. Já zařídil klimatizovaný bus pokaždé přes resort a jen pro naši happy family jak do Káhiry, tak do Luxoru, udělali jsme plán co chceme vidět a to nejdůležitější, jsi svým pánem a děláš si co se ti zachce. Děti měli celé auto pro sebe a většinu času prospali, na pohodu. Autobus je holý nesmysl, třicet lidí, přesně nalajnovaný program, ženou tě jak mrchu a hurá zpátky, tak jak to u organizovaných výletů bývá. Konec konců jako všechny výlety přes cestovku. A světe div se, měl jsem to nakonec levnější než tím busem, prostě se jen nesmíš bát tu klapačku otevřít 😉 

DSC_2541.JPG

Odkaz ke komentáři

V 5. 1. 2024 v 21:17, ragu napsal:

Jo tak nějak jsem si to myslel. Dík!

Autobus je peklo, my si už bereme i soukromý transfer z letiště, protože bus tě kolikrát veze dvacet km přes hodinu než rozveze lidi po různých resortech. Na hotelu jsi mezi prvními, nestojíš fronty a máš možnost výběru dobře situovaného pokoje. Malý tip, mám vytisklou mapu resortu a domlouvám kde chci být, protože kolikrát tě dají na místo kde opravdu nechceš být a pak následné výměny a reklamace jsou docela pruda. A teď se jde na pyramidu, docela klukovi toho Ježíška závidím 😁

DSC_5871~2.JPG

DSC_5872~3.JPG

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

V 21. 11. 2023 v 9:10, vaba napsal:

Každý den výjezd lodí na moře 2, případně 3 ponory. Jsem tady jen kvůli mladému, aby získal zkušenosti (potřebuji ho dostat na AOWD, ale to je možné az od 15 let, tak aby nezakrněl). Ponory jsou tady drahé, poměr cena/výkon, je nejlepší až na safari na Maledivách, a tam je to až právě s AOWD). Takže v létě safari v Egyptě, a nějaké ponory při dovolených ze břehu.

Tak pěkný, že se povedlo :thumbsup_anim: Mě kluk (12let) minulý rok seděl s automatikou na dně bazénu, když borci Egyptský verbovali prcky na potápění a strašně se mu to líbilo, akorát že nebyl už čas. Tak si tady s klukama s potápěčský školy právě píšu a přemýšlím co tam zamluvit. Koukám, že máte také SSI licensi, takže asi fajn...já už jsem mimo, z Afriky mám NAUI a už vůbec nevím která bije a co se dnes ve světě nosí. Egypťani nabízí tady ty možnosti, a ukecávají mě ať si udělá klasickou Scuba diver variantu, že už bude mít příště levnější ponory a může upgradovat, pokud ho to chytne. Co myslíš, stačí to na začátek ať ví co a jak? Já mu nechtěl prozatím vůbec dělat licenci, ale finančně to je asi nejlepší varianta.

Try scuba (min 8 years, max.5m, 2hours, 1 dive in the sea)  65 €

Basic Diver (min 10 years, max.12m, 3hours, 1 pool & 1 dive in the sea). 95 €

Coraya Kids (min 8 years, max.5m, 4 fun dives in the sea)199 €

SSI DIVING COURSES

Scuba Diver (min.10 years, max. 12m, 2 days)  199 €

Open Water Diver (min.10 years, max.18m, 3-4 days)  359 €

Advanced Adventurer (min.10 years, 5 adventure dives)  235 €

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, African napsal:

Tak pěkný, že se povedlo :thumbsup_anim: Mě kluk (12let) minulý rok seděl s automatikou na dně bazénu, když borci Egyptský verbovali prcky na potápění a strašně se mu to líbilo, akorát že nebyl už čas. Tak si tady s klukama s potápěčský školy právě píšu a přemýšlím co tam zamluvit. Koukám, že máte také SSI licensi, takže asi fajn...já už jsem mimo, z Afriky mám NAUI a už vůbec nevím která bije a co se dnes ve světě nosí. Egypťani nabízí tady ty možnosti, a ukecávají mě ať si udělá klasickou Scuba diver variantu, že už bude mít příště levnější ponory a může upgradovat, pokud ho to chytne. Co myslíš, stačí to na začátek ať ví co a jak? Já mu nechtěl prozatím vůbec dělat licenci, ale finančně to je asi nejlepší varianta.

