Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo, u těch s kalibrem 74 je ta korunka hezčí. Ale nejlepší ji měl stejně originál (viz. foto). Ten původní model se mi líbil krapet více (asi i proto, že tam nebyla datumovka).

Jen mi tam maličko vadí ta mimostředka, u těch nových. Prostě mi to připadá (na fotce), že vteřinová ručka vykroužila do číselníku kroužek (jak tomu občas bývá u starých Primek) biggrin.gif

Ale hodinky to jsou velmi zdařilé a pominu-li foto úžasných černých Diplomatů, tak se mi ze současné produkce Eltonu líbí nejvíce.

Edit: Hmmm... Cigi měl pravdu... Ty ručky na nových jsou vážně krátké... Kdyby mě nepostrčil, asi bych viděl, že mi tam něco vadí, ale nedokázal to pojmenovat. Délka ruček na starých se mi zamlouvá více.

• Odpovědi 193
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Onione, vyrobeny budou asi pro toho, kdo si je objedná. Jinak ty platinové, o kterých psal Kamil ve svém článku, tak to nemohu sloužit. Ač jsem si je osobně prohlížel, nikdo se mi nesvěřil pro koho byly vyrobeny. smile.gif

Odesláno

NiG: ......Jo, u těch s kalibrem 74 je ta korunka hezčí. Ale nejlepší ji měl stejně originál (viz. foto). Ten původní model se mi líbil krapet více .....

Originál levnější než kopie?? Není to nějaké divné? smile.gif

Odesláno

vor napsal:
NiG: ......Jo, u těch s kalibrem 74 je ta korunka hezčí. Ale nejlepší ji měl stejně originál (viz. foto). Ten původní model se mi líbil krapet více .....

Originál  levnější než kopie?? Není to nějaké divné? smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Jen počkej, až se sem naloguje majitel od 7 švábů - to nám pak teprve zvedne ceny wink.gif

Odesláno

Jinak s krátkostí ruček má Cigi pravdu.. byly by potřeba o kousíček delší. Já si toho všimnul hned, ale říkal jsem si, že někdo s tak špatnýma očima jako já se určitě plete.. smile.gif

Odesláno

NIGHTinGALE napsal:
  vor napsal:

Originál  levnější než kopie?? Není to nějaké divné? smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Jen počkej, až se sem naloguje majitel od 7 švábů - to nám pak teprve zvedne ceny wink.gif

smile.gif To už mi je celkem jedno.

Odesláno

Jen si zase šťouchnu... u toho modelu s kalibrem 74 vypadá současné stvárnění loga ješt pitoměji než na tom modelu s kalibrem 96.... K těm krásným, zlatým, stylovým číslicím se to razítko hodí snad ještě méně... a to jsem si myslel, že to už nemůže být horší biggrin.gif

Odesláno

Tyjo, néé že by Pavouk byly škaredý Primky, ale ta cena je snad aprílovej žertík biggrin.gif Kromě safíru a nerez pouzdra nemaj nic exkluzivního. Fakt to nechápu. Tuhle cenu musí v krámě asi hodně okecat, aby vůbec byly za ni prodejný. Za 20 tis bych neřek ani popel, ale toto. Nebo mají hodně smutnej srdcervoucí příběh, kde polovina ceny půjde na charitativní účely, tak to potom jo. Cena se dá srovnat například s Omega Seamaster Aqua Terra a to by mi ještě zbylo. A teď ruku na srdce, kdo z nás by si koupil Pavouka, když vedle na pultě by ležely zmíněné Omegy.

Odesláno

Onion napsal:
Jinak s krátkostí ruček má Cigi pravdu.. byly by potřeba o kousíček delší. Já si toho všimnul hned, ale říkal jsem si, že někdo s tak špatnýma očima jako já se určitě plete.. smile.gif

Ano Cigi to trefil, něco mi tam taky nesedělo, ale Cigi umí přijít na to co.

Odesláno

Jerrys napsal:
Tyjo, néé že by Pavouk byly škaredý Primky, ale ta cena je snad aprílovej žertík biggrin.gif Kromě safíru a nerez pouzdra nemaj nic exkluzivního. Fakt to nechápu. Tuhle cenu musí v krámě asi hodně okecat, aby vůbec byly za ni prodejný. Za 20 tis bych neřek ani popel, ale toto. Nebo mají hodně smutnej srdcervoucí příběh, kde polovina ceny půjde na charitativní účely, tak to potom jo. Cena se dá srovnat například s Omega Seamaster Aqua Terra a to by mi ještě zbylo. A teď ruku na srdce, kdo z nás by si koupil Pavouka, když vedle na pultě by ležely zmíněné Omegy.

No přece ten co ty Omegy už má smile.gif . Prostě je to cenová kategorie pro užší skupinu obyvatelstva smile.gif smile.gif

Odesláno

Jerrys napsal:

Asi ten, kterému se pavouk bude líbit více, než zmíněné Omegy. Nebo se mohou líbit oboje, tak koupí oboje. Jak prosté.

Odesláno

No jerrys - tak jsem se hlásím jako první, kdo by URČITĚ dal přednost těm primkám - nic proti omegám, ale s tím primem dostaneš technicky i designově srovnatelný (takový ty objektivní kriteria, jak po nich voláte), ale primky zdá se mi nabízejí větší exkluzivitu, to sklíčko , ale hlavně srdíčko - to tam muší bejt smile.gif!

Onione, Ondraji - tak mě nešálí zrak? Pořád si myslím, že to musí být nějaký klam. Abych to upřesnil, mně se nezdají být obě krátké, jen ta hodinová a navíc v nepoměru k délce té minutové, takže to táhne střed za tou minutovou, ale jestli se shodneme, že s proporcí ruček není něco úplně OK - to je vážné.

