Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

že jsem sám sebe překvapil a po letech přítomnosti zde na fóru jsem umatlal příspěvek.  

tak to mě těší :smile_anim:

chtěl jsem lesklý, ať to stojí za to. co se mi na nich líbí je ta křivka sklo - luneta - pouzdro, krásně to navazuje a ladí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

dvoje stejný a přesto jiný hodinky...

Odesláno

Člověče, nevím, jestli je to tak i v reálu nebo "jen" tak skvěle fotíš, ale Amfibie po úpravě (s novou lunetou) vypadají na tvém záběru neuvěřitelně moderně a "sexy" (...reakce Chci je! :) ), aniž by ovšem ztratily své historické kouzlo. Přitom jsi provedl jen drobný a vratný zásah. Jsi dobrej, klobouček.

Díky pane. Přiznám se, že ze začátku to byl trošku nezvyk (nová luneta je přeci jenom o něco větší), ale nakonec si to sedlo a přišla fáze smíření. Btw dnes konečně dorazil pošťák s novým kouskem po úpravě, jak budu mít chvilku, přidám kdyžtak nějaké foto.

Odesláno

Tak jsem zpátky s novým kouskem. Chtěl jsem něco s jednoduchým ciferníkem a datumovkou, to vše  v nějakém decentním pouzdře a pokud možno ve stavu skladem / připraveno u soustruhu. A protože jsem skromnej kluk, tak dýnko nemusí být to drahé, ocelové, ale stačí obyčejné, průhledné. V čem jsem trošku váhal, byla luneta. V zapeklité situaci nakonec pomohla má drahá polovička ("Obě sou pěkný a tahle má navíc čísla - pro případ, že bys byl úplně blbej."). No jak to dopadlo, posuďte sami.

Odesláno

Mně se zepředu líbí moc. Ten průhled na strojek je - pokud se tedy povedlo zachovat WR200 ? - spíš praktický (kvůli snadné kontrole strojku) než krásný. Nebo chystás strojek poslat na perláž a modření šroubků? :)

Odesláno

Mně se zepředu líbí moc. Ten průhled na strojek je - pokud se tedy povedlo zachovat WR200 ? - spíš praktický (kvůli snadné kontrole strojku) než krásný. Nebo chystás strojek poslat na perláž a modření šroubků? :)

Ten stroj je právě úplně SUPER. A to, že vypadá, jako by ho ztloukli na kovadlině IMHO skvěle dokresluje povahu hodinek a jejich původ :)

PS: Samozřejmě, že až půjdeme s Vláďou zase lovit amfóry, vezmu si něco méně formálního ...

Odesláno (upraveno)

Paráda morbo,  předběhl jsi mě. Dlouho o průhledu uvažuji. Zaskočila mě informace, že se to takhle někde prodává smontované. Myslel jsem, že si to dýnko musím koupit na ebayi a doma sám složit.

Upraveno uživatelem Jorge
Odesláno

Paráda morbo,  předběhl jsi mě. Dlouho o průhledu uvažuji. Zaskočila mě informace, že se to takhle někde prodává smontované. Myslel jsem, že si to dýnko musím koupit na ebayi a doma sám složit.

Pokud to tak vyznělo, špatně jsem se vyjádřil - je to samozřejmě skládačka; hodinky a cifr jsou z Meranomu (+ pár lunet do foroty pro všechny případy), dýnko je z e-bay.

Btw, nevím, jestli je to ruský standard, ale objednal jsem verzi na silikonu a přišel silikon i s tahem. Každopádně příjemné překvápko.

Odesláno

Pokud to tak vyznělo, špatně jsem se vyjádřil - je to samozřejmě skládačka; hodinky a cifr jsou z Meranomu (+ pár lunet do foroty pro všechny případy), dýnko je z e-bay.

Btw, nevím, jestli je to ruský standard, ale objednal jsem verzi na silikonu a přišel silikon i s tahem. Každopádně příjemné překvápko.

To jsem se uklidnil, projížděl jsem kvůli tomu dýnku net pár týdnů, tak nejsem ještě takový zoufalec. Takže jsi nakupoval u Levenberga?

