Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Před nedávnem se mi dostala do rukou kniha 1000 hodinek, kterou vydal KK v roce 2008. Po počátečním nadšení však musím přiznat, že jsem byl z obsahové (faktické i formální) stránky trochu zklamán. Nebudu vyjmenovávat jednotlivé prvky toho, co mi zkazilo radost z této knihy a přejdu rovnou k věci: co takhle vydat publikaci podobného formátu, ale uchopit ji trochu lépe, profesionálněji, odborněji? Zde na fóru je spousta odborníků na různé značky (Rolex - všichni, Seiko - Instant, Damasko - Alda, ...), proto by sestavení obsahu neměl být problém. Dávám tento nápad jako podnět k zamyšlení pro všechny. A teď čísla: Formát: A4Počet stran: 340 (4/4 - plná barevnost)Vazba: V8 (pevná obálka)Náklad: min. 200 ks (Tento náklad by se rozdělil mezi členy fóra, zbytek by šel do distribuce. V případě, že by se celý náklad rozebral zde na fóru, mohl by být náklad vyšší.)Cena tisku: cca 200.000Cena DTP: cca 80.000 (odhad) Náklady na realizaci lze poměrně účinně snížit oslovením Dušáka, Carollina, atd. s nabídkou reklamního prostoru.
Tomas_2002 Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 No to je ale hezkej nápad :-) Jen s tou reklamou .... no nevím. Možná na posledních 4 stranách, ale jinak bych se toho bál.
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Reklama na hodinky je podle mě většinou velmi vkusná a předpokládám, že jak Dušák, tak Carollinum by usilovali o to samé. Určitě by nemohla být rozházená různě po celém obsahu knihy, ale závěr by jí mohl patřit.
Ondoni Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Dobrý nápad. Navíc, pokud by se použily fotky členů (kteří by se zřekly honoráře), výrazně by se tím ušetřilo. Jen při tomhle nákladu bych moc nespoléhal na peníze z reklamy.
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 S fotkami jsem myslel a samotné výrobce (přecejen tady asi nebudou původní fotky langů)- nakonec půjde o jejich prezentaci (je-li to utopie, omlouvám se). Samozřejmě by bylo super doplnit obsah o autorské fotky od členů fóra.
azeppelin Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 zajímavé ale vydat knihu je opravdu hooodně práce
Radius Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Tak to jsi si naložil velkej balvan, ale pokud to myslíš vážně, tak super!
bohus76 Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Nějaké nápady tu už byly /třeba David /na knihu o primkách,tak by mohl nastínit,kde,co jak a tak.Zkrátka úskalí takového počínání.
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 (upraveno) Několik publikací jsem již vydal (v rámci svého původního zaměstnání), vím, do čeho bychom se pustili. Nespěchal bych, jako dárek na Vánoce 2014 ideální. Edit: píšu na mobilu... Upraveno 25. listopadu 2013 uživatelem Ohm-Aztec
Rodkopf Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Dobry napad! Budu drzet palce a kdyztak pripravim podklady pro Zenith
Vit Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 (upraveno) Zajímavý nápad, který se mi líbí, navíc bych navrhoval proložit to občas "rozhovorem" s členem, který zmíněné hodinky měl (má). Zásadní věc, bez které nemá cenu pokračovat dál je zjistit, zda zmíněné značky poskytnou zdarma fotografie. Ten nápad z reklamou není špatný, pokud by například dělila kapitoly, tak mi vůbec nevadí. Upraveno 25. listopadu 2013 uživatelem Vit
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 (upraveno) Vít: rozhovory jsou dobrý nápad - značka tak dostane trochu "osobního ducha". Souhlasím, že bez fotek by kniha neměla smysl. Měli bychom začít výběrem značek a paralelně formulací dopisu s žádostí o souhlas s použitím fotografií. Zajímal by mě názor Kubsona a Cyrila, kteří s některými výrobci jednají, jaký si myslí, že bude ohlas? Upraveno 25. listopadu 2013 uživatelem Ohm-Aztec
habadej Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Naprosto skvělej nápad! Byl bych rád, aby tato kniha byla i poučná při výběru hodinek. Měly by v ní mít prostor i low endové značky ne jenom high. Kniha by mohla mít takovou encyklopedickou formu. Já například bych uvítal i 1000 stránkovou nálož i za cenu vyšší konečné ceny.
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Habadej: souhlasím s širokým spektrem značek i encyklopedickou formou (kniha by určitě měla obsahovat slovník i popis komplikací atd.). Trochu bych se bál takového počtu stran. I teď to vychází bez sponzorů a reklamy na cenu přes 1.000,- za výtisk.
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Na druhou stranu, 340 stran je jen nástřel. Kdyby bylo dostatek hutného obsahu, byla by škoda omezit jej vlivem nějak striktně stanoveného počtu stran.
Tomas_2002 Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 1000 stran na kvalitním papíře.....to by ta kniha musela mít kolečka a madlo ne ?
Ondrej71 Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Zajímavý a odvážný nápad..něco takového připravit není jen tak, spousta času a energie. Líbí se mi to V 25. 11. 2013 v 9:04, Ohm-Aztec napsal: Před nedávnem se mi dostala do rukou kniha 1000 hodinek, kterou vydal KK v roce 2008. Po počátečním nadšení však musím přiznat, že jsem byl z obsahové (faktické i formální) stránky trochu zklamán. Nebudu vyjmenovávat jednotlivé prvky toho, co mi zkazilo radost z této knihy a přejdu rovnou k věci: co takhle vydat publikaci podobného formátu, ale uchopit ji trochu lépe, profesionálněji, odborněji? Zde na fóru je spousta odborníků na různé značky (Rolex - všichni, Seiko - Instant, Damasko - Alda, ...), proto by sestavení obsahu neměl být problém. Dávám tento nápad jako podnět k zamyšlení pro všechny. A teď čísla: Formát: A4Počet stran: 340 (4/4 - plná barevnost)Vazba: V8 (pevná obálka)Náklad: min. 200 ks (Tento náklad by se rozdělil mezi členy fóra, zbytek by šel do distribuce. V případě, že by se celý náklad rozebral zde na fóru, mohl by být náklad vyšší.)Cena tisku: cca 200.000Cena DTP: cca 80.000 (odhad) Náklady na realizaci lze poměrně účinně snížit oslovením Dušáka, Carollina, atd. s nabídkou reklamního prostoru.
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Té práce se nebojím. Je tu spousta odborníků, kteří se určitě rádi zapojí. Problémy vidím dva: fotky a peníze. Aby to klaplo, musíme dát dohromady alespoň 300.000.
Vit Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 TOTO znáš?Super na tom je, že to obsahuje i ceny jednotlivých modelů.Je to takový tlustý časák.
Ohm-Aztec Odesláno 25. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2013 Neznám a nevím, jak vypadá obsah, ale 1 400 modelů je dobrá laťka. Jaký je počet stran?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se