Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před nedávnem se mi dostala do rukou kniha 1000 hodinek, kterou vydal KK v roce 2008. Po počátečním nadšení však musím přiznat, že jsem byl z obsahové (faktické i formální) stránky trochu zklamán. Nebudu vyjmenovávat jednotlivé prvky toho, co mi zkazilo radost z této knihy a přejdu rovnou k věci: co takhle vydat publikaci podobného formátu, ale uchopit ji trochu lépe, profesionálněji, odborněji? Zde na fóru je spousta odborníků na různé značky (Rolex - všichni, Seiko - Instant, Damasko - Alda, ...), proto by sestavení obsahu neměl být problém. Dávám tento nápad jako podnět k zamyšlení pro všechny.

A teď čísla:

Formát: A4

Počet stran: 340 (4/4 - plná barevnost)

Vazba: V8 (pevná obálka)

Náklad: min. 200 ks (Tento náklad by se rozdělil mezi členy fóra, zbytek by šel do distribuce. V případě, že by se celý náklad rozebral zde na fóru, mohl by být náklad vyšší.)

Cena tisku: cca 200.000

Cena DTP: cca 80.000 (odhad)

Náklady na realizaci lze poměrně účinně snížit oslovením Dušáka, Carollina, atd. s nabídkou reklamního prostoru.

• Odpovědi 112
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Reklama na hodinky je podle mě většinou velmi vkusná a předpokládám, že jak Dušák, tak Carollinum by usilovali o to samé. Určitě by nemohla být rozházená různě po celém obsahu knihy, ale závěr by jí mohl patřit.

Odesláno

Dobrý nápad. Navíc, pokud by se použily fotky členů (kteří by se zřekly honoráře), výrazně by se tím ušetřilo. Jen při tomhle nákladu bych moc nespoléhal na peníze z reklamy.

Odesláno

S fotkami jsem myslel a samotné výrobce (přecejen tady asi nebudou původní fotky langů)- nakonec půjde o jejich prezentaci (je-li to utopie, omlouvám se). Samozřejmě by bylo super doplnit obsah o autorské fotky od členů fóra.

Odesláno

Nějaké nápady tu už byly /třeba David /na knihu o primkách,tak by mohl nastínit,kde,co jak a tak.Zkrátka úskalí takového počínání.

Odesláno (upraveno)

Několik publikací jsem již vydal (v rámci svého původního zaměstnání), vím, do čeho bychom se pustili. Nespěchal bych, jako dárek na Vánoce 2014 ideální.

Edit: píšu na mobilu...

Upraveno uživatelem Ohm-Aztec
Odesláno (upraveno)

Zajímavý nápad, který se mi líbí, navíc bych navrhoval proložit to občas "rozhovorem" s členem, který zmíněné hodinky měl (má).

Zásadní věc, bez které nemá cenu pokračovat dál je zjistit, zda zmíněné značky poskytnou zdarma fotografie.

Ten nápad z reklamou není špatný, pokud by například dělila kapitoly, tak mi vůbec nevadí.

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno (upraveno)

Vít: rozhovory jsou dobrý nápad - značka tak dostane trochu "osobního ducha". Souhlasím, že bez fotek by kniha neměla smysl. Měli bychom začít výběrem značek a paralelně formulací dopisu s žádostí o souhlas s použitím fotografií. Zajímal by mě názor Kubsona a Cyrila, kteří s některými výrobci jednají, jaký si myslí, že bude ohlas?

Upraveno uživatelem Ohm-Aztec
Odesláno

Naprosto skvělej nápad! Byl bych rád, aby tato kniha byla i poučná při výběru hodinek. Měly by v ní mít prostor i low endové značky ne jenom high. Kniha by mohla mít takovou encyklopedickou formu. Já například bych uvítal i 1000 stránkovou nálož i za cenu vyšší konečné ceny.

Odesláno

Habadej: souhlasím s širokým spektrem značek i encyklopedickou formou (kniha by určitě měla obsahovat slovník i popis komplikací atd.). Trochu bych se bál takového počtu stran. I teď to vychází bez sponzorů a reklamy na cenu přes 1.000,- za výtisk.

Odesláno

Zajímavý a odvážný nápad..něco takového připravit není jen tak, spousta času a energie. Líbí se mi to

V 25. 11. 2013 v 9:04, Ohm-Aztec napsal:

Před nedávnem se mi dostala do rukou kniha 1000 hodinek, kterou vydal KK v roce 2008. Po počátečním nadšení však musím přiznat, že jsem byl z obsahové (faktické i formální) stránky trochu zklamán. Nebudu vyjmenovávat jednotlivé prvky toho, co mi zkazilo radost z této knihy a přejdu rovnou k věci: co takhle vydat publikaci podobného formátu, ale uchopit ji trochu lépe, profesionálněji, odborněji? Zde na fóru je spousta odborníků na různé značky (Rolex - všichni, Seiko - Instant, Damasko - Alda, ...), proto by sestavení obsahu neměl být problém. Dávám tento nápad jako podnět k zamyšlení pro všechny.

A teď čísla:

Formát: A4

Počet stran: 340 (4/4 - plná barevnost)

Vazba: V8 (pevná obálka)

Náklad: min. 200 ks (Tento náklad by se rozdělil mezi členy fóra, zbytek by šel do distribuce. V případě, že by se celý náklad rozebral zde na fóru, mohl by být náklad vyšší.)

Cena tisku: cca 200.000

Cena DTP: cca 80.000 (odhad)

Náklady na realizaci lze poměrně účinně snížit oslovením Dušáka, Carollina, atd. s nabídkou reklamního prostoru.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...