Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím Vás, 

potřebuji jenom poradit, kolem výběru hodinek. Je to boj tady číst, asi jak si rozmazlovat  20 -litou dívku  v postílce, co se ji líbí a co ne.

Je mi 44 -  budu si kupovat první hodinky, vždy jsem je dostal dárkem i když ne podle mého gusta, Byli to Timex-e - ty jsem daroval - nelíbily, Citizen - mám stále- ukazují fázi měsíce, na nic, po dvou letech mi přestali jít Armany mechaniky AR 4201 - které padli na dlažbu a rozbilo se tam nějaké kolečko uvnitř - nechci je dávat již opravovat.

Co bych chtěl, když někam přijdu, tak hodinky renomované značky, i když za málo peněz, nechci.

Chodím po jednáních, nebo v kanclu,Jinak ve volném času rifle, košile nebo triko. Nemám tolik peněz, aby jsem si mohl koupit co chci, uvažoval jsem do 10 tis., ale již jsem povolil do 15-16 tis Kč, potom co jsem pročetl.

Požadavky:

elegantní - klasika, stříbrné - bojím se, že zlaté se ošoupají i v tyhle cenové relaci. Mechaniky, nebo automatiky, hrubší a čitatelné ručičky, již prd vidím.

Rezerva chodu, nevím jaké máte zkušenosti, asi jo dobrá věc na den dva.

Můj výběr je zatím:

http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/8372-hodinky-hamilton-jazzmaster-slim-40mm-h38515735.php

Nikde jinde se nepodařilo najít Hamilton v ČR.  Trošku mě zaskočila tolerance chodu: -5/+15 vteřin/den, myslel jsem že je to miň -1/+1., 

Děkuji za pomoc, i když vím, že je toho tady fakt hodně, něco jsem snád pochopil a něco se přiučil.

Pavel

Upraveno uživatelem Paloo
Odesláno

Zkus si proletět nabídku na www.chronoshop.cz, určitě tam něco hezkého ve své cenové relaci najdeš a budeš mít aspoň jistotu, že nekupuješ předražené šunty.

Odesláno (upraveno)

Nikde jinde se nepodařilo najít Hamilton v ČR.  Trošku mě zaskočila tolerance chodu: -5/+15 vteřin/den, myslel jsem že je to miň -1/+1.

V případě mechanickejch hodinek (sem se počítaj jak hodinky s automatickým, tak i ručním nátahem) toleranci -1/+1 za den nenajdeš ani u hodinek za stonásobek ceny:).

Většina strojků se dá jakž takž naladit na slušný hodnoty v řádech sekund denně, ale není to pravidlem a ty tolerance jsou vždycky posazený tak, aby tam výrobce měl nějakou rezervu. Každopádně se musíš smířit s tím, že i průměrný baterkáče za kilo od Vietnamců budou dost možná přesnější než jakýkoli mechaniky, co si koupíš. :)

V daný cenový hladině není reálný, že bys splašil něco s přesnějším či spolehlivějším strojkem, než jsou ty různý ETY jak v Hamiltonech, tak ostatních swiss made hodinkách. Mimo švýcary můžeš mrknout ještě na Japonce, konkrétně Seiko řady SARB, SARX, tam se taky daj najít hezký univerzály kolem deseti či patnácti tisíc. Seiko strojky (6r15) maj myslím ještě širší toleranci přesnosti, ale mají myslím trochu delší rezervu nátahu a oproti těm hromadám hodinek se strojkama ETA se jedná o nefalšovanej seikovskej inhouse stroj...Každopádně podobnejch vláken tu bylo v poslední době hned několik, tak se tu ještě trochu rozhlídni. Tohle zadání se tu opakuje každejch pár dní, stejně tak i odpovědi.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno (upraveno)

Tissot Powermatic 80, trochu větší rozhled... a dobrá volba myslím ^_^

Upraveno uživatelem GSIA79
Odesláno

U těch Eta strojku to píšou všude reálně je to většinou o hodně nižší číslo, které se po nějakém čase nošení stabilizuje. Já bych vybíral nejspíš nějaké pilotky ( nevýhodou je nižší vodotěsnost) případně potápky, ale nějaké na které se dá hodit kožený řemen ať jsou univerzálnější. Doporučuji projít značky : seiko, orient star no a potom firmy pod swatch group ( certina, tissot a Tebou zmiňované hamilton) a samozřejmě chronoshop. 

