Cyril Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Za mě Pam a Rolex.S ostatními značkami bych si rady nevěděl. Snad jen....že jako kluk jsem měl zrcadlovku Zenith a od tý doby tenhle název nemusím.....
blackhead Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Hlavne by to chtelo neco kolem 40mm na 16cm zapesti, tak treba nove ingy 40mm jsou pekny, inhouse neinhouse, daji se pouzit jako sportovni i jako oblekovky a jeste usetris na dovcu.
organic Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 (upraveno) Zajímavé hodinky, jen bych asi byl nesvůj, když nejsou swiss made, což určitě nemá nic společného s kvalitou...jde jen o pocit.Langemu bych absenci swiss made odpustil. Za 200 bych koupil univerzální Rolex Milgauss. Upraveno 16. prosince 2013 uživatelem organic
cigi Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Jo, tak vo těch bathyscaphe by taky popřemejšlel. Přijdou mi přesně správně citlivě diskrétně kabrňácký. Na rozdíl od těsnýho saka a zelenýho sklíčka.
cannondale Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 (upraveno) Ještě jednou díky všem za postřehy a rady:-) Dilema nad in-house neinhouse, hodnota/ cena, jestli jsou součástí nějaké group typu LVMH nebo jiné...věřím, že je to vždy složité se o tomto bavit. Jeden můj kamarád to řešil tak dlouho, až koupil PRIM ORLÍK II-C s PRIM kalibr 98.01 Upraveno 16. prosince 2013 uživatelem cannondale
michca Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 K Panerai. Dej je na ruku, překvapí Tě (jako to udělaly u mně), jak i vzhledem k velikosti sedí. Sám teď stojím před podobnou volbou a Panerai jsou jedním z adeptů. A taky mě tak nějak vadí italské kořeny s vývojem pro italskou armádu, což mi tak nějak nic neříká a působí skoro nehodinkově, ale kdyby ony jen nebyly tak hezké.. A inhouse za dost dobrou cenu klidně s 8 denní rezervou (PAM 510) taky není k zahození. Jinak se opravdu neboj dát na ruku Omega PO, uvidíš, že s nimi z obchodu rovnou odejdeš (nezapomeň zaplatit!). Další variantou je RLX (suby jsou suby), ale na to Ti padne celý rozpočet, parádně teď poskočila cena (nejen u rlx samozřejmě..).
cannondale Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 U těch PAM 312 mě akorát zarazila jejich celkem velká nepřesnost co se tady psalo. viz. příspěvek 22 4-5min. do plusu za měsíc? Možná to jen chtělo dobrého hodináře a seřízení? Historie s italskou armádou mi taky nic neříká, ale o kvalitě asi není pochyb. U IWC mi je pořád trnem v oku u jejich "základních modelů" úprava Sellity nebo ETA strojků...za in-house si nechají dost zaplatit. Omega se mi líbí a určitě jejich co-axiální úprava je super. Sice nevím jak je to s jejich in-house strojky, do kterých modelů to dávají...to by asi nebylo překážkou, jako to, že mi přijde, že tady má každej...?