Asi budeš Meranomův oblíbenec, já od něho nikdy zadarmo nic nedostal. Teď jsem zjistil, kolik má nových modelů a úplně vidím, jak by se daly upravovat. Má i dámský amfibije a jsou prakticky ještě víc zadarmo, než ty pánský, neuvěřitelný. Se silikonem od Meranomu zkušenosti nemám, ale jestli to má parametry jeho zulu, tak to bude dost slušný. A tu lunetu, cos koupil, tu teď nutně potřebuju, ačkoliv jsem o ni do včerejška ani pořádně okem nezavadil :rolleyes: .

http://meranom.com/amphibian-classic/051/

Odesláno

Ten strojek pod průhledným dýnkem  je dokonalá kovářská práce. Žádné broušené kruhy, pruhy a podobné nesmysly. Jak to vypadne z mašiny, tak to hodinář poskládá a jde to z továrny ven. 

Odesláno

To jsem se uklidnil, projížděl jsem kvůli tomu dýnku net pár týdnů, tak nejsem ještě takový zoufalec. Takže jsi nakupoval u Levenberga?

Asi budeš Meranomův oblíbenec, já od něho nikdy zadarmo nic nedostal. Teď jsem zjistil, kolik má nových modelů a úplně vidím, jak by se daly upravovat. Má i dámský amfibije a jsou prakticky ještě víc zadarmo, než ty pánský, neuvěřitelný. Se silikonem od Meranomu zkušenosti nemám, ale jestli to má parametry jeho zulu, tak to bude dost slušný. A tu lunetu, cos koupil, tu teď nutně potřebuju, ačkoliv jsem o ni do včerejška ani pořádně okem nezavadil :rolleyes: .

http://meranom.com/amphibian-classic/051/

Abych se přiznal, tak s tou lunetou jsem původně taky nepočítal a když o tom teď tak hloubám, tak se ke mně vlastně dostala jakýmsi omylem, protože původně jsem objednával VA 100315S s tím, že luneta půjde hned dolů. Hodinky nakonec dorazily s lunetou viz foto výše, takže buď mě tam mají fakt rádi, nebo je to celé součást nějaké konspirace a zítra si pro mě přijdou za rozkrádání Ruské federace a schytám poloniovou kulku mezi lopatky (v horším případě obráceně).

Nové modely už jsem tam taky lustroval, ale na mimostředku se momentálně necítím a ty dámské mi nejdou ke kabelce ? Dýnko je Levenberg.

Odesláno

Ten strojek pod průhledným dýnkem  je dokonalá kovářská práce. Žádné broušené kruhy, pruhy a podobné nesmysly. Jak to vypadne z mašiny, tak to hodinář poskládá a jde to z továrny ven. 

:) tak to zas pozor, já tam vidím kruhový brus můstku samonátahu, rovný brus signovaného rotoru a paprsčité kartáčování ozubeného kola pérovníku. A to je určitě nějaké rafinované zdobení skryto na části strojku pod rotorem :D proti pískovanému povrchu můstků ETY v základu je to vlastně zdobné až až... :D

Odesláno

Právě jsem dospěl k závěru, že až se mě v budoucnu doktor zeptá, kdy to u mě začalo, pošlu mu odkaz na tohle fórum ?

Odesláno

Morbo, díky téhle sadě fotek máš už teď větší praxi s přehazováním lunet a ohybáním drátků než já :clap:

Odesláno

Právě jsem dospěl k závěru, že až se mě v budoucnu doktor zeptá, kdy to u mě začalo, pošlu mu odkaz na tohle fórum ?

Ty ale určitě nejsi takovej mstivej parchant, abys mu udělal takovou prasárnu...

Odesláno

Ty ale určitě nejsi takovej mstivej parchant, abys mu udělal takovou prasárnu...

Teda to koukám - co ty tady? I když ... pro primkaře... jsou podle mě ideálním kombem na pravidelné nošení nějaké pěkné 200m Amfibie složené podle vlastního vkusu a k tomu Speedmastery s hesalitem :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...