xmenm05 Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Můj názor, i když možná nebude nikoho zajímat: Nejsem pilot. A kdybych byl, asi bych si je stejně nekoupil. Určitě ne za tu cenu. Proč? Zkrátka proto, že se mi nelíbí (nebudu se rozepisovat proč. Byl by to jen výčet subjektivních postřehů, které tu stejně byly rozpitvány). Od věci (a zvlášť tak osobní jako jsou hodinky), kterou si mám koupit ze svého za nemalé peníze, očekávám, že se skloubí jak technická propracovanost s estetikou mě blízkou. To se u těchto hodinek pro mě (byť nepilota) nestalo a nezachrání to pro mě ani zajímavá historie jejich vzniku. Stran běžného (civilního) nošení se není k čemu vyjadřovat, neb k tomu nejsou určeny a přišlo by mi to až úchylné. Jaké změny bys navrhoval, aby to pro tebe bylo snesitelné?
cigi Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 lomo135 , chlape - s tím se samosebou nedá, než souhlasit, jenže nás by právě zajímaly ty tvoje subjektivní postřehy .
hciq Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Moc mě mrzí, že jsem je nemohl vidět živě, tudíž je ani nemohu zdrbnout. Mohu jen říct, že výtěžnost z cca 50 ti leté tradice nebude trvat věčně. No a nová naleziště Prim zatím neotevřel
deekay Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Prispeju taky se svym skromnym nazorem. Jakmile jsem poprve na fotce uvidel tyhle Primky pro tygri letku, okamzite sem si rekl - "Tak tohle jsou snad prvni Primky, ktere bych si s radosti koupil". Hlavne me upoutal technokraticky tvar lunety a ladici cifernik, a to vse krasne odpichnute tygrovanou vterinovkou....v mych ocich parada. Pak moje oci zaostrily na pouzdro... jakoby k celku vubec nepatrilo. Oproti propracovane lunete mi pripada na pohled "levne" a az prilis strojarsky jednoduche. Tvar, jaky se hodil ke starym sportum, ktery tam doplnovala plastova luneta s potiskem, me zde prijde az nepatricny. Ale budiz, jde o jakysi odkaz na stare letecke primky a asi se i dobre obrabi. Diky pouzdru mi prijde i uzky remen, ovsem jsem si jisty, ze kdyby pouzdro nemelo ony ostre "rohy" a necinilo tak hodinky v miste stezejek siroke, remen by bohate postacil. A ani svetle prositi by opticky nevadilo. Jsem zvedav jak na ne sedne Primem slibovany ocelovy tah, treba on bude to prave a hodinky tak dostanou uplne jiny naboj. Takze co se tyka designu - shrnuto podtrzeno - pouzdro bych prezil, luneta, cifernik, rucicky - vse mi prijde pro me dokonale a presne vystihuje styl, ktery se me u hodinek libi. Takze Suru a Prime - skvela prace - gratuluju! No po prohlednuti, techto, pro me velmi zajimavych hodinek, na webu Eltonu, jsem pokracoval ve cteni dale a dostal se az dolu, kde je ukazana vizualizace "komercniho" modelu. Mnoho zajimavych aspektu z nich bylo oproti "leteckemu" modelu odebrano, navic vizualizace ukazuje jakousi svetlou verzi, nevim do jake miry je to omylem, nebo zda bude komercni verze opravdu v bezne stribrne barve. Dle me by to byla skoda. Shrnuto podtrzeno - komercni verze jsou stale pekne, lec uz pro me jaksi obycejne hodinky. Nakonec jsem zkusil kliknout na tlacitko objednat. Dle toho, jakou Prim u ustatnich modelu nasadil cenovou politiku, jsem ocekaval cenu cca 30-35tisic Kc za produkcni model, takze se priznam, ze uvedena cena 65 000Kc mi vyrazila dosti dech. Zvlaste u hodinek s levnou ETOu. Zajimalo by me pak, kolik bude stat novy Prim XL sport v automatu, ale vzhledem ke slusne cene Quartzove verze si troufam rict, ze se cena muze vysplhat mozna na dvojnasobek jeji ceny? Pak by blo zajimave hledat ony "malickosti", ktere ospravedlni rozdil v cene automatickych novych sportu XL a teto verze Pilot. Ale jak znamo spravnou cenu stanovuje nabidka a poptavka, takze pokud pan Prokop za tuhle cenu bude hodinky uspesne prodavat, pak neni k cene co namitnout, protoze je jen a jen volba zakazniku, zda si dany produkt za danou cenu koupi, nebo se poohlednou jinde.
xmenm05 Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Cena sportu (alias codenis) bude cca 24 TCZK, tuším ... není to málo, ale pokud to někdo bude platit, pak je ta cena vpořádku ... .
lomo135 Odesláno 21. května 2007 Nahlásit Odesláno 21. května 2007 Tak tedy, co se mi konkrétně nelíbí: 1.Tvar pouzdra. Chápu že to má navazovat na SportyII, ale mě se zkrátka ten soudek nelíbí (ani u těch Sportů) 2.Plochost číselníku. Mám rád plastické ciferníky. (opět je mi jasné, že to vychází ze vzoru co byl v letadle, ale to ještě furt neznamená, že se mě to musí líbit) 3.Tygrovaná vteřinovka tomu dává jistý "šmrnc", ale nejsem si jistý její účelností pro skutečné piloty. Pravda, neviděl jsem to in natura, ale přijde mi, že přehlednosti a čitelnosti to nepřidá. Připomíná mi to Swatch hodinky. Naopak luneta se mi líbí, pokud se stále bavíme o tom, že to budou nosit piloti. (Nemyslím do divadla, ale do práce). Možná bych přehodnotil své postoje, kdybych je viděl na živo.
