Jump to content

Recommended Posts

Posted

Strýc v rodině vlastní jedny hodinky ?prim? - adast. Teda vlastně jenom adast. Nevím co je to za kalibr, nevím jakou mají historii kromě toho, že je údajně rozdával strojexport při akvizičních cestách s tisařskými stroji adast. Nicméně adast vyráběl rovněž přesnou měřící techniku - obor blízký hodinařině. Ví veleslovutný mr. Prim o tomto více - má někdo fotky? Kalibr ? atd....

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Strýc v rodině vlastní jedny hodinky ?prim? - adast. Teda vlastně jenom adast. Nevím co je to za kalibr, nevím jakou mají historii kromě toho, že je údajně rozdával strojexport při akvizičních cestách s tisařskými stroji adast. Nicméně adast vyráběl rovněž přesnou měřící techniku - obor blízký hodinařině. Ví veleslovutný mr. Prim o tomto více - má někdo fotky? Kalibr ? atd....

KOUPIM KOUPIM KOUPIM !!!

• 5 years later...
Posted (edited)

Hodínky z vlastnictví pana Sobotky, který stál u zrodu hodinek Adast viz knížka Ing. Martínka.

P.S. Dnešní den byl fakt úspěšný :-)

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by accutron
Posted (edited)

Hodínky z vlastnictví pana Sobotky, který stál u zrodu hodinek Adast viz knížka Ing. Martínka.

P.S. Dnešní den byl fakt úspěšný :-)

Taktéž se připojuji k gratulaci.Co v tom tiká za stroj?Díky Třeba je Cyber vymění za Roláky,když je tak shání :D

Edited by bohus76
Posted

Pokud jich bylo uděláno,tak jak je psáno v tom článku,tedy cca do 100ks,tak je to větší honička než sehnat Orlíky.Hledání jehly ve stohu slámy. :smile_anim:

Posted

Vtip je v tom, že Accutron, který se pohybuje v těchto sférách :king: :pope: :angel:, ve stejný den představí jak další kousek Orlíků (toto vlákno), tak i tuto ADAST vzácnost. Taková "supernáhoda" je asi mimo naši pozemskou realitu. :alien1:

Posted

Gratuluji Accutrone, krásný kousek do sbírky, k tomu se moc lidí nedostane.....:smile_anim:

Trochu mě překvapuje, že číselník je jiný, než byl představen v článku na chronomagu. Vlastně i pouzdro. Předpokládal jsem, že při tak malé sérii 100ks bylo vše unifikované. Nemáš Accutrone informace, jestli je i nějaká další varianta hodinek Adast?

Posted

Gratuluji Accutrone, krásný kousek do sbírky, k tomu se moc lidí nedostane.....:smile_anim:

Trochu mě překvapuje, že číselník je jiný, než byl představen v článku na chronomagu. Vlastně i pouzdro. Předpokládal jsem, že při tak malé sérii 100ks bylo vše unifikované. Nemáš Accutrone informace, jestli je i nějaká další varianta hodinek Adast?

bohužel nemám.

Posted

bohužel nemám.

Nevadí, i tak díky za rozšíření obzorů. :) . Ty hodinky Adast tak nějak vlastně do historie a sbírky primek patří, vlastně podle článku na chronomagu úplně na začátek. A nechybělo mnoho, a všichni jsme místo primek mohli sbírat Adasty :D .

Posted

Jelikož jsem se nakazil v NMnM a do Adamova to mám hooodně daleko, tak bych asi hodinky nikdy nesbíral a měl teď tučné konto :crying_anim02:

Jinak gratuluji k úlovku, určitě to dalo hodně detektivní práce :notworthy: