Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

S kámošem jsme nafasovali děti (4ks, 5-7let) a od úterka 14.7. do soboty 18.7. máme za úkol nebýt u maminek. Dneska nám vybouchlo jedno ubytování a tak se snažíme něco sehnat na poslední chvíli... Vlastní autodoprava, vzhledem k počtu dnů to na Chorvatsko apod. moc nevidím, ale zahraničí nevylučujeme, stejně tak je otevřená vlastní strava či xy-penze. Třešnička na dortu by byla rybařina u objektu (pro tatínky), ale není podmínkou. Nemáte pls nějaký tip takhle narychlo? Díky.

Nevim jestli bude volno, ale me se moc libilo v piskovne v Jesenikach u obce Pisecna. Webovky tusim nalov.eu koupani, ryby a super srub....
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ty webovky jsou http://www.nalov.cz včera jsem to psal z mobilu a po paměti jsem to netrefil...

Edit: zjistil jsem, že už mají nový http://www.rezidenceujezera.cz/ubytovani/1588-pokoje-rezidence.html

není to ale z nejlevnějších, no...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Je to pěkné, ale nakonec jsme se dohodli na něčem poblíž od UL - Sloup, Sedmihorky, Malá Skála apod. Jenže volat v neděli, že chceme přijet v úterý, je tak trochen zu spät...

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

Tak my letos už jen ve třech, juniorka je sólo za velkou louží.

A zbytek klanu Český Krumlov, couračka po městě, ( už tam máme 3 roky "A", jinak jezdíme JČ pravidelně).. se těším jak sviň

A potom, dnes už netradiční voda - Balaton. Vloni tam byli známí a spokojenost. Čistá voda !! hospůdkyvinárny a jiné osvěžující podniky na každém kroku.. tam se třepe zase malá.. 

Odkaz ke komentáři

tam mas co vidiet, priprav si vopred nejaky itinerar

Po Florencii samotný už plány mám - byv historikem žeroucím renesanci a baroko je tohle povinnost, stejně jako Lucca, Pisa a Siena. Blbý je, že je tam tolik nádherných věcí...nejsem si jistej, jestli to za ten měsíc vůbec stihneme.

byvanie budes mat na jednom mieste?

Dosavadní plán je takový, že frčíme autem a budeme přespávat pod stanem; jestli se nepletu, tak v Itálii nejsou k čundru ani zdaleka tak benevolentní jako tady, takže to bude po kempech, kterých je tam zase hafo. Pořád mi ale v hlavě hlodá taťkou vycvičenej tramp, který si chce hodit stan na pěknej kopeček, ať je kde je.

V Toskánsku hlavně:

1. Obchod Panerai ve Florencii

2. Zmrzlina v San Gimignanu

3. Palio v Sienně

:-) a hlavně hodně chlastat Chianti.

Mitaku, bojím se, že na hodinky asi bude muset dojít, ale všeho s mírou, máme budget jen 4000 ojro. Gelato je samozřejmost, zmrzku jsem si nenechal ujít ani ve Znojmě, kde maj perfektní gelaterii (Jasmína, kdyby někdo hledal).

Palio nestíháme, to je v srpnu. Škoda, vypadá o dost zajímavěji než ty načančaný pretěky u nás. A o Chianti se ani nezmiňuj, už teď si dělám starosti, jestli nás na zpáteční cestě nezastaví celníci, jak budem těma flaškama cinkat :D

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Nikdo nic?

Cancun je silena komerce, miliony otylych amiku, kanadanu (byli jsme tam 2009), vypadli jsem tam odsud hned druhej den a to na Cozumel. Bydleni v lepsim hostelu nas stalo 30USD na noc, plaze a potapeni tam jeste nic neprekonalo. Zkus si nastudovat vic a Cancunu se vyhnout, tam jsou sice super plaze, ale jinak neni o co stat :( 

Odkaz ke komentáři

Cancun je silena komerce, miliony otylych amiku, kanadanu (byli jsme tam 2009), vypadli jsem tam odsud hned druhej den a to na Cozumel. Bydleni v lepsim hostelu nas stalo 30USD na noc, plaze a potapeni tam jeste nic neprekonalo. Zkus si nastudovat vic a Cancunu se vyhnout, tam jsou sice super plaze, ale jinak neni o co stat :(

Prave primo Cancunu se chci taky vyhnout, ale nevim kam presne a hledam nejaky tip na ubytovani. Kazdopadne diky, ten Conzumel zvazim. Jeste jsem taky koukal na Tulum... jeste prosim te jak je to tam s dopravou? Lepsi taxi nebo normalne bus? diky 

Odkaz ke komentáři

Prave primo Cancunu se chci taky vyhnout, ale nevim kam presne a hledam nejaky tip na ubytovani. Kazdopadne diky, ten Conzumel zvazim. Jeste jsem taky koukal na Tulum... jeste prosim te jak je to tam s dopravou? Lepsi taxi nebo normalne bus? diky 

Urcite zvaz, je to sice trosku drazsi (nevim jak ted, ale jinak parada, zatim jsem hezci plaze nez v Cancunu / na Cozumelu nevidel). Ale krasne bylo i na pacifickym pobrezi (od Acapulco po pobrezi dolu, treba Zipolite, tam jsme vykysli misto dne na tyden ...). Byli jsme tam 3 mesice a zdaleka jsme nestihli vsechno :(