xmenm05 Odesláno 22. května 2007 Nahlásit Odesláno 22. května 2007 No, když nad tím tak přemýšlím, je pravda, že ciferník působí velmi plochým dojmem ... výsledkem je, jakoby to bylo všechno (včetně ruček) v jedné rovině. Což má za následek jednu věc - perfektní čitelnost. Negativum asi je, že to vypadá jednoduše ... Tygrovaná vteřinovka je blbinka / frajeřinka, až si někde vyhrnou rukáv ařeknou heheč já mám ...
cigi Odesláno 22. května 2007 Nahlásit Odesláno 22. května 2007 To s tou čitelností díky plochosti je zajímavý postřeh - opravdu to tak může fungovat.
xmenm05 Odesláno 22. května 2007 Nahlásit Odesláno 22. května 2007 To s tou čitelností díky plochosti je zajímavý postřeh - opravdu to tak může fungovat. Ono mi to totiž připomínalo až display u počítače nebo něco podobného - žádná hloubka, prostě placka, skoro jakoby ani ručky nebyly nad ciferníkem, ale v ciferníku nebo jenom namalované, ale perfektní čitelnost, oko se jednoduše nemělo na čem chytit, jen na ručkách ... není tam nic jiného, co by strhlo pozornost. A to mi u hodinke letců přijde jako hoooodně velké plus ... Resp. takhle to připadá mně. Osobně jsem soudek nějak moc nemusel, až do okamžiku, kdy mi PRIM zrenovoval a převlékl do nerezu sport II ...
georg Odesláno 27. května 2007 Nahlásit Odesláno 27. května 2007 Tak jsem je včera viděl "na živo" na Dni otevřených dveří v Čáslavi (na vojenském letišti). První dojem - skvělé, velké a pěkně čitelné hodinky. Druhý dojem - ještě lepší dojem z lunety (její mechaniky i vzhledu), zklamání z téměř neviditelného loga Prim a siluety vrtulníku, ocenění utopeného sklíčka s antireflexem. Já bych asi byl trochu odvážnější v designu ruček i číselníku - něco alá Junkers (viz foto - včetně bigdate). Ale to jen můj subjektivní názor, dojem. Hodinky už existují, celkově se mi líbí a teď se nám to všem může pěkně a jednoduše kecat! :cool:
cigi Odesláno 28. května 2007 Nahlásit Odesláno 28. května 2007 georgu - já bych byl pro to big date!!!
NIGHTinGALE Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Dnes jsem je viděl in natura a moc se mi líbily. Fotka nic moc, ale realita mě příjemně překvapila. Krásné a nezaměnitelné hodinky. Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale "Bravo Prim!!!".
Mech Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Nevypadají špatně, ale za tu cenu by fakt musely mít i ten vodotrysk a jak už tady bylo zmíněno dříve, za ty prašule by byly několikatery švýcary a to PRIM rozhodně není - při vší úctě.
NIGHTinGALE Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Nevypadají špatně, ale za tu cenu by fakt musely mít i ten vodotrysk a jak už tady bylo zmíněno dříve, za ty prašule by byly několikatery švýcary a to PRIM rozhodně není - při vší úctě. Ještě před pár dny bych mluvil stejně, ale po té, co jsem je viděl v reálu, jsem maličko změnil názor. Jasně, strojek není žádná extra třída, ale zbytek hodinek se švýcarům minimálně vyrovná. A lepší řemen jsem snad ještě neviděl. Sice jsem nemocný, ale tak vysokou teplotu jsem neměl, tak snad neblouzním
xmenm05 Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 (upraveno) Ještě před pár dny bych mluvil stejně, ale po té, co jsem je viděl v reálu, jsem maličko změnil názor. Jasně, strojek není žádná extra třída, ale zbytek hodinek se švýcarům minimálně vyrovná. A lepší řemen jsem snad ještě neviděl. Sice jsem nemocný, ale tak vysokou teplotu jsem neměl, tak snad neblouzním Jsem rád, že jsem nebyl první, kdo to napsal, ale ... v čem se švýcarům nevyrovnají? Strojek je přímo švýcarský, zpracování a kvalita materiálu skvělá. Nemusí se líbit design, ale to se asi nebude líbit taky u všech švýcarských hodinek .... Měl jsem je v ruce, měl jsem je na ruce a musím říct, že jsou to skvělé hodinky. Jejich nejslabším místem (IMHO) je právě kalibr, ale zrovna ten je na těch hodinkách nejšvýcarštější ... Upraveno 7. června 2007 uživatelem xmenm05
NIGHTinGALE Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Myslel jsem to tak, že hodinky snesou srovnání s konkurencí do cca. 80 TKč. Není nic, co bych jejich provedení vytknul. Kalibr, ač Švýcar každým coulem, je malinko degraduje. Prostě srdce v hodinkách vyšší cenové kategorie obvykle tepe kvalitnější.
Jakubisko Odesláno 19. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2008 V Prerove maji PRIMky, v Namesti kalendar s babama http://zpravy.idnes.cz/bitevni-vrtulniky-c...3143_domaci_pei
berkut Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 V Prerove maji PRIMky, v Namesti kalendar s babama http://zpravy.idnes.cz/bitevni-vrtulniky-c...3143_domaci_pei Primky i baby maji v Náměsti, tygří letka se před pár měsíci z Přerova přestěhovala i s Primkama do Náměště.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se