Návštěvník PavelB Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 IWC mi nic nerika, takze se budu soustredit na pamy. Podle me Luminory maji mit 44mm, mensi prumer imho kazi jejich proporce a neni to ono. Takze zalezi jen na Tve ruce. Hodne bych se primlouval za 510. Podle me to je esence Panerai. Inhouse, rucni natah, 8 denni rezerva. Nepresnosti bych se nebal, to proste k inhouse pamum patri, ber nebo nech byt. Jinak ale neexistuji univerzalni pamy, neumim si je predstavit jako jedine hodinky. Mne docela vyhovuje kombo Luminor a Suby. Pokud nenosis oblek, tak Ti pokryji vsechny myslitelne prilezitosti. To uz jsme ale cenove bohuzel jinde. Na omegu bych se rovnou vykaslal, pokud miris vys, tak Te nemuze uspokojit... Sent from my iPhone using Tapatalk
haky73 Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 nemyslel si spíš 4-5 sekund? Ty minuty to je masakr.Jj,312 su zatial najnepresnejsie hodinky co som kedy mal.Za mesiac cca 4-5 minut do plusu,stabilne uz par mesiacov
Kex Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 nemyslel si spíš 4-5 sekund? Ty minuty to je masakr. Psal 4 - 5 min za MĚSÍC, tj. 8 sec za den, to je myslím celkem reálná hodnota a uvážíme-li, že COSC vyžaduje -4/+6, tak to skoro splňuje COSC, což by se mělo interpretovat jako velmi dobré, ne? Ještě bych si dovolil názor na výběr, za který mě tady nejspíš ukamenujou, ale jestliže Cannondale řeší prestiž a image, pak by se podle mě měl Paneraiům obloukem vyhnout, protože to je spíše než ukázka dobré hodinařiny přímo typická ukázka dobrého marketingu (postaveného na nic moc hodinkách). Vždyť firma se začala v haute horlogerie pohybovat až někdy v roce 2001 (a to byla ještě 100% italská). Lapsy z období vývoje pro italské námořnictvo snad lépe nevytahovat... IWC je prestiží úplně někde jinde a to nejde IMHO nahnat tím, že si Paneraie vezme párkrát na ruku nějaká hollywoodská celebrita... Sorry, chápu, že je tady máte rádi, ale já bych je tedy před IWC nikdy neupřednostnil
pebe Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 zkusim tu navrhnout moje dreamwatche, které asi nikdy mít nebudu, ale jsou prostě nádherné... a obrázek
haky73 Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Psal 4 - 5 min za MĚSÍC, tj. 8 sec za den, to je myslím celkem reálná hodnota a uvážíme-li, že COSC vyžaduje -4/+6, tak to skoro splňuje COSC, což by se mělo interpretovat jako velmi dobré, ne?No já nevím jestli je to až tak dobrá přesnost. V mých očích je to velká nepřesnost, beru porovnání mých Orisek (ETA) který za měsíc mají maximálně minutu do mínusu.(ano,vejdu se do 2 sekund na den)
cannondale Odesláno 17. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Jj, s tou přesností, to je otázka. Mám ORIS tt1 (Sellita) a dělají mi taktéž max. 2 sec./ den. Jinak ke značce ORIS (nevím jaký je tady na ni názor), zrovna u ní se mi líbí, že jako jedna z posledních je stále v soukromých rukách a nepodléhá žádné "watch group", byť kvalitou asi nedosahuje IWC, atd... K těm Panerai, zajímavý názor Kex a asi na tom něco bude :-) Po rozložení a teď myslím pocitově bych na ruce asi raději ty IWC...konkrétně se mi líbí tyto a navíc s in-house kalibrem
haky73 Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Nedávno jsem řešil obdobnou situaci jako ty, ve smyslu že si dokoupím něco fajnovějšího a IWC taky bylo v hledáčku a asi bych na 100% skočil do Aquatimerů nemít moje Cenotky od Orisu takže jsem je ani nezkoušel. U IWC se mi nelíbila povrchová úprava což je subjektivní dojem, takže na to nedej. Panerai jsem na ruku nechtěl, prostě se mi nelíbí (zase subjektivní názor) Co jsem ale na ruku dostat chtěl bylo JLC, fakt mě ten pohled na ruce pohladil a zahřál že mám něco fajnovějšího na ruce. Další adept byl Zenith Stratos Felix B. ale to mě ve skutečnosti zklamalo, nic mi to neříkalo. Abych nezapomněl na Rolexy tak jsem hodně uvažoval nad DeepSea ale jiskra tam prostě nepřeskočila a ani u jiných Rolexů. Nejvíc mi srdce zaplesalo u Zenithu Doublematicu ale cena přes 300 byla na mě moc.Co se týče IWC vs. Panerai, jednoznačně IWC.
Jirka35 Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Lidi neblázněte. 8s/den je na mechanické hodinky výborná přesnost. Ty 2s za den je víceméně věcí náhody a záleží to hodně na způsobu nošení, odkládání apod. (mimochodem 2s garantuje pouze PP).Myslím, že zajímavé by mohly být antimagnetické Omega Aqua Terra (inhouse s coaxiálem, 150WR).
