Dagoberd Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna V 16. 1. 2024 v 11:16, Happy88 napsal: Nevím, jakej vlastně očekáváš/plánuješ poslouchací režim. Jen u stolu, nebo i cestování? Navrhovaná comba stylu Chord Mojo + circumaurální sluchátka jsou super, ale cestovat se s tím imho fakt nedá. Jednu dobu jsem to zkoušel minimalizovat na iBasso špunty a Dragonfly a stejně mě to zapojování po čase spíš otravovalo. Ale každému samozřejmě vyhovuje něco jiného. Nakonec to řeším tak, že mám prostě víc variant. Na cestování Apple Airpods Pro (v kategorii true-wireless sluchátek jsou vážně super (pohodlím, funkcemi i zvukově) a k iPhonu skoro nedává smysl pořizovat něco jiného). v práci u noťasu mám drátové špunty (iBasso IT01, ale to není až tak podstatné) doma u PC mám plnohodnotný DAC + sluchátkový zesilovač a k tomu velká sluchátka Konkrétně Meze 99 Neo neznám, ale mám Meze 99 Classic a basovější určitě jsou. Co jsem se díval na srovnání, tak pravděpodobně o něco basovější než Neo. Neo mají o 6 Ohmů nižší impedanci. Používám je spíš na elektronickou hudbu, pop, PC hry a běžnej provoz u PC. Poměr cena výkon za mě každopádně super. Na klasickou (vážnou) hudbu, rockovou hudbu a obecně hudbu u které očekávám přesnější neutrálnější přednes používám otevřená sluchátka Sennheiser HD6XX. Kvalitou mi přijdou Meze solidní, zajímavost je, že neobsahují žádné lepidlo a vše by se tudíž mělo dát rozebrat, opravit, vyčistit atd. Ty moje Classic mají navíc kryty z pravého dřeva, takže vypadají fakt pěkně Jediná vada jsou klasicky náušníky, na kterých poměrně rychle popraskala ta rádoby-kůže a celý se to sloupalo. Ale to už mi přijde, že je skoro standard, stalo se mi to u hodně sluchátek. Jestli míváš cesty do Brna, klidně Meze na poslech zapůjčím. Díkes..nakonec jsem dal na doporučení obchodu, že rozhodnout mají ušiska, takže mám objednány Neo a m50x a teď se bavím výběrem hudby na testování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna před 4 hodinami, Duke650 napsal: Díky, ale z toho já moc nepoznám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Výběr hudby na testování říkáš ... to máš štěstí, že jdu kolem kdysi dávno jsem tady umístil odkaz na moje "kontrolní" nahrávky, tak se ti to třeba bude hodit Chan Chan / Buena Vista Social Club / živá nahrávka, musím slyšet ten prostor, jinak je něco špatně Funk Hunter / Herbie Hancock / na úvod je pěkně hluboký bas, ten by ale neměl přehlušit středy a výšky, nic nesmí rezonovat a musí to být čitelné Sultans of Swing / Dire Straits / Knopflerova lahodná klasika The Pretender / Foo Fighters / pokud z tohoto nemám husí kůži, něco je špatně... nástroje se nesmí slévat do nepřehledné kaše, chci je mít separované Hang in Long Enough / Phil Collins / pokud se do 20 vteřin - i přes pokročilý věk a bolavé klouby - nezačnu trapně rytmicky vlnit, něco je špatně Cocaine / Eric Clapton / klasika, k tomu není co dodat Hotel California / Eagles / klasika, v čase 00:53 musím mít pocit že jsem dostal 2x koňským kopytem do hrudního koše Jeanne D´Arc / 4tet / hlasy musí být přirozené (4tet jsem několikrát slyšel živě) a separované A Fool For Your Stockings / ZZ Top / na špatné aparatuře má basa tendenci dunět a kytara řezat do uší, na dobré je to luxusní balada Blues Deluxe / Joe Bonamassa / Don´t Give Up / Peter Gabriel + Kate Bush / ty hlasy, ten prostor... nádhera Sweet Leaf / Casualties of Jazz / chci slyšet dřevo kontrabasu a chci si šáhnout na ty hammondy, lahůdka Symphony No. 9 / Antonín Dvořák / tady chci slyšet každého člena orchestru že si svůj plat pěkně odmakal (a když se cítím jako ten Svěrákův velký černoch, jsem happy) Way Back Home / Crusaders / klubový živák, pohoda džez, chci slyšet akustiku té zakouřené místnosti a užívat si výkony pánů na pódiu Little Wing / Stevie Ray Vaghan / PAN kytarista poprvé, bez komentáře, to se musí slyšet NIB / opět Casualties of Jazz a opět hrají Black Sabbath / žeru toho chlapa s kontrabasem i jeho dva kámoše Tin Pan Alley (aka Roughest Plase In Town) / PAN kytarista podruhé Last night of the Kings / Van Canto / nádherné vokály, ale na nedomrlé aparatuře to bude hučet nebo dunět - na dobré je všechno krásně čitelné My Body Is A Cage / Peter Gabriel / z toho kape smutek... jak