Try scuba (min 8 years, max.5m, 2hours, 1 dive in the sea)  65 €

Basic Diver (min 10 years, max.12m, 3hours, 1 pool & 1 dive in the sea). 95 €

Coraya Kids (min 8 years, max.5m, 4 fun dives in the sea)199 €

SSI DIVING COURSES

Scuba Diver (min.10 years, max. 12m, 2 days)  199 €

Open Water Diver (min.10 years, max.18m, 3-4 days)  359 €

Advanced Adventurer (min.10 years, 5 adventure dives)  235 €

Zdravím Afri,

já mám také NAUI (Dive Master), ale pro mladého to není (více odbornosti). Takže SSI je kvalitní volba (většinou nabízejí PADI (dovolenkové destinace), což nemá moc reputaci).

Ty první nabídky nic neznamenají, k ničemu následnému mu nepomohou - nebude mít licenci

První stupeň by měl absolvovat  Scuba Diver (max. do 12 m) (2 lekce v bazénu+2 ponory na otevřené vodě)- ty ostatní jsou pokračovací (ale pokud stihnou za pobyt vše, co je předepsáno pro Open Water Diver (max do 18 m), můžeš ho poslat hned na tento) (6 lekcí v bazénu + 4 ponory na volné vodě)

Advanced Adventurer je pokračovací, připravující na následující specializace, nelze samostatně

Zde můžeš prozkoumat podmínky jednotlivých licencí

https://www.divessi.com/cs/get-certified/scuba-diving/open-water-diver

https://training.divessi.com/index.php?logintype=login&extauth[action]=previewaccess&id=21810721&L=30

Pokud chceš šetřit, stačí na ponory s tebou pouze Scuba Diver, a ten mu po dosažení 15 roků, přejde na OWD (do 18 metrů).

Můj mladý se zhlédnou ve vracích, ale to si musí počkat (OWD + další specializace). To snad stihneme v létě.

Držím palce - kolik pod hladinu, tolik nad hladinu

Upraveno uživatelem vaba
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, vaba napsal:

Zdravím Afri,

já mám také NAUI (Dive Master), ale pro mladého to není (více odbornosti). Takže SSI je kvalitní volba (většinou nabízejí PADI (dovolenkové destinace), což nemá moc reputaci).

Ty první nabídky nic neznamenají, k ničemu následnému mu nepomohou - nebude mít licenci

První stupeň by měl absolvovat  Scuba Diver (max. do 12 m) (2 lekce v bazénu+2 ponory na otevřené vodě)- ty ostatní jsou pokračovací (ale pokud stihnou za pobyt vše, co je předepsáno pro Open Water Diver (max do 18 m), můžeš ho poslat hned na tento) (6 lekcí v bazénu + 4 ponory na volné vodě)

Advanced Adventurer je pokračovací, připravující na následující specializace, nelze samostatně

Zde můžeš prozkoumat podmínky jednotlivých licencí

https://www.divessi.com/cs/get-certified/scuba-diving/open-water-diver

https://training.divessi.com/index.php?logintype=login&extauth[action]=previewaccess&id=21810721&L=30

Pokud chceš šetřit, stačí na ponory s tebou pouze Scuba Diver, a ten mu po dosažení 15 roků, přejde na OWD (do 18 metrů).

Můj mladý se zhlédnou ve vracích, ale to si musí počkat (OWD + další specializace). To snad stihneme v létě.

Držím palce - kolik pod hladinu, tolik nad hladinu

Paráda, jsem upřímně ani nevěřil, že NAUI ještě existuje..Dive Master je super, už jsi ředitel zájezdu 😃, já měl Open Water I a tím to haslo. Přihlásím tedy kluka na základní Scuba diver a uvidí se, jak ho to nadchne, děkuji za radu 🙏 Koukám tady do Logbook a koukám, že to docela letí všechno 😬 

DSC_5873~2.JPG

DSC_5872.JPG

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, African napsal:

Paráda, jsem upřímně ani nevěřil, že NAUI ještě existuje..Dive Master je super, už jsi ředitel zájezdu 😃, já měl Open Water I a tím to haslo. Přihlásím tedy kluka na základní Scuba diver a uvidí se, jak ho to nadchne, děkuji za radu 🙏 Koukám tady do Logbook a koukám, že to docela letí všechno 😬 

DSC_5873~2.JPG

DSC_5872.JPG

No, to podle data a čísla ponoru, vypadá, že by jsi mohl mladým začít taky znovu 😀

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, vaba napsal:

No, to podle data a čísla ponoru, vypadá, že by jsi mohl mladým začít taky znovu 😀

Tak s klukem kdykoliv, cokoliv, kdekoliv... a určitě se pod vodu v jeho společnosti znovu rád podívám, pokud to tedy uši dovolí. Měl jsem léta zpátky vážný úraz a v Chorvatsku mě to před pár lety moc nešlo, no spíš jsem se nedostal kam jsem chtěl, ale i v těch pěti metrech mě to po letech bavilo 🤙 Zkusíme, uvidíme....

