Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 120
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Při čtení toho vlákna mě jen tak napadlo, kdyby se celej chronomag složil, kolik by tak Elton za tu fabriku chtěl?  Fakt mě nebaví sledovat jak to jde do kopru, i když papírově vydělávaj.....

Elton žádnou fabriku neprodává, hlavním akcionářem Eltonu je Michal Voráček a nacpal tam dost peněz. Ty by nejspíš chtěl zpátky.

5-7x EBITDA. poniz to o prezveti dluhu nad ramec majetku. a pridej si k tomu financovani cash flow na ~3 roky, nez Elton bude cash flow pozitivni a mas kolik by's potreboval...

Obávám se, že takhle jednoduše hodnota Eltonu stanovit nepůjde.  Taky bych se trochu bál čísel 2012. Hodně bych se bál vyrábět drahý český hodinky pro malý český saturovaný trh. Ještě víc bych se bál vyrábět levný český hodinky. Taky se dost bojím místních marketingových odborníků :P .

Odesláno

Obávám se, že takhle jednoduše hodnota Eltonu stanovit nepůjde.  Taky bych se trochu bál čísel 2012. Hodně bych se bál vyrábět drahý český hodinky pro malý český saturovaný trh. Ještě víc bych se bál vyrábět levný český hodinky. Taky se dost bojím místních marketingových odborníků :P .

a je neco, ceho se nebojis a neobavas, viktore? :P

Odesláno (upraveno)

Pokud jde o budoucnost Primek z NMnM, jsem dost ustrašenej, to je fakt.

Nebojím se myslet, než něco napíšu.

ok, takze proto, ze tam nekdo nasypal spoustu penez - jako 'jine zavazky', pokud to spravne nedukuji podle vykazu, ktere jsou k dispozici, a ktere jsou de facto relativne jednoduse splatne (ne splatitelne) - bude eventualni prodejni cena stanovovana na zaklade sentimentu :notworthy:

edit: pardon, prehledl jsem navyseni kapitalu v 2012 kapitalizaci starych pujcek...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

Student ze skoly vi o zivote ho.vno.Potrebovali by cloveka,kterej by jim udelal PR a dostal by je do podvedomi lidi.Ja osobne kdyz vidim treba ve ForMenu pekne nafocenou reklamu dejme tomu na IWC,tak se hned o to zajimam.Kdyby tam byly Orliky nebo Diplomaty k tomu hezky vymyslenej slogan,tak by to podle me pomohlo.Proste dat tomu pribeh a poradne tlacit.Vymyslet tri,ctyri prodejny,ne megaluxus,ale pekny obchody,zaucit poradnou obsluhu atd...Praha,Brno,Bratislava,Plzen.Samozrejmosti by bylo si hodinky okamzite koupit a ne ze se vystavujou naky makety a pak se 2 mesice ceka.To treba me okamzite odradi.Kdyz se mi neco libi,chci to hned.Prijit do hezky udelanyho obchodu Prim by se mi urcite libilo.Proste chtel bych videt vetsi nasazeni.

Kurnik ze ja jim napisu mail,ze jim za kilo mesicne budu radit jak na to?:-)))

Odesláno

Student ze skoly vi o zivote ho.vno.Potrebovali by cloveka,kterej by jim udelal PR a dostal by je do podvedomi lidi.Ja osobne kdyz vidim treba ve ForMenu pekne nafocenou reklamu dejme tomu na IWC,tak se hned o to zajimam.Kdyby tam byly Orliky nebo Diplomaty k tomu hezky vymyslenej slogan,tak by to podle me pomohlo.Proste dat tomu pribeh a poradne tlacit.Vymyslet tri,ctyri prodejny,ne megaluxus,ale pekny obchody,zaucit poradnou obsluhu atd...Praha,Brno,Bratislava,Plzen.Samozrejmosti by bylo si hodinky okamzite koupit a ne ze se vystavujou naky makety a pak se 2 mesice ceka.To treba me okamzite odradi.Kdyz se mi neco libi,chci to hned.Prijit do hezky udelanyho obchodu Prim by se mi urcite libilo.Proste chtel bych videt vetsi nasazeni.

