Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý večer, snad nedělám zlo,že to píšu zde. Amphibie mám asi přes 3 roky,a problém nastal teď.Používám je běžně při každodenních činnostech i potápění si zažili

všude možně bez nějaké lítosti.Hodinky najednou nešly a slyšel jsem při zatřepání divné zvuky,tak jsem je otevřel sám a byla povolena kotva automatického nátahu.

Byla odšroubovaná a volně vysypaná za dýnkem.Tak jsem jenom zašel (nemám nářadičko) kotvu nasadit a dotahnout,řádově za pár korun na počkání (Fliega Havířov od Elan)

ale problém je zřejmě i jinde.Hodinky i po ručním natahování - i delším,,nejdou, Natahování jde oproti minulosti i více ztuha,Jednou byli i zarosené.Chtěl bych poradit tady z místních

v okolí Havířov "plus minus",kdo by je levně dal "do pohybu" Děkuji.přikladam typ. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
před 3 hodinami, backtothedrive napsal:

ale problém je zřejmě i jinde.Hodinky i po ručním natahování - i delším,,nejdou, Natahování jde oproti minulosti i více ztuha,Jednou byli i zarosené.Chtěl bych poradit tady z místních v okolí Havířov "plus minus",kdo by je levně dal "do pohybu" Děkuji.přikladam typ. 

Jestli byly zarosené, byla v nich voda, mechanizmus mohl chytnout oxidaci a proto to jde ztuha. Částečná rozborka a namáznutí by určitě pomohlo. Před tím, než člověk vleze do vody je třeba zkontrolovat dotažení korunky. Nicméně, promazání by měl zvládnout běžný hodinář, snad i ten z toho Elanu.

Odesláno

Chlapi, potřeboval bych poradit.  Mám stejný model jako travex na předešlé fotce (case 670) a taky používám Nato strap.  Je to pohodlné, dobře to vypadá, ale jelikož hodinky nesundávám, denně běhám a několikrát denně se sprchuji tak mě štve, že je nato pořád vlhké.   Prostě pro mě nepraktické.

Mohli byste mně prosím doporučit nějaký kovový tah, který by byl na tyto hodinky vhodný?  Vůbec se  v tom neorientuji.  Hledal jsem na Meranomu a nemůžu nic najít.  Ve vláknu jsem se dočetl, že je potřeba koupit i nějaké koncovky a to už jsem se ztratil úplně. 

Byl by tu někdo ochotný poslat mi link přímo na nějaký kovový tah a koncovky, které by se k těmhle hodinkám hodily.  Je mi jasné, že každý má jiné preference, ale aspoň pro představu, abych věděl z čeho můžu vybírat.

Děkuji předem za rady.

Odesláno
před 9 hodinami, salámek napsal:

A tak určitě by to šlo taky, ale nevím jak by se mnou ostatní po zbytek týdne vydrželi.

Udržování sociálního odstupu je teď přece žádoucí! Dneska se to už asi nestihne, ale za rok bys mohl dostat státní vyznamenání Bílého tchoře za příkladný boj proti koronáči.

btw existuje i NATO z gumy

https://www.yellowdogwatchstraps.com/shop

Odesláno

Vyřešil jsem to cestou menšího zla (nebudu celý týden smrdět jak tchoř nebo 💩) a právě z Meranomu objednal kovový tah s koncovkami, které doporučil 5etter.  Z důvodu pandemie upozorňují, že dodání se může protáhnout až na 2 měsíce tak uvidím jak se Ruská a Česká pošta pochlapí.

Ještě jednou díky za tipy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...