Přejít na obsah

Jaká chrona (60. - 80. léta) máte právě na ruce?

VintageLover

Doporučené příspěvky

Karle, smekám. Teď ani ne tak kvůli hodinkám, které jsou fantastické a za které by plno zdejších (chrono)magorů dalo nevím co, ale hlavně před tebou, že jsi vydržel je tak dlouho tajit. To přece musela být muka, vědět, že doma jsou takové skvosty, zatímco my ostatní se tady chlubíme, nebojím se říci ve většině případů chudšími příbuznými (pánové i dámy snad prominou - já vím, že se to takto nedá srovnávat, protože každý zdejší kousek je super, ale přece jen NOS je NOS, ještě k tomu Autavie, s krabičkou,... a i s notama?). Ten pocit, že mám doma NĚCO a dokázat tak dlouho to skrývat. :clap: Tomu říkám pevné nervy a sebeovládání !!!

Děkuju moc Ríšo a mimochodem všechno nejlepší k svátku. ;)

Sejde z očí, sejde z mysli. Já myslím, že tohle pravidlo se dá uplatnit i zde u hodinek. :)

Noty hodinky nemají, nevím kde zmizely.

Student ???? Ty jsi doopravdy student ? Podle ceny těch hodinek bych to vskutku neodhadl ani náhodou. To musíš mít vskutku extrémně dobře placenou brigádu spíš bych to tipoval na tři nebo hodné, movité rodiče.

A jakou že to máš kárku ? Kdysi dávno jsem náhodně zachytil, že to mělo být klasické Porsche Carrera ze 70.let. Zadařilo se ?

Ne, student už nejsem od roku 2013. Peníze jsem si ale šetřil z brigád (a máš pravdu v tom, že jedno léto jsem měl ty brigády 3) a spořil si je, kdy jsem si koupil auto (Fiat Coupe,  tzv. Ferrari pro chudé). Jenže původní majitel zadřel motor, takže se musel koupit nový motor. Dostal jsem se na školu, kde auto nebylo potřeba (spolubydlící byl spolužák a měl fábku, a tak jsme se skládali na benzín), a tak šlo potom na díly. Do té doby jsem si našetřil další peníze a protože jsem byl dost spořivý a spoustu věcí si odříkal, tak jsem je začal investovat do hodinek.

Movité rodiče nemám a všechny hodinky, co teď mám jsem si koupil za svoje peníze, nikdo mi na ně nepřispěl. V 80. letech když měli naši dobrou práci, tak se něco mohlo uložit do hodinek, jenže otec byl dost proti režimu, což se nelíbilo místním papalášům, tak o dobře placenou práci přišel a začal soukromničit s opravami aut a tohle soukromničení jde od desíti k pěti, takže žádná sláva. Jak se říká, tak barák není nikdy hotovej, a protože se musí dodělat střecha na přístavbě, kterou už mimochodem staví asi 15 let, tak se musely vzít peníze z tzv. uloženek, protože na to peníze jaksi nezbyly.

Mám jedničkovou Oktávku v kombíku.

Porsche 911 ze sedmdesátek je sen, ale můj daleko větší sen je Audi URQuattro, snad si ho jednou splním. :)

Toť můj příběh, snad jsem moc nenudil.

P.S. do přílohy jsem hodil nějaké fotky toho Fiata (nikdy více). Tenkrát měl otec na opravu Porsche 924, tak jsem i ve správném vlákně. :)

To je bomba... Jak můžou tak staré hodinky tak krásně svítit? Je to tím, že v podstatě nebyly na světle? Že lumi ztrácí tím, že se prostě vysvítí a ne tím, že prostě zestárne?

Jinak k tomu mému úlovku - ono moc možností na vintage chrono omegy není, sami jste to správně (skoro) všechno vyjmenovali:) Ale zatím si to nechám pro sebe. Doma zatím nejsou, fotka je od prodejce. Tak se sám musím nechat překvapit:) Ale taková pecka, jak ty autávie, to nebude:(

Já si myslím, že to je tím, že v podstatě nebyly na světle, a že se, jak správně říkáš, nevysvítily.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 17,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

VintageLover

Tak pěkné pondělí všem.        

VintageLover

Dneska jsou to přesně 2 roky, co nás opustil Honza, Wanderer, takže na jeho počest sem něco hodím, tak jako za starejch dobrejch časů.  

VintageLover

Pátek je tady

0e6316bf8b17df036aadd1a5aa

To je bomba... Jak můžou tak staré hodinky tak krásně svítit? Je to tím, že v podstatě nebyly na světle? Že lumi ztrácí tím, že se prostě vysvítí a ne tím, že prostě zestárne?