Frantik Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Psal 4 - 5 min za MĚSÍC, tj. 8 sec za den, to je myslím celkem reálná hodnota a uvážíme-li, že COSC vyžaduje -4/+6, tak to skoro splňuje COSC, což by se mělo interpretovat jako velmi dobré, ne? Ještě bych si dovolil názor na výběr, za který mě tady nejspíš ukamenujou, ale jestliže Cannondale řeší prestiž a image, pak by se podle mě měl Paneraiům obloukem vyhnout, protože to je spíše než ukázka dobré hodinařiny přímo typická ukázka dobrého marketingu (postaveného na nic moc hodinkách). Vždyť firma se začala v haute horlogerie pohybovat až někdy v roce 2001 (a to byla ještě 100% italská). Lapsy z období vývoje pro italské námořnictvo snad lépe nevytahovat... IWC je prestiží úplně někde jinde a to nejde IMHO nahnat tím, že si Paneraie vezme párkrát na ruku nějaká hollywoodská celebrita... Sorry, chápu, že je tady máte rádi, ale já bych je tedy před IWC nikdy neupřednostnil Hele co to meles? Jaky lapsy z obdobi vyvoje? Byly to prvni potapecsky hodinky na svete, jeste kdyz IWC delalo kapesni. Panerai ma nejvetsi prestiz u fanousku hodinek (po Rolexu) a patri do spickove hodinariny - je uplne jedno jak dlouho. To ze ty bys je neuprednostnil neni vubec podstatny!
tmoris Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 8s/d neni vyborna presnost. I 3hz elton sporty mi delaji +6s, takze od stroje za 100kkc+ ocekavam hodnoty do 3s. Nutno podotknout,ze vsechno co mam, se do toho vpohode vejde.. Sent from my HTC using Tapatalk
Návštěvník PavelB Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 (upraveno) Psal 4 - 5 min za MĚSÍC, tj. 8 sec za den, to je myslím celkem reálná hodnota a uvážíme-li, že COSC vyžaduje -4/+6, tak to skoro splňuje COSC, což by se mělo interpretovat jako velmi dobré, ne? Ještě bych si dovolil názor na výběr, za který mě tady nejspíš ukamenujou, ale jestliže Cannondale řeší prestiž a image, pak by se podle mě měl Paneraiům obloukem vyhnout, protože to je spíše než ukázka dobré hodinařiny přímo typická ukázka dobrého marketingu (postaveného na nic moc hodinkách). Vždyť firma se začala v haute horlogerie pohybovat až někdy v roce 2001 (a to byla ještě 100% italská). Lapsy z období vývoje pro italské námořnictvo snad lépe nevytahovat... IWC je prestiží úplně někde jinde a to nejde IMHO nahnat tím, že si Paneraie vezme párkrát na ruku nějaká hollywoodská celebrita... Sorry, chápu, že je tady máte rádi, ale já bych je tedy před IWC nikdy neupřednostnil Kexíku, tak ses nám tu vyblinkal, snad se Ti udělalo lépe a karavana může jet dál... Jinak přesnosr bych vůbec neřešil, kdo na ní tak lpí, nechť si koupí quartz nebo jeho lepší verzi Spring Drive a bude spokojen.... Upraveno 17. prosince 2013 uživatelem PavelB
bandicoot Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 nechť si koupí quartz nebo jeho lepší verzi Spring DriveTaky dobrý...
Návštěvník PavelB Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Taky dobrý...A nemám pravdu? Ruku na srdce, koho kdy v jeho běžném životě omezila nepřesnost mechanik v řádu sekund denně? Mechanika je stejně plná kompromisů a její úlohu by mnohem lépe zastal quartz. Pro mě to jsou sice hodinky bez duše, ale přiznávám, že objektivně je quartz prostě lepší než jakákoli mechanika. A věřím, že se najde pár jedinců, pro které je přenost životně důležitá.... Všem ostatním, ale bude jedno, jestli je odchylka 2s nebo 10 s denně...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se