azeppelin Odesláno 14. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2013 Téhle by asi prospěl větší provoz. Měl jsem snahu aby nic nezabíhalo do rohů a nebyla to úplná středovka. Na široko tam bylo hodně tmavých lesů, proto na výšku.já bych s tím udělal něco takového... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 14. listopadu 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2013 Rozhodně bych vyretušoval tu svítící tabuli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 14. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2013 (upraveno) rozhodně ne, to je tam to nejzajímavější Ta tabule vytváří spolu s městem vzadu, nebo co to tam je, příběh a strukturu fotky. Dostaneš tím vedle diagonál a vertikál v patnících (které bych vysvítil) do fotky horizontálu, která vytváří nahoře pnutí, kdybyc to chtěl zdůraznit tak tam nechám ještě pár mm oblohy jako horizontální linku korespondující s tou tabulí. Ještě bych zdůraznil světla ve vzdáleném "městě" a budeš mít ve fotce příběh, geometrii, dynamiku, strukturu (blízko, vzdáleno, předěl tabule, nekonečno) a dobrou kompozici. Upraveno 14. listopadu 2013 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 rozhodně ne, to je tam to nejzajímavější Ta tabule vytváří spolu s městem vzadu, nebo co to tam je, příběh a strukturu fotky. Dostaneš tím vedle diagonál a vertikál v patnících (které bych vysvítil) do fotky horizontálu, která vytváří nahoře pnutí, kdybyc to chtěl zdůraznit tak tam nechám ještě pár mm oblohy jako horizontální linku korespondující s tou tabulí. Ještě bych zdůraznil světla ve vzdáleném "městě" a budeš mít ve fotce příběh, geometrii, dynamiku, strukturu (blízko, vzdáleno, předěl tabule, nekonečno) a dobrou kompozici. Mne by sa páčilo niečo medzi originálom a tvojím orezom. Hlavne vrch je moc. Farebne výborné, plus to má väčšiu dynamiku, než originál. A asi by som to pootočil o nejaký stupník v smere hodinových ručičiek. Hlavne ten orez. Plus by bolo dobre odretušovať bordel, napr. svetlá v ľavom pruhu originálu (sa tam snáď motal opilec s baterkou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Co s touhle fotkou?Nechat tak jak je a nebo ho zkusit nacpat ke zlatému řezu?Pokud ano, tak ubrat trochu na čele a po levě straně? Netreba špekulovať. Toto sú momentky do rodinného albumu, ktoré v budúcnosti ocení hlavne potomok. Výborné je svetlo v očiach, to je na portrétoch dôležité. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Mne by sa páčilo niečo medzi originálom a tvojím orezom. Hlavne vrch je moc. Farebne výborné, plus to má väčšiu dynamiku, než originál. A asi by som to pootočil o nejaký stupník v smere hodinových ručičiek. Hlavne ten orez. Plus by bolo dobre odretušovať bordel, napr. svetlá v ľavom pruhu originálu (sa tam snáď motal opilec s baterkou).Máš pravdu, ale udělal jsem to během minuty narychlo pro představu jak by se s tím dalo pracovat. Ono by bylo v základu lepší to fotit trochu z jiného úhlu protože se tam ty linie trochu moc bortí občas v neprospěch diagonály. V poslední době se mi na fotkách líbí trochu kompoziční extrémy, které do toho vnáši to pnutí a atmo, proto ten vrch a aby tam byla trochu originalita. Deset fotografů, deset různých fotek a názorů. Je to jen nástřel co by s tou fotkou mohl udělat aby z ní měl větší radost, případně že by to nebylo po úpravě marné vytisknout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Máš pravdu, ale udělal jsem to během minuty narychlo pro představu jak by se s tím dalo pracovat. Ono by bylo v základu lepší to fotit trochu z jiného úhlu protože se tam ty linie trochu moc bortí občas v neprospěch diagonály. V poslední době se mi na fotkách líbí trochu kompoziční extrémy, které do toho vnáši to pnutí a atmo, proto ten vrch a aby tam byla trochu originalita. Deset fotografů, deset různých fotek a názorů. Je to jen nástřel co by s tou fotkou mohl udělat aby z ní měl větší radost, případně že by to nebylo po úpravě marné vytisknout. Určite súhlas s tým, čo píšeš, ja som len chcel pridať svoje postrehy. Inak už tá základná fotka je fajn, to je dôležité. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Mne by sa páčilo niečo medzi originálom a tvojím orezom. Hlavne vrch je moc. Farebne výborné, plus to má väčšiu dynamiku, než originál. A asi by som to pootočil o nejaký stupník v smere hodinových ručičiek. Hlavne ten orez. Plus by bolo dobre odretušovať bordel, napr. svetlá v ľavom pruhu originálu (sa tam snáď motal opilec s baterkou). Jsou to podle mého odlesky od asfaltu, kterým se opravovaly praskliny v povrchu dálnice. Mě by tato úprava už přišla, jako změna reality a snaha o absolutní dokonalost, která neexistuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Je to přesně ta hmota po opravě povrchu a asi proto, že je lesklejší, odráží se od ni světlo. Teď už mi taky vadí :-) Jinak tak úprava se mi líbí hlavně ve smyslu toho, jak díky odbarvení a ztmavení dostala fotka takový