Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem zkusil triko od Warehouse & Co. Meli by to taky delat na nejakejch starejch masinach, takze kvalita bude ok. Spis  se bojim velikosti, ponevadz ty Japonci to maji dost posunuty. No, uvidime.  

Odesláno
před 5 hodinami, warann napsal:

Tak jsem zkusil triko od Warehouse & Co. Meli by to taky delat na nejakejch starejch masinach, takze kvalita bude ok. Spis  se bojim velikosti, ponevadz ty Japonci to maji dost posunuty. No, uvidime.  

hele jasne, to je klasickej loopwheel, takze top kvalita 🥳 většina 5,5oz takze na léto ideální 💪

Odesláno
V 5. 6. 2025 v 16:40, Harwey napsal:

No som zvedavy na dojmy.

Tak vcera doslo. Je to hutny, krasne tkany, u krku mozna az moc tesny (ale nic, co by vadilo), tak se jen modlim, aby se srazilo jen minimalne. Btw je to jejich 40/L, coz odpovida beznymu M (zatim malinko volnejsimu). Bohuzel, jak to u tehle firem byva, tak to vypada, ze jiny modely jejich tricek muzou mit odlisny miry. Davam jen foto rukavu, kde je videt tkani a lem. 

IMG_5089.jpeg

Odesláno
před 14 minutami, warann napsal:

Jj tak triko je to solidne hutny, na leto mozna az moc. Ale pokud nebude problem s velikosti po prani, tak mam dalsiho oblibence vedle MbSchw. 

hele tak super, kde jsi objednaval?

Odesláno

Ještě se řídím tím číslem...4601 je ok, ty ostatní to už byla noční košile - spíš širší, než delší

• Díky 1
Odesláno
před 8 minutami, warann napsal:

Jako vetsinou - Cultizm, ale tohle triko byl posledni kus ve sleve. Uz ho nemaji a maji jen jiny trika s kapsickou, coz ted frci, ale ja to nemam moc rad. 
https://www.cultizm.com/en/clothing/tops/tees/?p=1&o=3&n=36&s=308

kapsicku taky nemusim...

ja sem ted koupil trika od Real McCoys ale ne lopwheel ale jacquard, libil se me moc ten surfraskej vzor z 60let a pecka, jen teda je tam cedulka hnusna na pitomem miste a neni tak pohodlny jako loopwheel 🤐 

ale zase ty barvicky a cela ta technologie výroby je proste bozi, japonci holt maji smysl pro detail 😇

IMG_6008 2.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Tak ty jsou 👍.

Cedulku za krkem jsem tady včera páral hned, jak jsem si ověřil, že triko sedí. 

MbS mají ty cedulky řešený ideálně - samostaně našitý, takže jdou nejlíp oddělat, tady jsou pod lemem, tak je dycky loterie zda to neprostřihnu (jednou se mi to povedlo, naštěstí na nějakým lezeckým triku, takže jsem si tu cedulku pak nechal našít zvenku na tu ďouru ;-). 

Jinak díky za rozšíření obzoru: https://www.latky-eshop.cz/clanky/zakarova-tkanina-historie-a-vlastnosti/

Upraveno uživatelem warann
  • Dát hlas 1
Odesláno

jo přesně toho se zrovna u téhle trik bojím, ale naštěstí moje pani to zvládla odstranit bez ztráty kytičky 🤗 

jinak přesně, nejak sem myslel ze uz je tahle technolgie pro běžný trika atd mrtva, ale kluci japonsky to drží při životě 🤗

• Dát hlas 1
Odesláno

myslim, že stejný příběh jako se selvedge denim, že když se v USA rušilo, tak si to odvezli do Japonska

• Dát hlas 2
Odesláno

jj urcite tam bude hrat roli to jak dostali Japonci po druhy svetovy valce pristup k americkym tenchnologiim jako soucast obnovy prumyslu atd.

Konkretne Real McCoys to jsou stroje dovezeny z USA, Švýcarska a Francie, ktery si Japoncici opravili, prizpůsobili a modernizovali, ale jen tak aby je byli schopny kvuli detailu rucne ovládat. Dokonce mají i vlastní konstrukci na míru. Mno ale hlavne maji jeste porad chuť lidi ktery to dokazou udrzet v chodu a zakazníky který to financujou 🫡 

Sranda je ze produkuji extremne malé série látky, třeba 40-50m a dost, takze pak ma clovek jistotu, ze nejenom ze ma triko ktery ho prezije, ale hlavne v nem nikoho jinyho nepotka 😊

• Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

jeste pro fajnšmekry :) je to trochu historické IT 🙋‍♂️

🔧

Jak funguje žakárový stroj (mechanický)?

• Funguje na principu děrných štítků nebo vzorových válců, kde každý řádek určuje, které nitě se mají zvednout.
  • Každý „pixel“ vzoru odpovídá konkrétní pozici osnovní nitě.
  • Stroj tahá desítky až stovky jehel, které zvedají jednotlivé osnovní nitě – čím složitější vzor, tím víc mechaniky.
  • Starší stroje jedou na kliku nebo řemenem, novější mají elektrický motor, ale stále mechanickou logiku

🧶

Co to znamená pro triko jako McCoy’s MC24017?

• Vzor (pruhy, geometrie) není tištěný ani vyšitej – je to přímo součást látky. Vzniká ve fázi pletení.
  • Každý takový vzor musí být předem naprogramovaný mechanicky – výměna vzoru = výměna celé šablony.
  • To znamená:
    • pomalejší výroba
    • malé množství na výstupu (často < 50 m látky)
    • ale zároveň unikátní textura a vizuální hloubka
  • Díky 4
Odesláno
před 19 hodinami, sido napsal:

kapsicku taky nemusim...

ja sem ted koupil trika od Real McCoys ale ne lopwheel ale jacquard, libil se me moc ten surfraskej vzor z 60let a pecka, jen teda je tam cedulka hnusna na pitomem miste a neni tak pohodlny jako loopwheel 🤐 

ale zase ty barvicky a cela ta technologie výroby je proste bozi, japonci holt maji smysl pro detail 😇

IMG_6008 2.jpg

Toto je bohovske, sixties jak vysite:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...