instant Odesláno 7. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2014 Je to vysledok aplikovania konstantnej vzdialenosti medzi pismenkami a tvaru tych pismen (otvorene vs uzavrete). Ale dovod na tento postup neviem, resp viem ale nechcem o nom spekulovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 7. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2014 (upraveno) Jasně, technicky je důvod zřejmý. Ono jde spíš o to, proč u PP zvolili tuhle cestu. Kupříkladu v GO mají snahu proklad mezi jednotlivými znaky flexibiln? upravovat podle otevřenosti/uzavřenosti znaků (viz např. u ...DV.... v nápisu "SECHSUNDVIERZIG", kde to dokonce malinko přehnali :-) ) Já si pořád myslím, že je to u PP schválně. Technický font na kusu nádherného technického umu. Upraveno 7. července 2014 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 7. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2014 no to d a v je hodně blízko u sebe... Já si pořád myslím, že je to u PP schválně. Technický font na kusu nádherného technického umu. Taky si na 99% myslím, že to je schválně. Instante: Klidně spekuluj, rád se dozvím různé názory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 7. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2014 Je to chyba. Patekum to uteklo a odbornici na Chronomagu na to kapli :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 17. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2015 Mám výčitky, že jsem o tom fontu vůbec začínal. Doufám, že to není důvod, proč tu už nepřibyly žádné další skvělé fotky těchhle skvělých hodinek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2015 Nadherna hodinarska prace.Mimochodem, prominte mi muj laicky dotaz, ale co presne znaci tahle rytina? Co se tech pismen tyce, myslim, jak pise instant, ze to je opravdu jen kvuli zvolenemu fontu (otevrena uzavrena pismena) a velikosti toho napisu. Ve Wordu je to naprosto bezne, ze vam to pise takhle taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 5. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2015 Fast - Slow - nastavení chodu a šipka, kam otočit šroubkem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2015 Fast - Slow - nastavení chodu a šipka, kam otočit šroubkem Diky organic, zase o neco chytrejsi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 Odpovím na rok a čtvrt starou otázku, ale když už jsem sem vlezl... v tomhle případě podle mého názoru rytina sice opravdu naznačuje, jak regulovat chod hodinek, ale neznázorňuje, kam otočit šroubkem, protože regulační šroubek jaksi není přítomen. Po obvodu setrvačky jsou čtyři asymetrická závažíčka, a rytina právě ukazuje jedno z nich, jeho polohu vůči obruči setrvačky a doporučený směr natočení závaží pro prodloužení nebo zkrácení kyvu setrvačky. Regulace pomocí asymetrů, a nikoliv pomocí pohybu ukotvení vlásku, je pro Patek charakteristická (nevím zda pro všechny modely..). Aspoň se tohle vlákno s nádhernými hodinkami dostane zase nahoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 S dovolením opustím téma typografie a rozpalu a postnu link o vynálezci world timeru Cottierovi a novodobé replice jeho původního worldtimeru:http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=7352480&rid=97536#msg_7352480(ať tenhle detail nezapadne). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 15. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2016 (upraveno) Odpovím na rok a čtvrt starou otázku, ale když už jsem sem vlezl... v tomhle případě podle mého názoru rytina sice opravdu naznačuje, jak regulovat chod hodinek, ale neznázorňuje, kam otočit šroubkem, protože regulační šroubek jaksi není přítomen. Po obvodu setrvačky jsou čtyři asymetrická závažíčka, a rytina právě ukazuje jedno z nich, jeho polohu vůči obruči setrvačky a doporučený směr natočení závaží pro prodloužení nebo zkrácení kyvu setrvačky. Regulace pomocí asymetrů, a nikoliv pomocí pohybu ukotvení vlásku, je pro Patek charakteristická (nevím zda pro všechny modely..). Aspoň se tohle vlákno s nádhernými hodinkami dostane zase nahoru Wow! Díky za opravu rok a štvrt starého nesmyslu A když už jsem píšu, to číslo 240/228. To asi neznamená, že je to 240 kus z 228 kusové série, co? Upraveno 15. listopadu 2016 uživatelem organic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 15. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2016 Bych si tipl, že to je kal. 240 s modulem worldtimeru 228.O tom základu zde: http://www.users.cloud9.net/~bradmcc/240/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 15. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2016 Jo, to dává smysl. Dík za rozšíření obzoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se