song graduje, muzika se nesmí slévat do nepřehledného klubka zvuků Overkill / Motörhead / když sluchátka nebo bedny přežijí tuto vlnu energie, tak přežijí všechno... jo a pozor, je to sice nářez jaxviňa, ale na dobré aparatuře z toho nebolí hlava, protože to hraje jak? Protože to hraje čistě, že... Get Lucky / Daft Punk / někdy je dobré vzít hit, notoricky známý z rádia, a překvapeně objevovat, co všechno vlastně v tom songu je Torture Me / Red Hot Chilli Peppers / prvních 14 vteřin jen sám velký Flea a ta detailně vykreslená baskytara prostě musí vyvolat ušní ere.kci, a jak se song rozjede, basová linka se nesmí ztratit pod ostatními nástroji Iron Man / Casualties of Jazz / bicí, hammondy, kontrabas ... jedna velká nádhera Cannonball / Supertramp / prostě fajn song, velmi chytlavá instrumentální mezihra Queen of Spades / Styx / husí kůže zaručena za 3...2....1 teď - v čase 01:51 Hold On I´m Coming / B.B. King + Eric Clapton / nepotřebuje komentář Old Love / Eric Clapton z alba Unplugged / tady mám pocit, že stojím pod pódiem, koukám mu na prsty, nedejchám a snažím se nerušit mistra posmrkáváním, jak jsem z toho naměkko Suite Madame Blue / Styx / hlas toho zpěváka někomu vadí, ale na dobré aparatuře je to pochoutka... a husina v čase 3:42 Zaz Turned Blue / Was (Not Was) / na první poslech nic extra, ale dejte si to podruhé, potřetí a zažere se vám pod kůži Audioslave Revelations / moji miláššškové z Audioslave to umí rozbalit a přitom je z toho cítit talent, drajv, šťáva - ale ne na blbém aparátu, tam to má plechový nádech Papa Was A Rolling Stone / Temptations / ta nahrávka je jako kdyby za dekou, ale dobrý hardware tu deku shodí a vše je na svém místě... COKOLI od Snarky Puppy z live in studio alb jako např. We Like It Here, Sylva, Empire Central ... těch 5 cen Grammy nedostali jen tak náhodou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Ten graf ti nenápadně naznačuje, že basy verze Red proti staré modré verzi jsou v základu parádní a s použitím toho extra bazmeku zvednuté o cca 2,5 dB takže si pošmákne i basshead 2,5 dB vypadá jako nic moc, ale +3 dB je dvojnásobná hlasitost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZJ Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Hotel California / Eagles / klasika, v čase 00:53 musím mít pocit že jsem dostal 2x koňským kopytem do hrudního koše Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Výborně, takhle po lopatě sem to potřeboval Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Moje oblíbená testovací skladba je z alba Eye in the Sky od The Alan Parsons Project a to hned první skladba Sirius, která plynule přeje do Eye i n the Sky. Synek z toho už šílí, ale znám tam každou notu a přesně vím, co tam má a musí být. Duke, díky za seznam, spousta oblíbených songů, zbytek si doplním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna V rámci rozšíření hudebního obzoru jsem přecvakal do Spotify. Diky Duke. Casualties of Jazz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Hezky pěkně. Nemáš to prosím k nasdílení v Tidal playlistu rovnou? Snarky jsem na Tvé doporučení už nějakou dlouhou dobu zpět zařadil mezi pravidelný poslech a je to supr muzika.Edit: já velmi rád testuji na REM - Drive z alba Automatic for the People.A pak High Hopes od Floydu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna před 7 hodinami, filltos napsal: Díky, svrbí mě prst Ale mám rád hutný basy a to mě asi nenabídnou... Zdaleka nejlepši basy co jsem slyšel mají planary např. 7HZ Timeless, LETSHUOER S12/S15, TINHIFI P1 a další, ale zároveň mají určité zabarvení ve výškách na které je potřeba si zvyknout. Mně to chvíli trvalo a musel jsem S12 sluchátka lehce modifikovat, ale nedám na ně teď dopustit. Nemám tedy zkušenost s top IEM modely, pro mně jsou bohužel sluchátk tak trochu spotřebka a málokdy pŕežijí víc jak 2 roky, takže mám trochu obavy kupovat sluchatka za $300+ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Prozatím jen v max. 320kbps na Spotify Drive jsem si doplnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodrigez Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Převedl jsem to na Tidal: https://tidal.com/browse/playlist/35f445ac-b07b-47e0-a860-9730b7be1569 