Eda Posted April 20, 2007 Report Posted April 20, 2007 Strýc v rodině vlastní jedny hodinky ?prim? - adast. Teda vlastně jenom adast. Nevím co je to za kalibr, nevím jakou mají historii kromě toho, že je údajně rozdával strojexport při akvizičních cestách s tisařskými stroji adast. Nicméně adast vyráběl rovněž přesnou měřící techniku - obor blízký hodinařině. Ví veleslovutný mr. Prim o tomto více - má někdo fotky? Kalibr ? atd....
typograf Posted April 20, 2007 Report Posted April 20, 2007 Čti zde: http://www.chronomag.cz/clanek/2007-02-05/...inky-adast.html
vlasta66 Posted April 20, 2007 Report Posted April 20, 2007 Tady máš článek: http://www.chronomag.cz/clanek/2007-02-05/...inky-adast.html
Eda Posted April 20, 2007 Author Report Posted April 20, 2007 Právě jsem to dočet a čumím. To co jsem viděl bylo modernější, tak 70. léta, přibližně toto:
Cyber Posted April 20, 2007 Report Posted April 20, 2007 Strýc v rodině vlastní jedny hodinky ?prim? - adast. Teda vlastně jenom adast. Nevím co je to za kalibr, nevím jakou mají historii kromě toho, že je údajně rozdával strojexport při akvizičních cestách s tisařskými stroji adast. Nicméně adast vyráběl rovněž přesnou měřící techniku - obor blízký hodinařině. Ví veleslovutný mr. Prim o tomto více - má někdo fotky? Kalibr ? atd.... KOUPIM KOUPIM KOUPIM !!!
accutron Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 (edited) Hodínky z vlastnictví pana Sobotky, který stál u zrodu hodinek Adast viz knížka Ing. Martínka.P.S. Dnešní den byl fakt úspěšný :-) Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited October 20, 2012 by accutron
bohus76 Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 (edited) Hodínky z vlastnictví pana Sobotky, který stál u zrodu hodinek Adast viz knížka Ing. Martínka.P.S. Dnešní den byl fakt úspěšný :-)Taktéž se připojuji k gratulaci.Co v tom tiká za stroj?Díky Třeba je Cyber vymění za Roláky,když je tak shání Edited October 20, 2012 by bohus76
Honza.manta Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 Taktéž gratulace. A stejná otázka.
bohus76 Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 (edited) Tady je nějaký článek o hodinkách Adast http://www.chronomag.cz/clanek/2007-02-05/zapomenuta-historie-ceske-hodinky-adast.htmlVidím,že už je to třetí stejný odkaz Ale stejně by jsi mohl prosím Libore udělat fotku strojku Edited October 20, 2012 by bohus76
Honza.manta Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 Díky. Já věděl, že už jsem to někde četl, ale úplně mi to vypadlo.
bohus76 Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 Pokud jich bylo uděláno,tak jak je psáno v tom článku,tedy cca do 100ks,tak je to větší honička než sehnat Orlíky.Hledání jehly ve stohu slámy.
Petr_P Posted October 20, 2012 Report Posted October 20, 2012 Vtip je v tom, že Accutron, který se pohybuje v těchto sférách , ve stejný den představí jak další kousek Orlíků (toto vlákno), tak i tuto ADAST vzácnost. Taková "supernáhoda" je asi mimo naši pozemskou realitu.
stanik73 Posted October 21, 2012 Report Posted October 21, 2012 Gratuluji Accutrone, krásný kousek do sbírky, k tomu se moc lidí nedostane..... Trochu mě překvapuje, že číselník je jiný, než byl představen v článku na chronomagu. Vlastně i pouzdro. Předpokládal jsem, že při tak malé sérii 100ks bylo vše unifikované. Nemáš Accutrone informace, jestli je i nějaká další varianta hodinek Adast?
accutron Posted October 21, 2012 Report Posted October 21, 2012 Gratuluji Accutrone, krásný kousek do sbírky, k tomu se moc lidí nedostane..... Trochu mě překvapuje, že číselník je jiný, než byl představen v článku na chronomagu. Vlastně i pouzdro. Předpokládal jsem, že při tak malé sérii 100ks bylo vše unifikované. Nemáš Accutrone informace, jestli je i nějaká další varianta hodinek Adast? bohužel nemám.
stanik73 Posted October 21, 2012 Report Posted October 21, 2012 bohužel nemám. Nevadí, i tak díky za rozšíření obzorů. . Ty hodinky Adast tak nějak vlastně do historie a sbírky primek patří, vlastně podle článku na chronomagu úplně na začátek. A nechybělo mnoho, a všichni jsme místo primek mohli sbírat Adasty .
atomicsteve Posted October 21, 2012 Report Posted October 21, 2012 Jelikož jsem se nakazil v NMnM a do Adamova to mám hooodně daleko, tak bych asi hodinky nikdy nesbíral a měl teď tučné konto Jinak gratuluji k úlovku, určitě to dalo hodně detektivní práce
Recommended Posts