Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 1 hodinou, vanderB. napsal:

jak se ty Číňani střídaj s japoncema u těch loop wheelů??? 

Ty mašiny asi nebudou taková vzácnost bych řekl.

Mám jinak podezření, že většina těch čínskejch značek jsou ze stejný fabriky, na redditu to někdo zkoumal když to z Timecatcher a Bronson šlo ze stejnýho místa v Číně

Odesláno

Oficiální verze je dvě fabriky - jedna v japonské Wakayamě a druhá ve Švábsku (Merz B. Schwanen) s tím, že se na těch zhruba 100 strojích ty firmy střídají...

Ale Číňani si asi poradí ( Tompkins knitting machines once used in the U.S., now operated in Shanghai, China), případně přiohnou termín loop wheel...

Odesláno

Přiohnutý to nejspíš bude, mám pocit že u Bronsonu psali o nějakejch zlepšovácích.

We use the machine improved based on "Loopwheel Machine." The principle of the textile method is the same as the "Loop Wheel Machine" and the use of the same "Bearded Needle." It can achieve the same effect as the "Loopwheel machines" production of fabric, but the efficiency has been greatly improved so that the cost becomes reasonable and easy to be accepted by more people.

• Like 1
Odesláno
před 2 hodinami, ragu napsal:

Přiohnutý to nejspíš bude, mám pocit že u Bronsonu psali o nějakejch zlepšovácích.

We use the machine improved based on "Loopwheel Machine." The principle of the textile method is the same as the "Loop Wheel Machine" and the use of the same "Bearded Needle." It can achieve the same effect as the "Loopwheel machines" production of fabric, but the efficiency has been greatly improved so that the cost becomes reasonable and easy to be accepted by more people.

Nechci bejt hnidopich. Číňani sice jedou na americkejch mašinách, ale jakou bavlnu používají, jaká je produkce, kontrola, barvy? Taky tam neni ten smysl pro detail, treba japonci jsou detailen uplne posedli “kodawari”.  Číňáci z toho dělají masovou produkci 😵‍💫😕 ale každého osobní věc za co svy kačáky utrácí 🫡

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Dyt nikdo nečeká, že to bude stejný jako Merz a Japonci. Je to tričko za pětikilo a dobrým poměrem cena/výkon.

Máš od nich nějaký tričko k porovnání?

Upraveno uživatelem ragu
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
před 15 minutami, ragu napsal:

Dyt nikdo nečeká, že to bude stejný jako Merz a Japonci. Je to tričko za pětikilo a dobrým poměrem cena/výkon.

Máš od nich nějaký tričko k porovnání?

Tyhle značky hrajou na to, že lidi chtějí pocit kvality za rozumný peníze, tak nadhodí historku a amerických mašinách, udělají fajn webik atd., ale reálně je to jen chytře zabalená čínská masovka, co se tváří jako heritage. 

Odesláno
před 5 minutami, sido napsal:

Tyhle značky hrajou na to, že lidi chtějí pocit kvality za rozumný peníze, tak nadhodí historku a amerických mašinách, udělají fajn webik atd., ale reálně je to jen chytře zabalená čínská masovka, co se tváří jako heritage. 

Měl jsem trika z Proper Cloth (https://propercloth.com/) psali z Japonské bavlny, drahé jak čert a nechtěj je vidět, jak dopadly. A to jsem musel jedno vracet, protože modrá barva udělala flek a druhé triko několik dírek po jednom vyprání. Mám několik trik od Red Tornado z Ali a jsou po 20 vyprání stále stejná. Já bych ty číňany fakt bral vážně. Za chvíli budeme v Evropě kupovat jejich auta.

Odesláno

Tvl ještě tady se hádejte :-). Já sice včera čuměl do skříně, že je tam nějak moc triček, ale to mi bohužel  nezabránilo dnes čumět po netu, co by kde bylo pěknýho. 

Zejména jsem koukal po Warehouse 4601, který mám zatím jen jedno a ještě s potiskem. Musím teda říct, že je to mimořádně povedený triko a pocitově asi lehce příjemnější, než co mám jedno silnější od MbS .... no nevím označení, je to nějaká vyšší gramáž, byla to možná jednorázová řada retro sport nebo tak něco. 

Nejvíc nejradši mám ale dál MbS 1950, kde mě jen štve, že si člověk musí po vyprání srovnat lemy, jinak se kroutí a přetáčejí. 

Btw když jsem koukal po cenách toho 4601, tak na Cultizm mají zatím celkem nastaveno dost vstřícně. 

https://www.cultizm.com/en/search?sSearch=4601&p=1&boxAnchor=SW63803

• Dát hlas 2
Odesláno
před 4 minutami, warann napsal:

Tvl ještě tady se hádejte :-). Já sice včera čuměl do skříně, že je tam nějak moc triček, ale to mi bohužel  nezabránilo dnes čumět po netu, co by kde bylo pěknýho. 