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Paráda Akorát Pretender tam není v originále od Foo Fighters a Clapton / Old Love z alba Unplugged je jiné kafe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna před 15 hodinami, Dagoberd napsal: Prozatím jen v max. 320kbps na Spotify Drive jsem si doplnil. Díky moc, taky jsem si dal odběr, ještě si uložit popis od Duka, na co si v čem dát pozor Vím, že to nejsou sluchátka, ale vzhledem k tomu, že téma jsou i přehrávače, mám čistě digitální zesilovač od Lyngdorfu a přemýšlím čím to ideálně krmit. Nemáte někdo dobrou zkušenost s nějakou rozumnou krabičkou (v zásadě asi digitální streamer?), kterej bych připojil přes USB. Jedinou službu, kterou zatím používám je Spotify, ale tuším, že tam to s kvalitou nebude úplně ideální. Dává v tom směru smysl ten Tidal? Vůbec se v tom neorientuju. Zároveň jsem uvažoval, že bych na domácí NASku nahrál hudbu co mám ve flac, hledám teda něco, co půjde jednoduše ovládat, klidně přes appku v telefonu a spojí mi tyhle zdroje. Přijde mi, že kupovat profi streamer za desítky tisíc mi nic na kvalitě nepřidá vzhledem k digitálnímu přenosu. Analogovej signál jde teprve až do repro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Pokud máš solidní železo (a to Lyngdorf je) tak má smysl uvažovat o Tidalu. U nás do beden hraju převážně z Tidalu, a co tam nenajdu, to mám uložené na NAS Synology. Ovládám to apkou TEAC HR Streamer, protože streamer / předzesilovač mám TEAC NT-505. Ve tvém scénáři bych to viděl na WiiM Pro plus, akorát digitální výstupy jsou v podobě optický toslink a koaxiál - nemá USB výstup, ale věřím, že Lyngdorf má optický i koax vstup Streamovat umí přes wifi i přes Ethernetový kabel, podporuje mrtě streamovacích platforem, za rozumné peníze hodně muziky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Mám Lyngdorf tdai-2170, takže plnej digitál, bral jsem ho od švagra i s bednama a chci ho konečně v baráku zapojit (čekalo to až dostavíme...) Díky moc za tip, to vypadá podle recenze přesně jako to co hledám. Případně se zeptám na alternativu, protože u TV používám už roky RPi jako multimediální box (LibreELEC s KODI), není nějakej zajímavej projekt pro RPi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Myslíš něco takového? https://www.audiophonics.fr/en/open-source-streamers/audiophonics-raspdac-mini-lcd-kit-diy-streamer-for-raspberry-pi-4-dac-es9038q2m-p-15148.html https://www.audiophonics.fr/en/open-source-streamers/rasptouch-i-sabre-es9038q2m-streamer-with-touchscreen-32bit-384khz-dsd128-p-12181.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 22. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna V 20. 1. 2024 v 21:29, Dagoberd napsal: V rámci rozšíření hudebního obzoru jsem přecvakal do Spotify. Diky Duke. Casualties of Jazz Skvělý počin, už to jedu. Díky vám, chlapci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna V 21. 1. 2024 v 20:39, Duke650 napsal: Myslíš něco takového? https://www.audiophonics.fr/en/open-source-streamers/audiophonics-raspdac-mini-lcd-kit-diy-streamer-for-raspberry-pi-4-dac-es9038q2m-p-15148.html https://www.audiophonics.fr/en/open-source-streamers/rasptouch-i-sabre-es9038q2m-streamer-with-touchscreen-32bit-384khz-dsd128-p-12181.html Díky moc za tipy, ty hotový krabičky nevypadají vůbec blbě, jen pro můj případ mi přijde zbytečný připlácet za ten DAC, protože mě stačí digitální výstup (optika, koax, USB). Díval jsem se ještě na možnosti a co mi posílal švagr a buď bych šel do hotovýho řešení mimo RPi zástavbu typu Wiim Pro plus, nebo ještě Audio pro Link 1 nebo 2 (tuším pro moje potřeby spíš dvojka, ale nejsem schopen dohledat žádný pořádný recenze) Druhá možnost je DIY na RPi se systémy jako Volumio, Moode nebo piCorePlayer. Stačilo by mi jen RPi, který už doma beztak mám, ale musím prozkoumat licence a co všechno to umí. Nevím jestli s tím někdo tady má zkušenosti, že by to doma používal. Díval jsem se, že ten Rasptouch v sobě to Volumio zrovna má... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna Mě přišla na testování pěkná písnička Desireless z alba Desirelee od Eagle Eye Cherry, ale pravda že to je už starší (1998) a to byl asi vrchol HiFi CDčka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se