K tomu přerušení textury ciferníku pod textem - možná to není tak flagrantní, jak píše Kamil, neb

- snad lesk sklíčka ve skutečném životě překryje ten rozdíl v lesku na samotném ciferníku - mám za to, že na těch foto je ten lesk odfiltrovanej a ten přímej pohled na ciferník to zveličuje.

- vyšlizmus nemusí vždy znamenat nedodělek, amatérismus, ale může být synonymem pro pohotové technické řešení, improvizace může být i zdařilá - takže z toho časem může být ta třešnička na dortu, to ozvláštění, poznávací znamení, ten kult, z nouze cnost (jako vyřezané indexy na OP, nebo - už jsem to tu psat o korunce primu bez loga - to je úplně to samé) - myslím, že právě tam lišák prim vědomě míří smile.gif. To, co je v pohodě na lokomotivě, motoru, letadle může být přeci za šťastného postavení hvězd a při troše dobré vůle v pohodě i na hodinkách ---no?-......smile.gif Asi si to vyžádá značný kus zarputilosti, si to obhájit, ale časem.... kdo ví?

No, není snad dalším důkazem důležitosti proporcí to brilantní GALOVO srovnání malých a větších pavouků? Kdo to tady psal, že proporce jsou dané velikostí? Že jsou vlastně věcí osobního vkusu? Kdo z vás si i teď myslí, že větší znamená lepší, nebo hezčí? - Podle mě problém neustále tkví v příliš titěrné rozteči mimostředky od středu ciferníku (v malém strojku) - to NEOKECÁŠ! Alspoň ne bez obětí.

Jinak závěrem sumasumárum gratuluju primovi, nepochybuju, že ho tenhle model dostane zase výš a dál - jednoznačné zlepšení! A cena mi přijde vysoká (nemohu si je dovolit), ale docela přiměřená vzhledem k tomu, co nabízí - když dám na váhu třeba ty omegy...

Ještě malá poznámka - proč vám nevadí do detailu rozebrat estetiku primek, rozumíte tomu, a když to zkusím já nebo ten, jehož jméno se tu zdráhám vyslovit u OP, breitling, railmasterů, gruenů naježíte se jak dogy a začnete bezhlavě krmit krmiče krmičů trolla.

Návštěvník Kamil
Odesláno

cigi napsal:
Ještě malá poznámka - proč vám nevadí do detailu rozebrat estetiku primek, rozumíte tomu, a když to zkusím já nebo ten, jehož jméno se tu zdráhám vyslovit u OP, breitling, railmasterů, gruenů naježíte se jak dogy a začnete bezhlavě krmit krmiče krmičů trolla.

Měl jsi napsat některým z vás. smile.gif

A je to flagrantní - do očí bijící (nechceš mluvit česky?)! Viděl jsi to naživo? Hodinky za sto tisíc musí být propracované do všech detailů.

Odesláno

cigi napsal:

Asi protože Prim je tvá oblíbená značka a očekává se, že na tomhle vlákně se budeš brodit v krvi s pěnou u pusy ty. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Odesláno

Strašně rád bych si jednou přál mít doma Primky, kterým prostě neodolám, který mě osloví tak, že po nich zatoužím. Tady u Pavouka bych měl pořád pocit, že jsem naletěl s cenou. Jinak jsou fakt pěkný a vypadaj, že budou na ruce moooc pohodlný. Chápu, že Omegy a Breitlingy s Etou nejsou taky nic exkluzívního a jedinečnýho, ale přece jenom k nim toho člověk cítí tak nějak víc. Moje první Primky šly 15 let bez servisu jak hodinky biggrin.gif , takže opravdu nemám nic proti Primkám. Jen mi trochu připadá jejich politika nastavená tak, že luxusní ceny mechanik jsou v módě, tak zájemci plaťte. To se ale opakuji, už to tu bylo mnohokrát diskutované. Fakt je to škoda. Přitom je zde tolik lidí, co by po nich okamžitě skočilo i za půlku ceny a rochňali by blahem.

Odesláno

Kamil napsal:
  cigi napsal:

Měl jsi napsat některým z vás. smile.gif

A je to flagrantní - do očí bijící (nechceš mluvit česky?)! Viděl jsi to naživo? Hodinky za sto tisíc musí být propracované do všech detailů.

To je i můj názor. Omega za ty peníze nabídne hodinky dotažené do konce. Cigi, ty tvrdíš, že by ses rozhodl pro pavouka - rozumím tomu tak, že by sis koupil hodinky, na kterých si sám upozornil na nedotaženost? Tomu nevěřím.

Odesláno

Ano kamile, sorry, některým z vás, pochopitelně. Omlouvám se za nesrozumitelnost, myslel jsem "osudové".

Jo, je to možná nelogický, proto píšu ten vtip s lokomotivou - každý přeci ví, že lokotka a hodinky je sakra rozdíl. smile.gif Znám ale z historie (nejenom)módy a designu a architektury mnoho příkladů, kdy se z ošklivosti na první pohled stala zajímavá libůstka a naopak z bezvadné dokonalé krásy nudná epizoda - ale musím si počkat na druhý pohled, neviděl jsem je ve skutečnosti a taky se přeci můžu seknout a být vedle - berte to jen jako hypotézu, žádné tvrzení, prosím.

Osobně však v nedokonalých na první pohled ošklivých věcech tvořených třeba dle funkční, konstruční, metrologické či technologické logiky nacházím docela zalíbení. Nakonec - není piha na kráse ověřená kompoziční metoda?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...