Kurnik ze ja jim napisu mail,ze jim za kilo mesicne budu radit jak na to?:-)))

Já jim ty potvory klidně budu fotit bártrem za hodinky (za kilo měsíčně, ať si taky můžu ještě nějaké pořídit..) :lol2: 

Odesláno

Hmmmm.... zajímavé vyhledat si jméno pana Voráčka.....   Tak to nás s Eltonem čeká jěště něco zajímavého, tady o historii a tradici asi nepůjde.  I když, nesmíš věřit všemu co píšou v novinách......

Odesláno

Já Elton neprodávám ani nekupuju. Ale tady si fakt myslím, že by cena nebyla stanovená násobkem EBITDA mínus dluhy. To už spíš nákupem aktiv v zákulisně řízeným insolvenčním řízení. Případně egem prodávajícího či kupujícího. A netvrdím, že by se tak obchodovaly všechny firmy. Tahle ale má nějakou historii, stejně jako její majitelé.

Odesláno (upraveno)

Elton žádnou fabriku neprodává, hlavním akcionářem Eltonu je Michal Voráček a nacpal tam dost peněz. Ty by nejspíš chtěl zpátky.

Pan Voráček je docela komik, řekl bych :)

Tohle řekne a pod tím je fotka nejhnusnějších hodinek, co jsem kdy viděl.

K obleku bych si nikdy nevzal hodinky na baterku - to je otázka osobní image. Nosím tedy mechanické hodinky klasického tvaru. Běžné kvalitní švýcarské hodinky jsou v cenách okolo 300 tisíc, ale pořád je to ?konfekce?. Já jsem do svých hodinek chtěl vložit osobnost, nápad, design a výjimečnost. Ve spolupráci s českou firmu Elton, která vyrábí hodinky značky Prim, jsem proto navrhl řadu hodinek pro Lázně Velichovky. Ty mé mají speciální galvanoplastický číselník, který není dělen po minutách, ale po dvou a půl minutě, uprostřed je můj monogram a znak výrobce. Pásek je z krokodýlí kůže, barevně sladěný s hodinovými ručičkami a doplněný speciálním zapínáním.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)

To je asi junior.

"Náš" Voráček je mediální magnát.

Jinak ty hodinky jsou fakt dost hnusný.

Upraveno uživatelem Viktor
Odesláno

Za tím pánem zůstane..  spousta práce :clap: 

Odesláno

ok, takze proto, ze tam nekdo nasypal spoustu penez - jako 'jine zavazky', pokud to spravne nedukuji podle vykazu, ktere jsou k dispozici, a ktere jsou de facto relativne jednoduse splatne (ne splatitelne) - bude eventualni prodejni cena stanovovana na zaklade sentimentu :notworthy:

edit: pardon, prehledl jsem navyseni kapitalu v 2012 kapitalizaci starych pujcek...

Podle mne hlavní zdroj problému je, že do Eltonu nateklo 60 Mio ve formě dotací. Firma je zainvestovaná, majitelům to spadlo jako dárek z nebes (něco přidali, něco si půjčili, jasně), majitele nic nenutí, aby změnili svůj styl řízení, na nějakou černou nulu to uklepou, nějaké padesátce lidí dají stabilní zaměstnání, tak co...

(Když se člověk podívá na ta poslední čísla v rejstříku (2011), mají (převážně provozní) úvěrové zatížení na úrovni pololetních výkonů (!). Na fixních aktivech za 100 Mio netto vyrobí 40 Mio (!). Ve výročce se zmiňuje zástavní právo v/p Reiffky (OK, je tam úvěr) a v/p OSSZ - to už střihám ušima. Iztapo, ty ostatní závazky mohou souviset s neuzavřeným dotačním titulem, rekonstrukci budov stále vedou jako nezařazený majetek.)

Pozn.: Dotace se probíraly např. zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/blog/46/entry-273-dotace-z-eu-a-n%C3%A1rodn%C3%ADch-fond%C5%AF-pro-elton-hodin%C3%A1%C5%99sk%C3%A1-as/

Odesláno (upraveno)

Jak dopadne pribeh Eltonu lze vypozorovat na trhu ceskych kveru, ktery uz prosel čitelnou fazi. V poslednich dvaceti letech se zjevilo relativne dost firem, ale dneska je tu v podstate jen CZUB.

