Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Hodně mých kamarádů dělalo objevovalo Madeiru, mega nadšený, tak si tak brouzdám a říkám si že ten Mácháč letos zase asi nedopadne 😂 Prázdninový baráček pro celou family v červenci na týden za 12, wow... vélmi dobra cena pane, jak by řekl náš místní rákosák :guitar:

No nic, jen takový malý tip i pro Vaše příchozí dobrodružství :cheers: Ale co jsem se chtěl zeptat, Egypt nám nasadil hodně vysokou laťku, chceme změnu přístí rok a jediný co mě dává smysl s cestovkou je Turecko. Letos děcka s babičkama nadšený, koukal jsem že tam je i na výběr dost zajímavých výletů, a ták se chci zeptat, nějáký tip na resort? Rádi bychom menší resort přímo u moře, blízko centra města, tobogány, animační programy, dobré jídlo, ale to tam je zpravidla co jsem slyšel tak nějak všude. Díky za postřehy 🙏

184907571.jpg

184912168.jpg

Snímek obrazovky 2023-11-08 140224.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

madeira super, ale je třeba jí pojmout turisticky, koupání nic moc.

V pondělí nebo kdy jsem viděl letenky na Havaj z Frankfurtu za 10k s jedním přestupem. Měl jsem cukání ukázat to tam rodině, ale malej je ještě moc malej na tak dlouhý let. Ale za tři roky už by to mohlo klapnout:-)Nebo počkat ještě dýl,aby si to malej víc pamatoval, prtž potřetí už se tam nepotáhnu 😄

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Petr11 napsal:

madeira super, ale je třeba jí pojmout turisticky, koupání nic moc.

V pondělí nebo kdy jsem viděl letenky na Havaj z Frankfurtu za 10k s jedním přestupem. Měl jsem cukání ukázat to tam rodině, ale malej je ještě moc malej na tak dlouhý let. Ale za tři roky už by to mohlo klapnout:-)Nebo počkat ještě dýl,aby si to malej víc pamatoval, prtž potřetí už se tam nepotáhnu 😄

Tak určitě, Madeiru poznávacím stylem, pěkně bez cestovky, letenky, autíčko, vilka viz výše...na to se klepu 😀 Havaj za deset je pecka, mám tam známou a možnosti, ale přemýšlím do budoucna, když už, tak určitě spojit s USA...

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Kurňa, chtěl jsem do Turecka, ale stále to nedává oproti Egyptu moc smysl.... navíc když chce kluk začít potápět a zbytek smečky hotový ze šnorchlování 😎 Turecko vychází stejný termín, stejný rodinný pokoj, podobný resort o dvacet, třicet víc, to je dost 😔 Nebyl jste někdo v Brayka Bay Edžypt? Hodně se mi to zamlouvá...

Map-Brayka-Bay.jpg

Odkaz ke komentáři

Me docela nadchnul Oman. S cestovkou to furt beru jako alternativu egyptu/turecku. Ale hadam, ze na potapeni bude asi egypt lepsi. Muze to byt teda nahoda (tj. konkretnim hotelem), ale lidi, servis, facilities a ubytovani obecne mi tu prijdou v porovnani s vyse uvedenyma nesrovnatelne lepsi. 

Upraveno uživatelem pjanek
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, neuromancer napsal:

Tak už se po roce konečně narýsovala, zdravím z cesty🇿🇦😎👍

IMG_20231117_075612149.jpg

Wow, wow, wow, tak tam ty buráky pozdravuj 🤙 Doufám že občas přilétne nějaká fotka a postřehy, děkuji 🙏 Pořádně si to užijte, je to ráj na zemi s fantastickými lidmi, však to vlastně znáš, jsi tam víc jak doma 😆

Odkaz ke komentáři

Slovo dalo slovo, a my se synem (12), jsme se přesně po 4 letech vypravili do Thajska, Ko Lantu. Syn se zde před těmi 4 toky dostal prvně po hladinu, a už mu to zůstalo (samozřejmě si doplnil licenci SSI OWD Junior). Po zjištění, kolik dnes stojí letenky do Bangkoku, následně na Krabi, a cesta trvá mezi 19-23 hodinami, jsem vítal nabídku Čedok, přímý let včetně ubytování přímo na Ko Lanta. Pred5 týdny shodný scénář, ale na Zanzibar (8,5 přímo).