Odkaz ke komentáři

Asi jsem to mohl i dát i do vlákna Co mě potěšilo neb se mi pro jednou podařilo potlačit sobecký zájmy ;-).

Chtěl jsem zase vyrazit do Států na nějakej moto výlet, ale když jsem viděl aktuální ceny půjčovnýho, tak mi vyšlo, že moje letenka plus motorka se dost limitně blíží 4 letenkám plus auto.

Takže včera koupený letenky a před náma 16 dní, strávených převážně v parcích na západě/středozápadě (Bryce canyon, Archies, Zion atd, atd).

Odkaz ke komentáři

V 5. 1. 2024 v 11:16, Zdenek1307 napsal:

Toto jsem nějak přehlédl. Madeira je úžasná a Azory jsou logicky novým cílem. Díky za upozornění, že budou surovější 🙂

Posílam pár fotek z Azorských ostrovů - Ponta Delgada

Image 12.jpeg

IMG_7210.jpeg

IMG_7181.jpeg

IMG_7170.jpeg

IMG_7145.jpeg

Image 5.jpeg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj,

chtěl bych rodině předložit destinaci na letní dovolenou v UK Cornwall 14 dní v nějakym Airbb. Nemáte někdo osobní zkušenost s některou lokalitou? Z toho co jsem zatím nagooglil tak mě láká okolí Newquay.

Preferuji vesnici nebo městečko, ne úplnou samotu ale záleželo by na místě. Když tam bude pěkný bydlení tak proč ne.

Předem díky

Petr

Fotka

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Simvas, druha polovina dubna, na tejden na Kanary (asi Tenerife), dva dospeli dve deti. Odlet spis komfortne z Prahy, pokud by to byl jooo cenovej rozdil, Norimberk ci Lipsko ci Drazdany, tak neco. Jak to s komplet zajezdama neumim, ma smysl resit nejaky nemecky cestovky, nebo klasika mrknout na Invii, Studenty, pripadne Tui treba? Dik

Odkaz ke komentáři

Za sebe mohu doporučit, 2 dospělí, 1 dítě do 3let, Turecko hotel Delphin Deluxe, perfektní servis, jídlo, zábava v hotelu. 

Odkaz ke komentáři

V 12. 2. 2024 v 17:14, Micey napsal:

Simvas, druha polovina dubna, na tejden na Kanary (asi Tenerife), dva dospeli dve deti. Odlet spis komfortne z Prahy, pokud by to byl jooo cenovej rozdil, Norimberk ci Lipsko ci Drazdany, tak neco. Jak to s komplet zajezdama neumim, ma smysl resit nejaky nemecky cestovky, nebo klasika mrknout na Invii, Studenty, pripadne Tui treba? Dik

Já už Invii ani nezkouším, halda hledání, zamluveno, zaplaceno a pokaždé volá zpátky slovensky mluvící paní, máme problém....nejsou letenky, hotel obsazen, a furt něco. Prachy pošlou zpátky do týdne, ale hafo práce pro nic. Už na ně ani nekoukám, Čedok i Blue style pokaždé top jednání, i řešení problémů jako storno zájezdu kvůli nemocným dětem, náhradní termíny a vždycky gůd. Samozřejmě a dětmi je pojištění storno zájezdu povinnost"

Odkaz ke komentáři

Už podruhé na vlastní pěst, vloni Azurové pobřeží, letenky přes Pelikán, letos JV Asie, ubytování přes Booking, cestovní pojištění, pojištění storna, zpožděného letu, a vše vyšlo, jak mělo, byť to chce trochu plánování, nicméně úspora značná, a člověk není omezen destinací.

Odkaz ke komentáři

Letos berem holky poprvé k moři letadlem a my od narození holek taky "poprvé", tak se těšíme a snad to dopadne na výbornou :)

https://www.tui.cz/dovolena/recko/rhodos/kalithea-mare-palace-rho19035?gclid=Cj0KCQiAw6yuBhDrARIsACf94RXa4Y_8lneTeQoIELsVqz0wZxjmBm255bnCUZL9uBkvzMmm3EXf5U8aArRHEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...