Přejít na obsah

pilotky Steinhart vintage 44, titan A muster

Doporučené příspěvky

Uvědomil jsem si, že nutně potřebuju nějaké super pilotky. To znamená ciferník s centrální vteřinovkou, vzor A.

Vlastnil jsem už:

Archimede 42 limitka s manuálním nátahem, byly moc malý.

Steinhart  47 le s centrální vteřinovkou, trochu mě mrzí, že jsem je prodal, ale byly nepraktický a velký.

IWC BP nějak mi nesedly designově, je to automat a navíc už mám 7 denní portugaly a mám je radši.

Po designové stránce splňují všechny předpoklady 

Steinhart Nav B-Uhr 44 Vintage Titan A-Muster

A velikost 44 je podle mě dlouhodobím studiem slepých uliček ideální.

http://www.chronoshop.cz/steinhart-pilotni/steinhart-navb-uhr-ii-vintage-titan

Už bych je koupil, přijdou mi až na řemen ( což je maličkost) dokonalé.

Zásadní problém, který nepřekousnu je ETA 2824-2  AUTOMAT

Moje představa je nahradit automat strojkem s manuálním nátahem a pokud strojek bude stát za to, tak dýnko s průhledem.

V případě, že by se našlo dost zájemců, tak můžeme požádat Guntera, aby dodal hodinky bez strojků.

S Mechanem jsem se domluvil, že se po nějakých vhodných strojcích podívá a potom zajistí montáž.

Pokud by bylo zájemců víc než 20 tak to může být limitka.

Tak dejte vědět, koho tenhle nápad oslovil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dneska k večeru jsem se ještě zastavil v Chrono shopu, abych je detailně prozkoumal, ubezpečil se o správné velikosti a otestoval jsem je za snížených světelných podmínek :notworthy: . Musím říct, že lumi je neskutečná krása.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky za zapojení se. Můžeš prosím dát nějaký odkaz s tech. parametry a obrázky na strojek o který by šlo?

Každopádně bych radši nějaký větší a zajímavější strojek, aby bylo na co koukat.

to bude právě problém, Ety 2801/2804, které by se daly použít a asi by byly i sehnatelné v potřebném množství, jsou malé blechy, které je v tak velkých hodinkách lepší zadeklovat pevným dýnkem. A nic většího s manuálním nátahem není k dispozici za ?rozumné? peníze. Modifikované Unitasy s centrální vteřinovou se dneska prodávají kolem 1000usd? další možností je modifikovaný Valgranges A07.111 ale ten už i nemodifikovaný stojí raketu?

Odkaz ke komentáři

Ve zdejší limitce B-Uhr "Gradmaß" byla Eta 2801 a ty měly 47mm. Takže technicky to GS umí i přes rozdíl velikosti strojku a pouzdra.

Strojek má 25,6mm, takže zadeklovat určitě.

při tomhle projektu jsme taky odhalili nějaké ty konstrukční problémy s podobným řešením :)

prostě velká korunka + dlouhá hřídel + natahování jak o život není úplně ideální

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...