Krabi zvládne Dreamliner za 10, 5.

Teď k situaci namístě:

- počasí se posunulo (před covidem začínala sezóna 1.11., teď se umoudři prý až v prosinci, ale zase vydrží až do května.

- obsazenost - nikde nikdo bary restaurace, otevřené, připadá mi že slyším je češtinu.

- ceny se nezměnily 

-amo, opravdu jsou otevřené coffee shopy (cca každých 100 m)

Tolik krátký report.

Odkaz ke komentáři

V 18. 11. 2023 v 14:34, vaba napsal:

Slovo dalo slovo, a my se synem (12), jsme se přesně po 4 letech vypravili do Thajska, Ko Lantu. Syn se zde před těmi 4 toky dostal prvně po hladinu, a už mu to zůstalo (samozřejmě si doplnil licenci SSI OWD Junior). Po zjištění, kolik dnes stojí letenky do Bangkoku, následně na Krabi, a cesta trvá mezi 19-23 hodinami, jsem vítal nabídku Čedok, přímý let včetně ubytování přímo na Ko Lanta. Pred5 týdny shodný scénář, ale na Zanzibar (8,5 přímo).

Krabi zvládne Dreamliner za 10, 5.

Teď k situaci namístě:

- počasí se posunulo (před covidem začínala sezóna 1.11., teď se umoudři prý až v prosinci, ale zase vydrží až do května.

- obsazenost - nikde nikdo bary restaurace, otevřené, připadá mi že slyším je češtinu.

- ceny se nezměnily 

-amo, opravdu jsou otevřené coffee shopy (cca každých 100 m)

Tolik krátký report.

Pecka, jak se Vám potápí? 😎

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, African napsal:

Pecka, jak se Vám potápí? 😎

Každý den výjezd lodí na moře 2, případně 3 ponory. Jsem tady jen kvůli mladému, aby získal zkušenosti (potřebuji ho dostat na AOWD, ale to je možné az od 15 let, tak aby nezakrněl). Ponory jsou tady drahé, poměr cena/výkon, je nejlepší až na safari na Maledivách, a tam je to až právě s AOWD). Takže v létě safari v Egyptě, a nějaké ponory při dovolených ze břehu.

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, vaba napsal:

Každý den výjezd lodí na moře 2, případně 3 ponory. Jsem tady jen kvůli mladému, aby získal zkušenosti (potřebuji ho dostat na AOWD, ale to je možné az od 15 let, tak aby nezakrněl). Ponory jsou tady drahé, poměr cena/výkon, je nejlepší až na safari na Maledivách, a tam je to až právě s AOWD). Takže v létě safari v Egyptě, a nějaké ponory při dovolených ze břehu.

Myslím že některé lodě berou i OWD když máš 50+ ponorů

Odkaz ke komentáři

před 45 minutami, Exiztence napsal:

Myslím že některé lodě berou i OWD když máš 50+ ponorů

On má ještě jen OWD Junior (12 let), což je omezeno na 12m při další zkoušce i do 21 m. Většina kanálových ponorů je pod 30 m, a 50 ponorů není moc zkušeností (vím od sebe). Ať to projde postupně, má čas.

Odkaz ke komentáři

On má ještě jen OWD Junior (12 let), což je omezeno na 12m při další zkoušce i do 21 m. Většina kanálových ponorů je pod 30 m, a 50 ponorů není moc zkušeností (vím od sebe). Ať to projde postupně, má čas.

Bych přísahal ze většina central routes je max 20m to budu muset kouknout do logbooku že už mám špatnou paměť. Osobně mi přišla central route jako dost pohoda rozhodně méně náročné než Indonésie(Bali, Komodo) nebo Egypt (BDE).
Odkaz ke komentáři

V 8. 11. 2023 v 21:19, African napsal:

Tak určitě, Madeiru poznávacím stylem, pěkně bez cestovky, letenky, autíčko, vilka viz výše...na to se klepu 😀 Havaj za deset je pecka, mám tam známou a možnosti, ale přemýšlím do budoucna, když už, tak určitě spojit s USA...