Doprava autobusy neni problem, na delsi cesty jsme kupovali 1 tridu (o neco drazsi, ale vzdycky klima + pohodlny, siroky kozeny sedacky), pred nastupem na palubu busu jsme dostavali maly obcesrtveni (voda, susenky a naka musli blbin atp, ale byl vyber) a ridic celkem casto stavi, toalety jsou samozrejmosti. Mistenku bylo potreba kupovat min. den predem, ale autobus pokazdy prijel a dokonce vcas :) V kazdym i mensim meste je bus terminal a tam si v pohode mistenku koupis. My jezdili s Estrella Rojo tusim, ale je jich tam vic, busy mely z boku hvezdy podle barev (Estrella Rojo cerveny atp.) po Yucatanu pak s Mayo del něco, uz nevim presne, je to uz dlouho, ale moznosti je tam tolik, ze se nam o tom v CR nezda. Yucatan - nevim jak ted, ale celkem casto tam na nas porvavali ze jsme yankees, ale nic dramatickyho. V jinych castech Mexika si nas nikdo ani nevsim, jen tam. Na kratsi prejezdy jsme jezdili colectivem, nabral nas manik na pickup a v cili jsme se skladali na cestu, nikdy s tim nikdo nemel problem a stacilo dat jen par pesos. Na megadlouhy prejezdy pak doporucuju nocni busy. Koncem cesty uz nam dochazely prachy a tak jsme vyuzivali sluzeb malych dopravcu, na cene to bylo hodne znat, ale pak jde dolu i komfort a na presun do Oaxacy jednim takovym vozitkem s dalsima 4 lidma asi nikdy nezapomenu, kor kdyz sofer sem tam zastavil a nabral svoje kamose :) V podstate nejvic jsme tam opravdu utratili krome ubytka za mistenky a prepravu, ale je to velka zeme a jinak to nejde, letecky by to vyslo jeste draz.

A zaverem dodam, ze pred cestou jsme svedomite koupili mapu, vyznacili trasu, stanovili rozpocet a pak ani jedno nedodrzeli :)

Uziji si Mexika, nadherny zeme se skvelou kuchyni a vyhybej se severu sousedicimu z USA, tam to fakt uz nema cenu, resp. ma, vsechno a pekne vysokou.

update: taxikem jsme jeli jen parkrat po velkych mestech a vlak jsem tam za 3 mesice nepotkal ani jednou :)
Upraveno uživatelem Sarka Farka
Odkaz ke komentáři

Urcite zvaz, je to sice trosku drazsi (nevim jak ted, ale jinak parada, zatim jsem hezci plaze nez v Cancunu / na Cozumelu nevidel). Ale krasne bylo i na pacifickym pobrezi (od Acapulco po pobrezi dolu, treba Zipolite, tam jsme vykysli misto dne na tyden ...). Byli jsme tam 3 mesice a zdaleka jsme nestihli vsechno :(

Doprava autobusy neni problem, na delsi cesty jsme kupovali 1 tridu (o neco drazsi, ale vzdycky klima + pohodlny, siroky kozeny sedacky), pred nastupem na palubu busu jsme dostavali maly obcesrtveni (voda, susenky a naka musli blbin atp, ale byl vyber) a ridic celkem casto stavi, toalety jsou samozrejmosti. Mistenku bylo potreba kupovat min. den predem, ale autobus pokazdy prijel a dokonce vcas :) V kazdym i mensim meste je bus terminal a tam si v pohode mistenku koupis. My jezdili s Estrella Rojo tusim, ale je jich tam vic, busy mely z boku hvezdy podle barev (Estrella Rojo cerveny atp.) po Yucatanu pak s Mayo del něco, uz nevim presne, je to uz dlouho, ale moznosti je tam tolik, ze se nam o tom v CR nezda. Yucatan - nevim jak ted, ale celkem casto tam na nas porvavali ze jsme yankees, ale nic dramatickyho. V jinych castech Mexika si nas nikdo ani nevsim, jen tam. Na kratsi prejezdy jsme jezdili colectivem, nabral nas manik na pickup a v cili jsme se skladali na cestu, nikdy s tim nikdo nemel problem a stacilo dat jen par pesos. Na megadlouhy prejezdy pak doporucuju nocni busy. Koncem cesty uz nam dochazely prachy a tak jsme vyuzivali sluzeb malych dopravcu, na cene to bylo hodne znat, ale pak jde dolu i komfort a na presun do Oaxacy jednim takovym vozitkem s dalsima 4 lidma asi nikdy nezapomenu, kor kdyz sofer sem tam zastavil a nabral svoje kamose :) V podstate nejvic jsme tam opravdu utratili krome ubytka za mistenky a prepravu, ale je to velka zeme a jinak to nejde, letecky by to vyslo jeste draz.

A zaverem dodam, ze pred cestou jsme svedomite koupili mapu, vyznacili trasu, stanovili rozpocet a pak ani jedno nedodrzeli :)

Uziji si Mexika, nadherny zeme se skvelou kuchyni a vyhybej se severu sousedicimu z USA, tam to fakt uz nema cenu, resp. ma, vsechno a pekne vysokou.

update: taxikem jsme jeli jen parkrat po velkych mestech a vlak jsem tam za 3 mesice nepotkal ani jednou :)

Pěkně a stručně napsáno.....normálně jsem dostal chuť na Mexickou dovču...dík... :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...