kontrast. Já jsem v minulosti občas fotil budovy po nocích (teda já měl času, jako svobodnej kluk) a bylo to o dlouhém case expozice a malé cloně.Tím se mi díky umělému světlu celá fotka zbarvila do žluté barvy a původní barevnost byla pryč.U téhle jsem chtěl zachovat maximum co jde z barvy oblohy a lesů a přitom nakreslit ty čáry.Chtěl jsem to docílit tak, že nebudu fotit úplně v noci, ale později večer, kdy je ještě zbytek světla.Narazil jsem ale na problém, že pokud chci nepřerušované čáry, dám čas třeba 10s, potom mám ale nesmyslně vysokou clonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Jedna momentka mé drahé polovičky letos v září na Lipně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Jsou to podle mého odlesky od asfaltu, kterým se opravovaly praskliny v povrchu dálnice. Mě by tato úprava už přišla, jako změna reality a snaha o absolutní dokonalost, která neexistuje. Bavíme sa predsa o tom, ako fotografie vylepšiť Kde je hranica, by som nechal na autorovi. Už drsná zmena farieb a kontrastu je zmena reality. Odretušovanie prachu na čipe tiež. Osobne proti drobným zásahom do fotografie nič nemám, keď sa jedná o odstránenie bordelu, s ktorým sa počas fotenia nedalo nič robiť. Nejaké pridanie jeleňov popri ceste by sa mi nepáčilo, pokiaľ by sa autor tváril, že tam naozaj boli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2013 Je to přesně ta hmota po opravě povrchu a asi proto, že je lesklejší, odráží se od ni světlo. Teď už mi taky vadí :-) Jinak tak úprava se mi líbí hlavně ve smyslu toho, jak díky odbarvení a ztmavení dostala fotka takový kontrast. Já jsem v minulosti občas fotil budovy po nocích (teda já měl času, jako svobodnej kluk) a bylo to o dlouhém case expozice a malé cloně.Tím se mi díky umělému světlu celá fotka zbarvila do žluté barvy a původní barevnost byla pryč.U téhle jsem chtěl zachovat maximum co jde z barvy oblohy a lesů a přitom nakreslit ty čáry.Chtěl jsem to docílit tak, že nebudu fotit úplně v noci, ale později večer, kdy je ještě zbytek světla.Narazil jsem ale na problém, že pokud chci nepřerušované čáry, dám čas třeba 10s, potom mám ale nesmyslně vysokou clonu. Práve kvôli dosiahnutiu dlhších časov na rozumnej clone existujú šedé ND filtre. Len to je už aj o tom, či sa človeku chce vláčiť so sebou plný ruksak hovadín, aby mu náhodou niečo neušlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 16. listopadu 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2013 rozhodně ne, to je tam to nejzajímavější Ta tabule vytváří spolu s městem vzadu, nebo co to tam je, příběh a strukturu fotky. Dostaneš tím vedle diagonál a vertikál v patnících (které bych vysvítil) do fotky horizontálu, která vytváří nahoře pnutí, kdybyc to chtěl zdůraznit tak tam nechám ještě pár mm oblohy jako horizontální linku korespondující s tou tabulí. Ještě bych zdůraznil světla ve vzdáleném "městě" a budeš mít ve fotce příběh, geometrii, dynamiku, strukturu (blízko, vzdáleno, předěl tabule, nekonečno) a dobrou kompozici. Možná je to tim že mám kocovinu, ale po "příběh a strukturu fotky" jsem se ztratil. Já si budu radši dál fotit brouky, budu mít klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2013 (upraveno) Práve kvôli dosiahnutiu dlhších časov na rozumnej clone existujú šedé ND filtre. Len to je už aj o tom, či sa človeku chce vláčiť so sebou plný ruksak hovadín, aby mu náhodou niečo neušlo. Díky, nad filtrem se zamyslím i když by asi jeho využití pro mě bylo okrajové.Kdysi jsem míval brašnu s výbavu takovou, že jsem vlastně úplně samozřejmně tahal všechno.Nebylo vlastně nějak co vyřadit. Teď už to nejde a tak mimo dvou pevných skel co zůstávají spíš doma, beru nejčastěji dvě ze tří zoom skel a to tak, že 24-70 vždycky a buď širokáč a nebo tele, protože záda mám jenom jedny :-) Upraveno 16. listopadu 2013 uživatelem RomanP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2013 Jedna fotka pro dnešní den, sice focená telefonem, ale potvrzující že nejlepší fotoaparát je ten, který máte zrovna u sebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2013 To je novy Holmenkollen? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2013 Jj, byl jsem tam v březnu na SP, od bratra je to 20 minut pěšky To je novy Holmenkollen? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2013 Ja ten novy jeste nevidel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2013 Jedna fotka pro dnešní den, sice focená telefonem, ale potvrzující že nejlepší fotoaparát je ten, který máte zrovna u sebe Souhlas...taky přidám dvě z víkendu, z Kutné Hory. Měli jsme s sebou i Canona, ale žena nechala doma kartu...takže foceno starým ajfounem přes lomo aplikaci. Kvalita děsná, já vím, ale vystihuje to atmosféru, kterou jsem tam cítil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 24. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2015 Tady nějaký rychlo úlovek a pokus o retro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se