Madeira je super, celkove ale i Portugalsko kraj Algarve. Studoval jsem tam 2roky a za tu dobu srdcova zalezitost. To stejne Azory, ty jsou jeste vice surovejsi jak madeira. Libi se mi natura portugalcu, ze to neni jak na Mallorce sami nemec a holandan. Madeira je super, ze dopoledne hory cca 2500nmn a odpoledne se koupes 😊🤘🏼

IMG_0472.jpeg

IMG_0182.jpeg

IMG_1313.jpeg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Ležím v tom dva dluhé měsíce a už jsem to psychicky nevydržel a kliknul po čtvrté na Edžypt, prostě bez něj zdá se, že se letňáky nedají prožít, úplně nás uhranul 😅 Bohužel jsem cenově podobné nenašel nic co by ho mohlo nahradit při našich zájmech, navíc je stále co objevovat. Kdyby chtěl někdo poradit fajnový resort s pestrým vyžitím pro děcka a kvalitním šnorchlováním, klidně dám tip...mám už docela rozsah 😂

DSC04279.JPG

Odkaz ke komentáři

V 21. 11. 2023 v 19:59, Huty92 napsal:

Madeira je super, celkove ale i Portugalsko kraj Algarve. Studoval jsem tam 2roky a za tu dobu srdcova zalezitost. To stejne Azory, ty jsou jeste vice surovejsi jak madeira. Libi se mi natura portugalcu, ze to neni jak na Mallorce sami nemec a holandan. Madeira je super, ze dopoledne hory cca 2500nmn a odpoledne se koupes 😊🤘🏼

IMG_0472.jpeg

IMG_0182.jpeg

IMG_1313.jpeg

Toto jsem nějak přehlédl. Madeira je úžasná a Azory jsou logicky novým cílem. Díky za upozornění, že budou surovější 🙂

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, African napsal:

Ležím v tom dva dluhé měsíce a už jsem to psychicky nevydržel a kliknul po čtvrté na Edžypt, prostě bez něj zdá se, že se letňáky nedají prožít, úplně nás uhranul 😅 Bohužel jsem cenově podobné nenašel nic co by ho mohlo nahradit při našich zájmech, navíc je stále co objevovat. Kdyby chtěl někdo poradit fajnový resort s pestrým vyžitím pro děcka a kvalitním šnorchlováním, klidně dám tip...mám už docela rozsah 😂

DSC04279.JPG

Egypt to je můj jeden velký kostlivec a to proto, že jsem tam byl 3x, ale nikdy jsem nenavštívil Káhiru ani Ghizu 🙄

Každopádné jsem viděl a zažil zase jiné věci a s tím, že poprvé to bylo před 20 lety, což mělo možná taky svoje kouzlo.

Rád bych tam znova, jen těch plánů je tolik, času tak málo a finančně je potřeba taky trochu plánovat s rozumem 😀

Teď nás pro změnu čeká opravdu velká výzva s tím zimním Norskem. 

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Zdenek1307 napsal:

Egypt to je můj jeden velký kostlivec a to proto, že jsem tam byl 3x, ale nikdy jsem nenavštívil Káhiru ani Ghizu 🙄

Každopádné jsem viděl a zažil zase jiné věci a s tím, že poprvé to bylo před 20 lety, což mělo možná taky svoje kouzlo.

Rád bych tam znova, jen těch plánů je tolik, času tak málo a finančně je potřeba taky trochu plánovat s rozumem 😀

Teď nás pro změnu čeká opravdu velká výzva s tím zimním Norskem. 

Jop, pyramidy by měl člověk aspoň jednou vidět než se odporoučí, jde o velmi silný zážitek 👍 Těším se na tvé postřehy z Norska, to bude taky mazec a přesně jak píšeš, je toho hodně na té naší kouli, člověk si musí udělat plán co chce vidět a nemusí... všechno stihnout nejde.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...