Přejít na obsah

Watch winder - nutnost nebo zbytečnost?

lukio

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 126
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Včera jsem pořídil krabičku na hodinky, protože mě už trochu štvalo, jak se mi váli quartzky všude možně. Automaty mám aktálně dvoje a obojí hodinky se v případě nenošení točí ve vrtiči. Teď jsem trochu na vážkách, protože bych rád rozšířil svou sbírku (když už mám tolik úložného místa) a nějak se nemůžu rozhodnout, jestli automaty, u kterých hrozí, že na ně nezbyde ve vrtiči místo a nebo quartzky... Tak jsem si říkal, jak to řešíte vy, co máte víc automatů, než je pozic ve vrtiči? Odkládáte je do boxu a nechávate postupně zastavit chod a když je pak chcete nosit, tak je štelujete? A to úplně pomíjím mechanicky hodinky, si vzpomínám, jaký měl děda natahovací rituál každé ráno, než si nasadil hodinky na ruku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

automatu mam vic, nez mist ve vrtici. takze kazde rano, kdyz natahuju hodinky s rucnim natahem, dotahnu i zbyle automaty, popr. je vymenim ve vrtici za jine.

mam tento vrtic a muzu ho jen doporucit, cena/kvalita super:

http://www.designhuette.com/en/Watch-Winder/Watch-Winder-for-3-4-Watches/Designhuette-Watch-winder-Muenchen-4-LCD-BK-BK::1287.html

Odkaz ke komentáři

Take nemam winder, stridam troje. Pokud chci jine z tech 3, tak je natahnu.

Odkaz ke komentáři

myslel jsem, že by měly ideálně kontinuálně běžet kvůli oleji nebo tak něco?

To je sice na jednu stranu pravda,ale strojek,respektive jeho casti,se tim logicky daleko vic opotrebovavaji...treba po tydenni pauze je to asi jedno,ale pokud maj tri mesice stat,nebo se jenom grilovat,dam prednost prvni variante.

Odkaz ke komentáři

To je sice na jednu stranu pravda,ale strojek,respektive jeho casti,se tim logicky daleko vic opotrebovavaji...treba po tydenni pauze je to asi jedno,ale pokud maj tri mesice stat,nebo se jenom grilovat,dam prednost prvni variante.

Díky! 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Abych zbytečně nezakládal nové vlákno, opráším tohle starší. Po dvou letech raního máchání rukama (prostě chci, aby hodinky byly stále v chodu), jsem se rozhodl, že si ten winder přece je pořídím. Vzhledem k tomu, že mám hodinky v cenové relaci kolem 10k, hledal jsem něco v rozumné cenové relaci do ceny jedněch svých hodinek. Parametry byly následovné: Kolmé uložení rotorů, na každý rotor solo motorek, možnost nastavení otáčení střídavě na obě strany a adekvátní spektrum otáček pro moje hodinky. V neposlední řadě i solidní vzhled, rozumné zpracování a minimální hlučnost. Tohle všechno jsem našel u výrobku firmy Rothenschild. Firma by měla být německá, ale vzhledem k cenové relaci to bude spíš klasická čína. Nicméně, to mi nevadí, ale abych se dostal k jádru pudla. Už jsem winder málem objednal, ale po přečtení jednoho vlákna tady jsem vznesl dotaz na prodejce ohledně rozměru plastového polštářku, na který se nasazují hodinky a zjistil jsem, že je nastavitelný v rozmezí 19-21cm. Vzhledem k tomu, že mám obvod zápěstí 17,5 a manželka, pro jejíž hodinky jsem jej chtěl také využít 15cm a všechny hodinky máme prioritně na tahu, je pro mne tento winder nepoužitelný.

Píšu sem ale proto, že by mne zajímalo, jak je to u ostatních vrtičů. Z toho, co čtu tady na foru, mi přijde divné, že by drtivá většina zápěstí začínala na 19cm a to nemluvím o většině dámských hodinek. Potom totiž nechápu strategii výrobce, protože se tím, dle mého názoru, okrádá o dost velký počet potencionálních zákazníků. Nebo mi něco uniklo a špatně jsem to pochopil?

Ještě odkaz na konkrétní vrtič:

http://www.svetcasu.cz/times/eshop/73-1-Prislusenstvi-k-hodinkam/0/5/8607-Natahovac-hodinek-Rothenschild-Trieste-pro-6-hodinek-RS-2043-RSW

Odkaz ke komentáři

To chce vidět naživo. Já kdysi koupil TENHLE, taky tam píšou že možnost nastavení otáčení na obě strany a střídavě a to střídavě nefunguje. Hodinky tam mají mechanismus na uchycení tak 15-19cm, takže moje 20cm tam kloktají. Je to všechno čína a nic moc za ty peníze.

Odkaz ke komentáři

No já mám tu nejlevnější double mrđku od Conrada (nikoliv však od Damaska) a na plnou hubu říkám, že jsem dostal za co jsem zaplatil. Obousměrný chod, natáhne to i Seika, akorát jsem musel vymyslet fičuru, aby to nedělalo kravál při otáčení. Řešením byl proužek přeloženého papíru, který jsem narval před a pod uchycovací zobáček a hotovo. Teď si to jenom vrní...

Samozřejmě, nečekejte žádného SwissKubika :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...