Jinak k tomu mému úlovku - ono moc možností na vintage chrono omegy není, sami jste to správně (skoro) všechno vyjmenovali:) Ale zatím si to nechám pro sebe. Doma zatím nejsou, fotka je od prodejce. Tak se sám musím nechat překvapit:) Ale taková pecka, jak ty autávie, to nebude:(

Ty ses Martine taky pěkně rozjel :-) Asi budeme muset někde dat to pivko a sraz.
Odkaz ke komentáři

Kdyby te nekdy prestaly bavit,dej vedet,prosim.Jsou nadherny.

děkuju, na 99% je prodávat nebudu, moc se mi líbí. Navíc si nejsem jistý, jestli v nich nejsou nějaké aftermarket díly, nepoznám to a nerad bych někoho balamutil :)

Odkaz ke komentáři

Radku, Karle díky za přání.

A připojuji dnešní časomíru. Echt vintage, slušně jeté :), kdyby mohly, asi by vyprávěly. Ale mám je rád.

Odkaz ke komentáři

Ríšo... Dobrá volba. ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

to VintageLover - především bych se asi měl omluvit za svůj poněkud nevhodný příspěvek. Bylo by více než dobré, abych v noci přemýšlel. Měl jsem se zabývat Tvými hodinkami a ne soukromím. Ještě jednou se omlouvám.

Do vlákna nepřispěju, nemám čím. Omegy Speedmastery se strojkem 321, které jsem si kdysi v 80.letech koupil v Západním Berlíně, kde jsem nějakou dobu bydlel už bohužel nemám. Dnes mám jen současné hodinky, které by nikoho neudivily. Musím vydržet, neprodat a počkat až zestárnou.

:D

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Přemluvil jsem opět pro pózování svou oblíbenou modelku. :)  A na ruce je právě mám, abych dodržel popisek vlákna. :)

Odkaz ke komentáři

to VintageLover - především bych se asi měl omluvit za svůj poněkud nevhodný příspěvek. Bylo by více než dobré, abych v noci přemýšlel. Měl jsem se zabývat Tvými hodinkami a ne soukromím. Ještě jednou se omlouvám.

Do vlákna nepřispěju, nemám čím. Omegy Speedmastery se strojkem 321, které jsem si kdysi v 80.letech koupil v Západním Berlíně, kde jsem nějakou dobu bydlel už bohužel nemám. Dnes mám jen současné hodinky, které by nikoho neudivily. Musím vydržet, neprodat a počkat až zestárnou.

Ale pochlubit by ses mohl Romane !? /myslím Tvými hodinkami/.Tak to vidím na nějaké chrona .

Odkaz ke komentáři

Ty inzeraty jsou super... Rolls-Royce za 975liber, Alfa Romeo Giulia Sprint za 475liber, Lagonda... Cortina Lotus, nejak draha, ne? 

:D Oproti Rollsovi určitě. :)

V pořádku, nic se neděje. :) To jsou malé věci. :)

Každopádně, kdybys někde našel nějakou starší fotku těch 321, nikdo by se nezlobil a udělal bys nám všem ohromnou radost. :)

Kožíšek je jako nový...

Tož pěkné oranžády. :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Ale pochlubit by ses mohl Romane !? /myslím Tvými hodinkami/.Tak to vidím na nějaké chrona .

Vidíš to správně, ale jak jsem psal, chlubit se není čím. Před třemi lety jsem koupil limitku Longines a minulý týden Hamiltony.

Každopádně, kdybys někde našel nějakou starší fotku těch 321, nikdo by se nezlobil a udělal bys nám všem ohromnou radost.  :)

Určitě nenašel. Jediné fotky hodinek, které jsem kdy udělal, byly ty, které jsem při prodeji vytvořil pro fórum. Tyhle Omegy mě opustily už někdy v devadesátých letech. Daroval jsem je.

Odkaz ke komentáři

sorry ze rejpu, ale neni to vzaty moc na hrubo? mimochodem jeste sladit barvu rucicek a subciferniku. :-)

jinak zacinam toho baraku mit plny zuby, kdyz vidim co jsem si za posledni dobu nekoupil

pouzdro je dobrý, je to fotkou, ručky barevně ladí k indexům, subcifr je světlejší a luneta je ve skutečnosti černá

Pěkně Davide!

To je nějaká nová akvizice po návratu z lázní? Ještě jsem je tady nezaznamenal. 

Jedny z těch starších, koupil jsem je tady na foru cca 2 roky zpátky. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...