Zejména jsem koukal po Warehouse 4601, který mám zatím jen jedno a ještě s potiskem. Musím teda říct, že je to mimořádně povedený triko a pocitově asi lehce příjemnější, než co mám jedno silnější od MbS .... no nevím označení, je to nějaká vyšší gramáž, byla to možná jednorázová řada retro sport nebo tak něco. 

Nejvíc nejradši mám ale dál MbS 1950, kde mě jen štve, že si člověk musí po vyprání srovnat lemy, jinak se kroutí a přetáčejí. 

Btw když jsem koukal po cenách toho 4601, tak na Cultizm mají zatím celkem nastaveno dost vstřícně. 

https://www.cultizm.com/en/search?sSearch=4601&p=1&boxAnchor=SW63803

mam par mikin od TheRealMcoys takze totální replika s důrazem na detail  😂 a u dvou me nepochopitelně a sporadicky zadrhává zip, to miluju, ale asi to tak dělaly i ty původní kdyz to japoncici replikujou dokonale 🫣

Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, Harwey napsal:

Od Bronsona kupuju už spustu let, takže pokud přežiješ jediný eklhaft že je to čína tak nevím o jekém podvodu je řeč.

Upraveno uživatelem Sergej Vasilijev
Odesláno
před 5 hodinami, ragu napsal:

Mám jinak podezření, že většina těch čínskejch značek jsou ze stejný fabriky, na redditu to někdo zkoumal když to z Timecatcher a Bronson šlo ze stejnýho místa v Číně

Taky bych řekl.  Třeba došly mi trika, a když sem páral cedulky tak pod nima byly zbytky po jiných odstřižených.

Asi si dělník popletl směnu :)  

Odesláno
před 16 minutami, Harwey napsal:

Uz si objednal?:)

Nene. Nakonec jsem psal do redcastheritage a měli by ji naskladnit během měsíce.

• Like 1
Odesláno

Kluci někdo tip na obchod v Londýně, kde se stavit pro nějaké fajné Denim věci? 

Odesláno
V 1. 9. 2025 v 17:19, Harwey napsal:

Kratky postreh

Whitesville L sedi na 185 cm, 70 kg ale ze uplne presne, prijemny material, az tak heavy weight nie su, 7oz, takze dalsie nakupy budu nasledovat. Uvidime ako velmi sa scvrknu po vyprati. Pisu ze cca 1-2cm.

Doplnenie Whitesville

Nebadam nejake extra scvrknutie, mozno na rukavoch malicko, co mi nevadi.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 8 hodinami, Harwey napsal:

Doplnenie Whitesville

Nebadam nejake extra scvrknutie, mozno na rukavoch malicko, co mi nevadi.

Tyjo, já normálně nosím M, u košil slim fit. Měřím 183 cm, mám 80 kg plus nějaký drobný, nemám pupek, spíš široká záda a hrudník, a podle toho, co čtu, bych si snad měl objednat dokonce XL...

Ujme se někdo velikosti L, když si je objednám a budou mi malé? 🤣

Jinak se mi dost líbí. Sice kdyby bylo trochu "off white," bylo by to ještě lepší, ale hodím je do pračky s hnědýma spodkama a bude to ideál.

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odesláno (upraveno)

@Kluk jako buk asi to bude naprosto zřejmá věc...ale pro mě byl game changer když jsem si doma změřil oblečení co nosím, zapsal míry a od tý doby vybírám oblečení jen podle tabulek s mirama. Nějaký M L XL může být úplně zavádějící stejně jako čísla kalhot. Mám doma trička M-XL a kalhoty 32-35, u některých Japonců bych byl snad 36-38.

Na 80 kg bude u whitesville tričko spíš XL, osobně se řídím velikosti přes hrudník a ramena. Na druhou stranu u jejich mikin mi to vychází na M-L.

Upraveno uživatelem ragu
  • Díky 1
Odesláno

Tak, ak si chces byt na 100% isty, urob si miery do tab. a kupuj podla toho. U mna na pocudovanie vzdy vychadza cca. L, ci pri JP, EU, US mierach a obchodoch. Ono tie rozdiely nie su az take kilometrove, takze 1-2 cm mi nevadia. Gate ale kupujem urcite podla nameranych mier.

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak hlásím, že eshop Time Catcher je naprosto v pohodě, na dotazy reagují ihned, míry u každého trika odpovídají. Kvalita ucházející, za mne více než dostatečná.

• Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...