Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, díky jednomu ze zdejších uživatelů jsem si mohl nadělit o den dříve malý vánoční dárek. Nevím, zda to patří tedy přímo do této sekce, ale uvidíme. Vlastním již tak rok Seika, řadu SCVS 003. Původní majitel pod "psychologickým nátlakem" prodal samostatně originální tah, neboť Spirity nosil na kůži. Jenže pak se rozhodl hodinky prodat a ty skončily shodou náhod u mě. Zkoušel jsem tah někde pořídit, ale je to asi v našich končinách neřešitelný problém. Původní hnědý rádobykrokouš řemen jsem nahradil opět rádobykrokoušem v barvě černé. Hnědý řemínek v kombinaci s čerým cifrem mi nějak nešel k sobě. Nicméně stále jsem potřeboval hodinky nějak zcivilnit, jsou to přeci jen univerzály a na krokodýlu je z nich především záležitost vhodná ke košili, obleku. Rozhodl jsem se je tedy dát na Carbonový Hirsch. Povedlo se??? Osobně se mi to líbí, ale snesu samozřejmě i kritiku. Foto je z netu, zítra za světla dodám něco svého. Je to téměř stejné, jen ten člověk, co zde tohle právě píše, neumí zas až tak moc dobře fotit. 

post-23230-0-49763000-1387831425_thumb.jpg

Odesláno

Gratuluju k nejlepsi kombinaci. Vyzkousel jsem k temto hodinkam kdeco a nejlepsi byl karbonovy Taikonaut,coz je skoro to same,co mas ty. Moc velka parada.

Odesláno

Tak vesměs pozitivní reakce, jak se dívám. Tak jsem rád, že se tato akvizice povedla. Dělám to sice kvůli sobě, ale ohlasy od zdejších uživatelů mě vždy potěší. 

Nedá mi, abych nezmínil hodinky jako takové, malé  zhodnocení po roce v mých službách. Jak zmínil někdo výše, jedná se o "GS junior". Oproti GS ovšem nejsou linie pouzdra tak čisté, použitá technika není tak špičková, ale v dané cenové hladině (tj. 9-12 tisíc) je naprosto dostačující. Co to znamená konkrétně?? Hodinky po nákupu prošly vyčištěním, seřízením, stroj 6R15 se od té doby vejde denně do odchylky +5 vteřin, naposledy jsem seřizoval přesně po 14 dnech, měly natočeno 57 vteřin do plusu. Seriozní výsledek. Hodinky mám velice oblíbené, není to žádná šuplíkovka, normálně  je nosím, ale střežím je jako oko v hlavě. Nikdy například nepracovaly :-) Je dokonce reálné, že jsou to mé finální hodinky, protože do cca 15 tisíc mě nikdy nic víc nezaujalo, částku nad 20k si zase za současné situace nemohu dovolit. Uvidíme.

Odesláno

Jak jsou jednoduchý, tak jsou nádherný. Těm hodinkám se nedá prakticky nic vytknout a status "definitivnosti" potvrdily už hodněkrát. Na tom řemenu sedí parádně. Ostatně jako na čemkoliv jinym. :D

A já už mám zase cukání si je vyzkoušet. Ach jo. :)

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Bude to asi znít směšně (vzhledem k tomu, že jsou zde kousky za desítky až stovky tisíc), ale já považuji Spirity a SARBy za opravdu krásné hodinky. Na tahu nebo třeba i na tom Carbonu solidní univerzály, na krokouši krásné oblekovky. Až budu mít tudíž jednou penízky, a já je mít budu ;-), jasnou volbou pro mě bude něco od GS. Nějaký Hi-Beat. Nebo klidně i Spring Drive. Měl jsem ruce pár Švýcarů (ještě nikdy ale Rolex, IWC, spíše Omegy, Longiny, EDOXY) a nějak mě to nevím proč neoslovuje. GS jsem viděl dvoje a hned zahořela jiskra. Držte palce, snad jednou budou. I když by si možná někteří zdejší uživatelé ťukali na čelo, že jsem pošuk.....

Odesláno

Bude to asi znít směšně (vzhledem k tomu, že jsou zde kousky za desítky až stovky tisíc), ale já považuji Spirity a SARBy za opravdu krásné hodinky. Na tahu nebo třeba i na tom Carbonu solidní univerzály, na krokouši krásné oblekovky. Až budu mít tudíž jednou penízky, a já je mít budu ;-), jasnou volbou pro mě bude něco od GS. Nějaký Hi-Beat. Nebo klidně i Spring Drive. Měl jsem ruce pár Švýcarů (ještě nikdy ale Rolex, IWC, spíše Omegy, Longiny, EDOXY) a nějak mě to nevím proč neoslovuje. GS jsem viděl dvoje a hned zahořela jiskra. Držte palce, snad jednou budou. I když by si možná někteří zdejší uživatelé ťukali na čelo, že jsem pošuk.....

GS jsou fakt paráda, ale cena je prostě někdo "mimo"... :rifle:

Odesláno

GS jsou fakt paráda, ale cena je prostě někdo "mimo"... :rifle:

Nevím, zda je to mimo, ale je pravda, že pro mě je to opravdu hodně peněz. Na druhou stranu, vidím tam přidanou hodnotu ve skvělých in-house strojích. O spoustě švýcarů se to napsat nedá, hodně jich používá modifikovanou ETU, a ta cena je přitom podobná. Osobně si na tohle dost potrpím, asi bych nedal své peníze za hodinky s "unifikovaným" strojem. Nic proti ETĚ, jsou to skvělé strojky. Ale prostě mi to pocitově tak nějak vadí. Nejen u hodinek. Třeba i u aut. Proto třeba nikdy nebudu mít doma nic od Škodovky, i když proti technice Volkswagen nic zásadního nemám. Od začátků zde se můj pohled na hodinky samozřejmě změnil, pořád jsem sice začátečník, který do toho nevidí. Ale ten základ mi zůstal. Pořád se mi moc líbí hodinky menší, jednoduché, elegantní, automatické nebo manuální, s přesností do 5s denně, s vlastním strojem. To mé Spirity bezezbytku splňují a jsem přesvědčen, že za tu cenu jen těžko seženete něco lepšího.

Je to jen můj názor. Rozcházím se třeba hodně s uživatelem st1g, který Seiko nemá nevím proč rád, jednou někde psal, že raději Invictu, což mi přijde být naprosto nesrovnatelné. Navíc jsem jednou viděl nějaké jeho fotky, které mi na něm přes svou nádheru moc neseděly, velké cibule na malou ruku podle mého nepatří. Ale jak píšu výše, je to vše jen můj názor, názor naprostého amatéra a navíc "chudáka" :-) O tom to všechno je, někdo vdolky, jiný holky. Někdo jednoduchost, někdo chronografy s číselníkem, ze kterého mám pomalu problém odečíst čas.  Osobně jsem rád, že i pro nás, uživatele, kteří mají hlouběji do kapsy, existuje alternativa, jak si udělat radost krásnými a zajímavými hodinkami, které jsou v mezích a rozhodně neudělají ostudu. 

Odesláno

Tych co maju hlboko do kapsy je nas urcite viac... Kazdopadne, tieto Spirity mas skutocne skvele. Mne osobne tento styl velmi sedi a som rad ze Seiko dokaze ponuknut kvalitne, vkusne a pohodlne hodinky aj v nizsich cenach.

Verim ze ti budu robit radost kedykolvek na ne pozries este velmi dlho...

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...