Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Více než rok se mi v šuplíku válí toto pouzdro (stojek je K.O. našlupky) a tak mě napadlo jestli někdo nemáte ponětí, jakej vlastně u nich měl bej pásek.

Vyhrábnul takovej nějakej kerej by se tam mohl hodit ale nevim nevim jestli se mi to tam podaří napasovat. Bude se muset krapet lisovat... :o)  Taky je problém sehnat samotnej strojek. Takže po nasazení pásku pouzdro zase půjde do šuplíku....

post-28916-0-03483800-1451299850_thumb.jpg

Odesláno

Pěknej "pásák",

Jestli to je opravdu  něrž iz SSSR pak měli už tehdy docela vkus. A vůbec ta čená lunetka se k tomu hodí. Ty hodinky jsou takový decentnější. 

Odesláno (upraveno)

Mám takovej dojem že meranom nabízí i samotný strojky,nebo ? Teda jestli se Ti do nich chce investovat 40 dolarů :-)

Upraveno uživatelem Paja STI
Odesláno

Dovolím si vložit jedno pestrobarevné zátiší s Amfibiemi, které jsem vyfotil na vánoční návštěvě u našich. Žádnou hlubokou myšlenku v tom nehledejte - otec je sběratelem odznaků (nejen s hvězdou), autíček a podobných krámů...

post-33141-0-31669500-1451492930_thumb.jpg

Odesláno

Soudruhu, to vůbec není špatnej nápad. Už jsou tady chronomagový trička, kalendáře, samolepky na auto... Len ten odznáčik mi tu chýba, len ten odznáčik...  :gunsmilie:

Odesláno

To mi připomnělo, že jako malej smrad jsem taky sbíral odznaky, resp. získal jsem je výměnou za sbírku plechovek - dnes už težko pochopitelná záležitost. No musím zjistit, kam se poděly.

Odesláno

Ty spodní dva červené byly v d?tstvi základem mé pozd?jší rozsáhlé sbírky odznáčků. Nakonec jsem jí vyměnil za volkmena :)

Odesláno

Pár takových jsem sebral na vojně, když jsem hlídal v Milovicích. Taky se budu muset podívat, kde jsou.

Jinak, moc hezké zátiší.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem se konečně odhodlal a strávil odpoledne s lupou a šroubovákem. Krom opravy nátahu u Orientů a rozhýbání Seik 5 jsem oživil dvoje Amfibie. U obou jsem odšrouboval můstek nad krokovým kolem, porovnal kolečka a našrouboval nazpět. Nevím co měli za poruchu, ale už běží. Ty s ponorkou na tom měli další problém, nedalo se hýbat ručičkama. Musel jsem jít pod ciferník, datum a ty dva plíšky co jsou přišroubovaný neskutečně malýma šroubkama. Nicméně se zadařilo a díky třetím Amfibiím co mám jako dárce orgánů jsem vyměnil očesaný kolečko a vypadá to, že to funguje. Jen u ponorek nějak špatně drží minutová ročka, musel jsem je znova otevřít, tak uvidím. Zelený zkusím chvíli nosit. Takže vy měníte lunety a řemeny a já kolečka. Hlavně že nás Amfibie baví, že?

post-10238-0-43656600-1451553345_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Dřevák
Odesláno

To jsem nečekal, že odznáčky vzbudí takovej ohlas. Otec nemá tu vášeň s kým sdílet, nikoho v okolí to nezajímá. A tak do mě na Štěpána hučel asi dvě hodiny, ukazoval další a další desky... Ostatní už byli nervózní, že jsme tak dlouho zalezlí. Těch různých komunistických má samozřejmě plno, tomu se nedalo vyhnout. Ale sbíral hlavně odznaky různých podniků, továren, výrobců, automobilek, fotbalových klubů, měst, výročí... Tenkrát toho bylo plno. Těžištěm sbírky jsou odznaky "za kilometry". Děda jako osobní šofér ředitele podniku se svou černou tatrou (od 600, přes všechny typy 603 až po poslední 613) nasbíral odznaky až do 1 750 000km bez nehody (jestli se nepletu). Nějaké kilometrové odznaky do sbírky chybí, tak kdybyste doma vyštrachali...

A ať nejsem mimo mísu, tak přidám fotku z toho, jak jsem zvědavě nahlížel pod pokličku mých nových amfibií. Závidím Dřevákovi jeho šikovnost, já si troufnu maximálně odšroubovat a zase zašroubovat dýnko :) Více fotek zde.

post-33141-0-33956700-1451581168_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...