midloch Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Bavil jsem se včera s jedním známým, ten mi tvrdil že Breitling, Omega a další prodávají údajně pod cenou zmetkové kusy hodinek. Osobně si myslím že je to pěkná blbost a to z několika důvodů: 1. prestiž značky, která si nemůže něco takového dovolit, prodáváním dvojkové kvality by se nabouralo dlouholeté budování místa na trhu. 2. nesmyslné plýtvání drahými zdroji, kde i kdyby nějaký zmetek byl vyroben, tak by byl vrácen zpět a předělán. 3. vysoká úroveň výstupní kontroly Každopádně jsem se chtěl zeptat jestli jste o něčem podobném neslyšeli...
vanderB. Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 to by bylo dobry...ze by postavili v Hatích novej outlet omega a tam by meli i kazova zbozi treba myslim, ze zmetky nepoustej do sveta...
Conrad Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Jak je to u hodinek nevím, pochybuji že by pouštěli zmetky ale slyšel jsem že světoznámá firma Dunhill dává do prodeje své dýmky které neprošly výstupní kontrolou pod značkou Prince- pochopitelně bez bílého bodu či jiného značení které by dýmku s touto firmou spojovalo.
roon Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 podle mého je to nesmysl. to by bylo dobry...ze by postavili v Hatích novej outlet omega a tam by meli i kazova zbozi treba myslim, ze zmetky nepoustej do sveta... ano Omega outlet a prodával by se tam třeba chronometer s přesností +/- 3... hodiny za den
Jakubisko Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 za chvili se dobereme k tomu, ze fake je vlastne factory outlet
Dali Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Konečně jsi objasnil, kde Číňani berou levné zmetky, ale že se jich tolik nepovede to jsem netušil.
Guest Diskutér Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Midlochu, když jsem přečetl tvůj nadpis nového článku... zhrozil jsem se co se o kom zase dočtu Je to dobrý Co se týče těch zmetků... kdyby to tak bylo, myslím, že by to mohli do půl roku komplet zabalit. Ovšem, tak mě napadá... jsou na světě lokality, které by tohle hravě zvládly Vždyť... takovej seamaster na levačce... ten sehraje svojí roli... Co na tom, že si každou půlhoďku člověk odskočí za roh a seřídí ručičky
midloch Posted May 7, 2007 Author Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak?
Cyber Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Je to hospodská blbost, stylu jedna paní povídala :-)
roon Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak? no pokud je zmetkem pouzdro nebo , tak se to pravděpodobně rovnou vyhazuje a jde li o strojek neměl by být problém ho rozebrat a chybu odstranit a následně znovu použít.
Guest Diskutér Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak? Odhaduji, ža tam, kde výstupní kontrola zaznamená problém, to začne - vyřeší se následně, co je použitelné a co již ne... takže výsledkem je zase jen kvalita... že by vědomě pustili kulhající hodinky za bránu, to je vyloučené.
jacob Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak? no pokud je zmetkem pouzdro nebo , tak se to pravděpodobně rovnou vyhazuje a jde li o strojek neměl by být problém ho rozebrat a chybu odstranit a následně znovu použít. Myslíš že se jim to vyplatí u nějakých seriovek jako jsou Speedmaster nebo Seamaster apod. aby opravovali strojek než aby ho celý vyměnily???
Cyber Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak? Odhaduji, ža tam, kde výstupní kontrola zaznamená problém, to začne - vyřeší se následně, co je použitelné a co již ne... takže výsledkem je zase jen kvalita... že by vědomně pustili kulhající hodinky za bránu, to je vyloučené. "Vedomně" se ani pes neuse*e ;-)
decebal Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak? Odhaduji, ža tam, kde výstupní kontrola zaznamená problém, to začne - vyřeší se následně, co je použitelné a co již ne... takže výsledkem je zase jen kvalita... že by vědomně pustili kulhající hodinky za bránu, to je vyloučené. "Vedomně" se ani pes neuse*e ;-) :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
klobadysek Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 No pokud si pamatuju , videl jsem fotky z knizky Historie Tissotu a tam byly cele kade zmetkovych "ebauche" - na likvidaci. Ale nevim z kterych let to presne bylo.
Guest Diskutér Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak? Odhaduji, ža tam, kde výstupní kontrola zaznamená problém, to začne - vyřeší se následně, co je použitelné a co již ne... takže výsledkem je zase jen kvalita... že by vědomně pustili kulhající hodinky za bránu, to je vyloučené. "Vedomně" se ani pes neuse*e ;-) Já to pustil nevědomě, ale měl jsem to napsat vědomě. Ještě, že nedělám výstupní kontrolu u Omegy...
roon Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Souhlasím, ale teď jde o to jak se konkrétně výrobci takového nadstandardního zboží se zmetky (připusť me že asi existují) fyzicky ve výrobě vypořádají? Jaká můžou mít pravidla co znovu nějak předělat a co zničit? A opravdu to zničí nebo to použijí jinak? no pokud je zmetkem pouzdro nebo , tak se to pravděpodobně rovnou vyhazuje a jde li o strojek neměl by být problém ho rozebrat a chybu odstranit a následně znovu použít. Myslíš že se jim to vyplatí u nějakých seriovek jako jsou Speedmaster nebo Seamaster apod. aby opravovali strojek než aby ho celý vyměnily??? jsem přesvědčen, že ano, nebo myslíš, že se jim vyplatí každý strojek s vadou vyhodit či zničit ?
jacob Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 roon: nevim nevim, ja jsem se Tě právě ptal jesli se jim to myslis vyplati... Ale nevim jesli hodina práce jednoho jejich pracovníka nebude dražší než nákupní cena strojku...
Recommended Posts