accutron Odesláno 22. října 2012 Nahlásit Odesláno 22. října 2012 (upraveno) Ale stejně by jsi mohl prosím Libore udělat fotku strojku Tady jsou fotky strojku. Výrobní číslo se shoduje s číslem pouzdra a sice 29. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 22. října 2012 uživatelem accutron
bohus76 Odesláno 22. října 2012 Nahlásit Odesláno 22. října 2012 Děkujeme Je ten strojek takový humpolácký,jakýkoliv primácký vypadá lépe,ale je to zase rarita.Tož si potom vyber....
Honza.manta Odesláno 22. října 2012 Nahlásit Odesláno 22. října 2012 Trochu to připomíná strojky v ruhlách. Každopádně parádní. kousek naší hodinkové historie, díky.
stanik73 Odesláno 22. října 2012 Nahlásit Odesláno 22. října 2012 Gratuluji Accutrone, krásný kousek do sbírky, k tomu se moc lidí nedostane..... Trochu mě překvapuje, že číselník je jiný, než byl představen v článku na chronomagu. Vlastně i pouzdro. Předpokládal jsem, že při tak malé sérii 100ks bylo vše unifikované. Nemáš Accutrone informace, jestli je i nějaká další varianta hodinek Adast? Nedalo mi to spát, trochu jsem si zagooglil a našel jsem zajímavou fotku několika dalších typů hodinek ADAST. Určitě tam nejsou všechny, Accutronův nový objev je jiný logem i rozmístěním číselných indexů. Z důvodu autorských práv přikládám jen odkaz. http://www.financninoviny.cz/tema/index_img.php?id=176880
Petr_P Odesláno 22. října 2012 Nahlásit Odesláno 22. října 2012 Nedalo mi to spát, trochu jsem si zagooglil a našel jsem zajímavou fotku několika dalších typů hodinek ADAST. Určitě tam nejsou všechny, Accutronův nový objev je jiný logem i rozmístěním číselných indexů. Z důvodu autorských práv přikládám jen odkaz. http://www.financnin...g.php?id=176880Dobrá práce! Začíná to snad trochu zapadat do sebe. Protože hlavním zámyslem Adamovských strojíren bylo přesvědčit k odběru podnik Klenoty (i když mám pocit, že ten se tak jmenoval až od roku 1963), tak stvořily prototypy (či správněji asi vzorky) s různými verzemi číselníků. A protože je nakonec nepřesvědčili, tak československé hodinky ADAST s kolíčkovým strojkem zůstaly jen vzácnou historií.
odjinud Odesláno 23. října 2012 Nahlásit Odesláno 23. října 2012 Takže to bude chtít v Adamově projíždět bazary... :-)
cigi Odesláno 2. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2012 (upraveno) fakt musejní sběratelský kousek z úsvitu místních oborových dějin - gratuluju. I když, konkurence, a to ani poražená a minulá, se přece nesbírá, nevlastní, rozhodně ne veřejněě, accutrone !!! Upraveno 2. listopadu 2012 uživatelem cigi
cigi Odesláno 2. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2012 (upraveno) jsem se samým slintáním uklik...sorry Upraveno 2. listopadu 2012 uživatelem cigi
Bert Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Konečně se i na mne usmálo štěstí. Tedy alespoň to sběratelsko hodinkové. Po několika letech pátrání jsem se minulý týden vypravil do jednoho malého městyse ležícího poblíž Adamova. S pánem byla rozumná domluva, a já si mohl v klidu odvézt své první hodinky vyrobené v Adastu Adamov. Původní majitel je dostal od svého táty za vysvědčení v první třídě, a dva roky je nosil. O důvodech vývoje a minivýroby těchto průkopnických hodinek tady bylo již dost napsáno, takže připojím jen pár fotografií: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PetrM Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Blahopřeji. Ten stav..skvostný..to jsi teda fakt kápl na perlu. Nádherná věc do sbírky. Tak si jich užívej.
tlapka Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Betre blahoželám k úlovku. Máš v nformáciách viac nepresností.Pán predajca má 62 rokov, inicálly JJ , mestečko má názov na B a pre hodinky si mohol ísť najskôr 5.3.4.3. večer si pýtal moju adresu mailom, aby mi hodinky zaslal na dobierku.... Holt cesty pána sú nevyspytalelné.Som však rád, že skončili v tvojej zbierke a nie u nejakého prekupníka.
Bert Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Betre blahoželám k úlovku. Máš v nformáciách viac nepresností. Pán predajca má 62 rokov, - asi ano, vypadal na něinicálly JJ , - znám jenom jedno Jmestečko má názov na B - setkal jsem se s ním v La pre hodinky si mohol ísť najskôr 5.3. - ano, máš pravdu, jakmile je ale šábes, tak já holt už všechno vnímám jako "minulý týden" :-) Děkuji za blahopřání a je mi zároveň líto, že jsem předběhl někoho od nás. Jen dodám, že pán se nezmínil o rezervaci či čemkoli jiném. Na férovku ale přiznávám, že pokud by se zmínil, stejně bych se to snažil přetlačit.
stanik73 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Hmmmmmm Berte, upřímně gratuluji a pokračuji dále v pátrání, dodal jsi mi naději....... Doufám, že se mi taky poštěstí .
villain83 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Betre blahoželám k úlovku. Máš v nformáciách viac nepresností. Pán predajca má 62 rokov, - asi ano, vypadal na něinicálly JJ , - znám jenom jedno Jmestečko má názov na B - setkal jsem se s ním v La pre hodinky si mohol ísť najskôr 5.3. - ano, máš pravdu, jakmile je ale šábes, tak já holt už všechno vnímám jako "minulý týden" :-) Děkuji za blahopřání a je mi zároveň líto, že jsem předběhl někoho od nás. Jen dodám, že pán se nezmínil o rezervaci či čemkoli jiném. Na férovku ale přiznávám, že pokud by se zmínil, stejně bych se to snažil přetlačit. uprimne gratuluju,tohle je co se nasi produkce tyce spolu s Orlikama fakt svatej gral,na tohle musi bejt clovek opravdu srdcar,coz ty evidentne ses,kloboucek dolu,kus historie,kterej se myslim dostal do spravnejch rukou...a hlavne zustanou(predpokladam)v zemi sveho zrodu:-)
Bert Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Děkuji za gratulaci. Předpokládáš správně :-)
villain83 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Děkuji za gratulaci. Předpokládáš správně :-) tak to me tesi,i kdyz nejsem a da se s velkou pravdepodobnosti predpokladat,ze nebudu majitelem Adastu,uprimne,a to smrtelne vazne,ocenuju,ze je dostal do ruky clovek,kterej je ne hce jen obratem otocit a vyvarit,evidentne tvoje snaha a trpelivost smerovala tim spravnym smerem:-)Tohle je dedictvi....
filo-boxer Odesláno 10. března 2013 Nahlásit Odesláno 10. března 2013 To je parádní kousek Berte, gratuluju! Opravdový svědek české hodinářské historie. Nechceš založit vlákno o Tvé sbírce českých hodinek? Určitě by to stálo za to.
Bert Odesláno 10. března 2013 Nahlásit Odesláno 10. března 2013 Všem co mají z tohoto úlovku stejnou radost jako já moc děkuji a zároveň přeji, aby se i jejich sbírka rozrůstala k plné spokojenosti majitele za minimálních protestů partnerek, manželek, milenek, a jiných podobných individuí. Adasty jsou fakt srdcovky, a já jsem velmi rád, že jedny z těch nemála přeživších zakotvily u mne doma.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se