Přejít na obsah

PATEK PHILIPPE WORLD TIME 5130R

mrakodrap

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jasně, technicky je důvod zřejmý. Ono jde spíš o to, proč u PP zvolili tuhle cestu. Kupříkladu v GO mají snahu proklad mezi jednotlivými znaky flexibiln? upravovat podle otevřenosti/uzavřenosti znaků (viz např. u ...DV.... v nápisu "SECHSUNDVIERZIG", kde to dokonce malinko přehnali :-) )

post-30813-0-38827300-1404731466_thumb.jpeg

Já si pořád myslím, že je to u PP schválně. Technický font na kusu nádherného technického umu.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to d a v je hodně blízko u sebe...

Já si pořád myslím, že je to u PP schválně. Technický font na kusu nádherného technického umu.

Taky si na 99% myslím, že to je schválně. 

Instante: Klidně spekuluj, rád se dozvím různé názory. 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsících...

Nadherna hodinarska prace.

Mimochodem, prominte mi muj laicky dotaz, ale co presne znaci tahle rytina?

post-39929-0-89192000-1438778370_thumb.jpg

Co se tech pismen tyce, myslim, jak pise instant, ze to je opravdu jen kvuli zvolenemu fontu (otevrena uzavrena pismena) a velikosti toho napisu. Ve Wordu je to naprosto bezne, ze vam to pise takhle taky :)

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Odpovím na rok a čtvrt starou otázku, ale když už jsem sem vlezl... v tomhle případě podle mého názoru rytina sice opravdu naznačuje, jak regulovat chod hodinek, ale neznázorňuje, kam otočit šroubkem, protože regulační šroubek jaksi není přítomen. Po obvodu setrvačky jsou čtyři asymetrická závažíčka, a rytina právě ukazuje jedno z nich, jeho polohu vůči obruči setrvačky a doporučený směr natočení závaží pro prodloužení nebo zkrácení kyvu setrvačky. Regulace pomocí asymetrů, a nikoliv pomocí pohybu ukotvení vlásku, je pro Patek charakteristická (nevím zda pro všechny modely..).

Aspoň se tohle vlákno s nádhernými hodinkami dostane zase nahoru :)

Odkaz ke komentáři

Odpovím na rok a čtvrt starou otázku, ale když už jsem sem vlezl... v tomhle případě podle mého názoru rytina sice opravdu naznačuje, jak regulovat chod hodinek, ale neznázorňuje, kam otočit šroubkem, protože regulační šroubek jaksi není přítomen. Po obvodu setrvačky jsou čtyři asymetrická závažíčka, a rytina právě ukazuje jedno z nich, jeho polohu vůči obruči setrvačky a doporučený směr natočení závaží pro prodloužení nebo zkrácení kyvu setrvačky. Regulace pomocí asymetrů, a nikoliv pomocí pohybu ukotvení vlásku, je pro Patek charakteristická (nevím zda pro všechny modely..).

Aspoň se tohle vlákno s nádhernými hodinkami dostane zase nahoru :)

Wow! Díky za opravu rok a štvrt starého nesmyslu 

A když už jsem píšu, to číslo 240/228. To asi neznamená, že je to 240 kus z 228 kusové série, co? :D

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...