Přejít na obsah

Změna času (letní/zimní čas)

262 hlasů

1. 1. Jste pro zimní / letní čas nebo jen jeden?

• jsem pro zachování zimního a letního času a jejich střídání
      65
    • jsem pro jeden čas
      197

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Půlnoc znamená půlnoc a poledne je v půli dne po celý rok - kdy už vy sobecká bando asociálních inženýrů pochopíte, že si svého soukromého budíka klidně můžete nařizovat adaptivně na “lokální východ slunce mínus hodina”, aniž byste kvůli vlastnímu dojení a pastvě museli přeštelovávat život a hodinky všem ostatním? :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ja to beru prakticky. Lidi s pevnou pracovní dobou, co venku sportujou nebo dělají na zahradě (v mý sociálni bublině v součtu větsina) v dotčených letních měsicích buď nestihnou to, na co byli zvyklí, a budou trvale frustrovaní, nebo přesunou část aktivit na ráno (v nervech z časovýho presu) a do práce přijdou už unavení. Někdo možná bude tvrdit, že přijdou naopak probuzení a nabití :) ale vím, jak jsem byl třeba já po obědě v útlumu, když jsem zamlada brzo ráno jezdil tréninkových 45 km na koke nebo když jsem chodil na hodinu před prací plavat. 

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Jen dodatek: nikoho (asi) nepresvědčuju, oponentům jejich nazor neberu, jen píšu, jak to mám já a většina lidí kolem mne, se kterými jsem o tom mluvil (zbytku je to vesměs jedno, už nemusí pracovat). Proto mě překvapilo rozhodnutí o sjednocení na zimní čas, resp SEČ. Tady na chmagu je taky spíš podpora pro sjednocení času, takže jsrm asi jen divnej :) Stejně je to fuk, žàdnej plebiscit se - pokud vím - na tohle téma nekonal, jen nějaké ankety.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

No sláva! Střídání eliminuje obrovské nevýhody na kvalitu života, které by mělo celoroční používání jednoho.
Odkaz ke komentáři

Jediný argument zastánců zimního čau je to, že je přirozený a zdravější. Přitom je stejný na Slovensku, u nás, v Německu a ve Španělsku. Mezi těmito zeměmi je rozdíl v časech slunečního svitu přes hodinu a půl.je to prostě nesmysl. Jsem ochoten přežít střídání, ale zimní v létě je v dnešním světě nesmysl.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Myslím, že si neodporuju, ne?
Odkaz ke komentáři

No, za mne třikrát hurá. Akorát že to je teda jen dočasná radost.

Škoda, že se nedá zavést jednotný SEČ na "zkoušku" na příští léto a na podzim pak udělat referendum. Lidi by si reálně vyzkoušeli oba systémy a vybrali by na základě zkušenosti a ne jen dojmů.

Btw mluvím často se staršími lidmi - často ve věku 80-100 let, kteří si dobře pamatují předválečné nestřídání, druhé střídání času za okupace (první bylo během WWI za Rakouska-Uherska), následující tři desítky let trvající období bez střídání času i současnou střídací eru.. Sám si velmi dobře pamatuji školní léta před a po r. 1979. Takže výhody i nevýhody střídání času mám z pohledu dítěte zažité osobně a z pohledu dospělého pracujícího člověka zprostředkovaně.

Většina lidí by ale pomohlo jedině vyzkoušet si to v reálu. Části populace by to vyhovovalo a to respektuju. Část lidí, kteří teď vidí jen to krátké nepohodlí dvakát za rok a jsou pro zrušení letního času, by ale zjistila, že verze s jednotným časem jim zhoršuje životní komfort daleko více...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...