Odesláno

Popřípadě můžeš vzít v potaz i klasiku Tissot Heritage Visodate, které jsou elegantní, přesto dobře použitelné i k méně formálnějšímu oblečení.

http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/tissot/visodate/heritage/8600-tissot-heritage-visodate-automatic-t019-430-16-031-01.php

http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/tissot/visodate/heritage/8601-tissot-heritage-visodate-automatic-t019-430-16-051-01.php

Odesláno

Paloo ale tvých odkazů asi dobře víš co hledáš a obojí je velmi dobrá volba. Mě se líbí ten druhý výběr :-)

Odesláno

za mě Certina Powermatic (limitka) ..výrobce uvádí velmi slušnou přesnost (viz odkaz níže) ..oproti Tissotu mi přijdou povedenější..na e-bayi je koupis ca. za 17 tis.

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c026-407-16-057-10

kdyby Ti nevadily zánovní, tak už proběhlo pár obchodů za ca. 11-12 tis.

c026.407.16.057.10_big.jpg

Odesláno

Jak psal vojta1, v téhle cenové kategorii se pohybuje "Middle Range" swatch group, tedy Certina, Tissot, Mido, Hamilton, všude se dají vybrat hezké a kvalitní  kousky.

např zde: 

http://www.certina.ch/collection/herren-automatik-kollektion/ds-1-3-hands#m=2

http://www.mido.ch/en/content/m86004181

Případně mimo swatch group ještě např. Atlantic, třeba kolekce Worldmaster 1888 http://www.atlantic-watches.ch/product-detail/product/52752.41.25-worldmaster-1888-automatic-gents.html

Návštěvník Zmizík
Odesláno

No možná by se daly všechny tydle sračky vynechat a koupit si rovnou něco kolem kila.

Odesláno

No možná by se daly všechny tydle sračky vynechat a koupit si rovnou něco kolem kila.

Třeba Invicty :D to jsou zaručeně definitivní hodinky, když za ně někdo dá tu údajnou původní cenu. 

Odesláno

Pokud tvůj vývoj bude probíhat jako u většiny co se dostali na toto forum, pak tě tu máme za 3 měsíce a budeš Hamiltony prodávat. Taky doporučuju rovnou Omegy, Breitlingy, Longines nebo něco podobného ze střední třídy. Ušetříš dost peněz. I když jenom relativně protože pak budeš zas koukat ponějakejch lepších.

Odesláno

Paloo: Práve Invicta je liek na toto vysokonákazlivé fórum, ktoré pomaly ale isto rapídne redukuje voľný čas, voľné peniaze, rodinný rozpočet a dokonca aj voľné poličky, police, skrine.......

Invicty stačí jednoducho kúpiť, nafotiť / je jedno v akej kvalite / a postnúť to / najlepšie ako OT / do hociktorého vlákna. Po spŕške ktorá nastane je veľmi vysoká pravdepodobnosť že na toto fórum už nikdy neprídeš.

Alebo chceš fakt ochorieť na chronobundus? Počiatočné štádium už vyššie popísal chronopacient Dali.

Odesláno (upraveno)

Učedníkovi

no právě tohle jsem zažil, před třemi roky u nožů, byl to první za litr, a dnes je  jich již 17 - které jsou nádherné, naučil jsem se sám je  brousit, a když jdu někam na zabíječku nebo, někam kde se krájí a dělá, jsou to lovecké nože, tak vždy mám úspěch, ale místo jednoho nože je jich již 17 a ted mám další ve výhledu na 4 tis.

Hodinky beru jako, že je potřebuji, při jednáních,a jsou lidi, který na to hodně dají, prodávám drahé technologie, a vím jak to chodí, proto ten limit. 

A rozpočet fakt není velký.

Děkuji všem za kladný ohlas a radu, pokud tady stále čtu, teď již 11 den, tak 70 tis. by byl ideál, ale ten nemám.

Upraveno uživatelem Paloo
Odesláno

tissot prc516 heritáge...krásný remake z roku 1964, ze zlata u tissotu neměj strach. A hodí se, myslím, ke všemu.

post-23865-0-84995400-1389446597_thumb.jpg

post-23865-0-75884000-1389446604_thumb.jpg

post-23865-0-32521000-1389446607.jpg

Odesláno

Jak už tady někdo napsal, Chronoshop. Zkusil bych okolo tý patnáctky nějaký fajn pilotky z Etou. Archimede nebo  Steinhart. Dizajn, kterej nepřestane jen tak bavit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...