Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Další zkušenosti, zajímavá je korunka. Zpočátku jsem myslel, že je to rozbité. Viklá se to, kinklá se to a trefit polohu pro natahování a seřízení datumu je celkem umění. Lumi ruček výborná, lepší než u krámu z Eltonu (nazvat hodinky z Eltonu "krámem" mám své pádné důvody). Odečítat čas lze celou noc, ale co je špatné je svítivost indexů, opět  svítí celou noc, ale výrazně hůře než u ruček. 

Hodinky budí celkem zájem. Ještě nikdy mi nekoukalo tolik lidí na zápěstí. Po dotazu, máš hezké hodinky, odkud jsou? Z Ruska, za sedmnáct stovek...veškerý zájem opadá :mobile:

Troška propagandy:

https://www.youtube.com/watch?v=UXe5dDE8ipw

Odesláno (upraveno)

Hmm... Bond. Sergej Bond :D

Mimochodem, na tom videu je jasně vidět, že lumi se dodnes na cifry nanáší ručně.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Nejenom lumi, ale bylo vidět, jak tam bábuška stříká barvou celé číselníky.

Fakt se mi líbí ten vysoký podíl lidské práce na výrobku, který je ve finále za pár korun.

Odesláno

jo, to video je super.

na těch mých je lumi bobek na dvanáctce šejdrem, ale když jsem koukal, jak to tam ta pani zdobí jako kdyby to byly perníčky, tak o to je mám radši.

teď mám na cestě nula devadesátky a už se na ně moc těším.

kurnik, když si vyjimečně vezmu na ruku orienty nebo seika a den ponosím, tak se potom rychle vrátim k amfičkám.

Odesláno

Staré amfibije z 80. let měly ještě jiná pouzdra. A strojky by tam měly pasovat. 

Odesláno

Dvě stará pouzdra mám taky v šuplíku, strojky jsou KO (hodinář mě s tím hnal jak prašivou svini). Jedno pouzdro na automaty druhé s víčkem placatým. Nyní jsem koupil staré komandirskije s dobrým strojkem takže ho kuchnu a bude "škatulata hejbejte se".... 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Pod tlakem okolností byl jsem donucen k dočasné výměně lunety na stávajících amfibiích; než dorazí nový kontraband, ponechávám svědectví generacím příštím.

Člověče, nevím, jestli je to tak i v reálu nebo "jen" tak skvěle fotíš, ale Amfibie po úpravě (s novou lunetou) vypadají na tvém záběru neuvěřitelně moderně a "sexy" (...reakce Chci je! :) ), aniž by ovšem ztratily své historické kouzlo. Přitom jsi provedl jen drobný a vratný zásah. Jsi dobrej, klobouček.

Návštěvník eloga
Odesláno

Dvě stará pouzdra mám taky v šuplíku, strojky jsou KO (hodinář mě s tím hnal jak prašivou svini). Jedno pouzdro na automaty druhé s víčkem placatým. Nyní jsem koupil staré komandirskije s dobrým strojkem takže ho kuchnu a bude "škatulata hejbejte se".... 

Tak to je super hláška, - jak prašivou svini,  :eek:  

voni hodináři jsou různí, na ruský strojky klasiku ale ještě jsou, naštěstí......  :photo:  :photo:

**

Odesláno

Dobrá volba, bude matné nebo lesklé pouzdro?

lesklé. lesklé jak psí kulky. je mi jasné, že to bude magnet na škrábance. překvapuje mě, o kolik jsou mohutnější než 410, ale ten tvar pouzdra je fakt nevšední a zajímavý.

zároveň mi dnes přišla pevná 35mm/1,8, tak jsem ji hned otestoval.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Vážení,

skvělé vlákno o nesmrtelných hodinkách.

To lub:

výborná volba, skvělé hodinky, fotky, které mě vzaly u srdce. Dokonce natolik, že jsem sám sebe překvapil a po letech přítomnosti zde na fóru jsem umatlal příspěvek.   

Mám tyto hodinky už několik let v matu a jsou to moje rozhodně nejoblíbenější, přičemž porážejí mnohem dražší hodinky. Meranom i stránky výrobce je prezentují na takových nevýrazných fotkách, tudíž je většina lidí snadno přejde. V létě je nosím na zulu a v zimě na kombinovaném leštěném/mat tahu, přičemž vyměním i  lunetu za meranomskou clean bezel, což jim dá úplně jiný výraz, s trochou nadsázky bych řekl, že to z nich udělá skorospolečenské hodinky. Lunetu má teď Meranom vyprodanou, ale vřele doporučuji se po ní ohlédnout. (Za kvalitu fotky se omlouvám, ale prostě to muselo ven.)

Upraveno uživatelem Jorge
Odesláno

Bravo, Lube, tvoje emotivní fotky probudily dokonce spícího člena!

Jorge, vítej. Ten nápad s clean bezelem na matných 090 je hodně zajímavý, doufám, že - až přijde zima - budeš mít čas a chuť udělat zase na nějakou fotku :)

Odesláno

Je fakt neuvěřitelné, kolik možností a kombinací tyto hodinky nabízí. Tato poslední stránka to jen potvrzuje.

O "clean bezel" jsem už taky uvažoval, jen pořád nevím, jestli vzít tu tenčí, která pasuje na všechny modely nebo širší, co je pro 090, 100 a 110.

A nebo se vykašlat na lunetu a pořídit ještě jedny, mám poměrně jasnou představu, co potřebuji. 

blue_dude26_zpsbnhhmdqi.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...