Co z toho plyne? Bez fungujiciho exportu to proste nejde, domaci trh (dlouhodobe ani ten zkorumpovany zakazkami pro st. sektor) uzkoprofilovou vyrobni firmu neuzivi. A to tech kveru se prodavalo vic...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

K obleku bych si nikdy nevzal hodinky na baterku - to je otázka osobní image. Nosím tedy mechanické hodinky klasického tvaru. Běžné kvalitní švýcarské hodinky jsou v cenách okolo 300 tisíc, ale pořád je to ?konfekce?. Já jsem do svých hodinek chtěl vložit osobnost, nápad, design a výjimečnost. Ve spolupráci s českou firmu Elton, která vyrábí hodinky značky Prim, jsem proto navrhl řadu hodinek pro Lázně Velichovky. Ty mé mají speciální galvanoplastický číselník, který není dělen po minutách, ale po dvou a půl minutě, uprostřed je můj monogram a znak výrobce. Pásek je z krokodýlí kůže, barevně sladěný s hodinovými ručičkami a doplněný speciálním zapínáním.

To jsou stejny kecy, jakejma nas tady Elton krmil roky :-) Furt to samé!

Odesláno (upraveno)

To jsou stejny kecy, jakejma nas tady Elton krmil roky :-) Furt to samé!

To je ten humor, no :D

By mě zajímalo, co o hodinkách skutečně ví.... Ale hlavně že má botky od Emporia a brýle nakupuje v Itálii :lol2: :lol2:  Prostě možná má nějakou tu korunu, ale sebereflexe  moc nepobral..

Edit: ale kdo jsem já, abych soudil... Nicméně pobavit se můžu ;)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Je mi z tohohle vlákna smutno.

Honzo, tohle vlákno za to nemůže.

5-7x EBITDA. poniz to o prezveti dluhu nad ramec majetku. a pridej si k tomu financovani cash flow na ~3 roky, nez Elton bude cash flow pozitivni a mas kolik by's potreboval...

Čistý prodělek, ale prdlajs tomu rozumím.

Nevím jak dlouho může žít fabrika z podstaty, historie, či jména, které je stejně dehonestováno.. viz.MPM nebo Parexo.

Většinu výrobního portfolia bych směřoval asi na to, co bylo původním smyslem Primu. Hodinky pro lidi. Dnes dejme tomu 5 až 15k. Jako bonbónek: renovace, reedice, limitky, speciály, ap.

Mimochodem myslím, že to byl Baťa, který řekl: ?Kdybych měl poslední korunu, tak ji investuji do reklamy.?  No, uvidíme za pár let..

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

No, vono imho stačí mít cokoli, co se jako továrna tváří a produkuje to taky cokoli, bez ohledu, jak a za kolik se to prodává. Továrnu na dotace a tím na kousek života bez zásadních finančních starostí. Až to krachne, najdem něco jinýho - chodit v tom umíme dobře. To, že se v týdle fabrice vyráběj zrovna hodinky, je úplně fuk - prostě se jim tam nějaký hodinky furt válej, tak se zamyslím a šup s tím třeba na Alzu.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

nepotrebujes 'borce pres marketing'. stacil by ti trochu chytrejsi student, ktery si potrebuje udelat diplomku na vysce a ktery ti zanalyzuje trh a na zaklade toho navrhne novou cenovou strategii, spravne distribucni kanaly a podporu, kterou PRIM potrebuje. (predpokladam, ze PRIM chce zustat verny svemu soucasnemu portfoliu a nechce jej zasadnim zpusobem menit) 

Ač mě Elton v podstatě nezajímá, tak se musím pousmát myšlence, kdy by student v rámci diplomky přišel s genialním nápadem a kulervoucí analýzou.

Náhody se občas dějí, ale úplně bych na to nespoléhal..

Odesláno

Ač mě Elton v podstatě nezajímá, tak se musím pousmát myšlence, kdy by student v rámci diplomky přišel s genialním nápadem a kulervoucí analýzou.

Náhody se občas dějí, ale úplně bych na to nespoléhal..

Na tu myšlenku jsi přišel pouze Ty, takže se jí klidně usmívej. To, co popsal IzTaPa není rozhodně "geniální nápad", ani "kulervoucí analýza". Je to popis normální řemeslnné práce, kterou by opravdu slušný student mohl zvládnout. Bohužel, na poli PR je Elton v takovém stavu, že i toto by mu pomohlo. Jinak nelze než souhlasit s Frantíkem, že co se trochu vyššího levelu týče, jsou studenti na nic.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...