Xpak Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2016 Nevím, co jsi slyšel kromě AKG K701, co jsi poslouchal a z jakého zdroje, tak nebudu komentovat "zbytečné basy"Faktem je, že pokud mají K701 nějaké slabé místo, tak je to právě pásmo nižších kmitočtů - je jich málo. A dost lidem vadila ergonomie.Výrobce po nějaké době udělal verzi Q701, která má proti K701 o pár dB posílené pásmo pod 1000 Hz, ale i tak je utrum u 100 HzK702 vs K701 je zvukově mnohem menší rozdíl než K701 vs Q701Někomu barva zvuku K701 / 702 vyhovuje a je to tak OK, každý ať si poslouchá co se mu líbí, o tom to je.. Tak jen na okraj drobet teorie k těm basům (a to nejsem basshead, nesnáším dunivé nekontrolované přehnané basy): U sluchátek se výrobci nesnaží udělat frekvenční charakteristiku rovnou jako když střelí (o to se snaží výrobci reprobeden).Vnímání zvuku ze sluchátek je prostě jiné, má to fyziologické důvody a poznatky zkoumání těchto odlišností (sluchátka vs bedny) jsou promítány do tzv. harmanovy křivky optimální kmitočtové křivky ideálních sluchátek (Harmann target response curve).Je to křivka, ne přímka, a přesto je zvuk ze sluchátek s tímto nebo podobným průběhem vnímán jako neutrální - nepřebasovaný, nesykavý atd.Pro ukázku porovnání K701 vs NAD Viso HP50.HP50 má zvuk velmi blízký "neutrálnímu" podání. HP50 jsem měl a za ty peníze bezvadný zvuk. Ergonomie ale nemusí sednout každému.Za dobré peníze se dá sehnat AKG K550 / 551 - jde o modely s uzavřenou mušlí (701 / 702 jsou otevřené modely) a zvukově rozhodně neurazí Neznám teorii, neznám grafy, nemám chuť do toho hlouběji pronikat. Jen jsem vyzkoušel asi 7 různých sluchátek (AKG, Sennheiser, Audio Technica - označení neznám) a podle mých uší jsou K701 jasným vítězem, o několik koňských délek. Je to můj subjektivní názor, u ostatních sluchátek mi vadilo buď moc basů nebo se mi zvuk nezdál dost čistý a průzračný. Poslouchal jsem CD co mám naposlouchané, na přehrávači Pro-Ject CD Box S se sluchátkovým zesilovačem Head Box S. Mám pocit, že zrovna u těch 550 jsem vnímal těch basů úplně nejvíc.Znovu opakuji, jsem v tomto ohledu amatér, chci si jen poslechnou to co se mi líbí způsobem, který mi bude vyhovovat. Možná moje zkušenost pomůže jinému amaterovi se trochu zorientovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2016 Ano, oba říkáme totéž jinými slovy :-)t.j. každému se líbí něco jiného a tak je to správně. Nedat na cizí uši ale na svojeJinak ten project headbox byl můj asi druhý sluch. zesilovač a pokud si dobře pamatuju jeho zvuk, tak chápu, že ti "sedl" k AKG K701. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2016 jo, jov každém případě díky za nasměrování a komentáře a ještě něco: jak moc jiný by mohl být výsledný zvuk těch 701 na mém AV receiveru Yamaha RX-V630? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2016 Teoreticky by dedikovany head-amp mel byt lepsi nez sluchatkovy vystup receiveru, ale neni nad overeni teorie praktickym pokusem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strong Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 Nema tu nahodou niekto skusenost s RHA T10 pripadne T20? Hladam nieco kvalitnejsie do usi a tieto dva modely ma celkom uputali svojim mimoriadne kvalitnym spracovanim. Zaujimalo by ma najma porovnanie s povedzme Klipsch S4 reference. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 Dobre zpracovani a patrne lepsi zvuk nabidne Trinity Audio z UK. Jejich specialitou je moznost zvuk si doladit pomoci filtru. Mam Atlasy a vrele je doporucuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strong Odesláno 22. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2016 Spominane modely maju tiez moznost doladit zvuk prilozenymi filtrami. Pozriem aj Trinity. Dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nino Odesláno 24. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2016 Pěkné vlákno . Já jsem spokojený s uzavřenými sluchátky AKG K 271 MK II, spíš na ně nahrávám. Bedny jsem kdysi dlouho vybíral na akustickou hudbu, menší kapely a s CD přehrávačem Marantz a zesilovačem Denon nejlíp hrály SHAN AZTEC 220 a mám je pořád a rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2016 Shan Aztec jsem kdysi měl, už nevím jaký model. Sloupové bedny s bassreflexem do podlahy. K tomu CD a zes. od NADu.... jo to byly časy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2016 nějaký tip na levný převodník (USB zvukovku), která by mě zbavila nepříjemného šumu, který má zvukovka v ntb? žádná pecka, mám to jen do práce, přenosnost by byla výhodou, cena hraje hlavní roli, ale nulový šum je podmínkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2016 https://www.alza.cz/audioquest-dragonfly-d2303944.htm?kampan=adw3_a2-audio_audioquest-dragonfly-151001-aug15a&gclid=COH3jfue38sCFSQW0wodBAkGYQ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 27. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2016 pěkné, ale trošku přes rozpočet, hledám něco drobet levnějšího a stejně mám trochu strach z toho usb napájeníby se mi (vzhledem k ceně) líbilo, kdyby nešumělo třebas toto:http://headphones.cz/inshop/prevodniky/dac-na-usb/fiio-k1.htm https://www.alza.cz/fiio-q1-d3040977.htm?catid=18854409https://www.alza.cz/fiio-e07k-andes-d419217.htm?catid=18854409http://headphones.cz/inshop/prevodniky/dac-na-usb/nuforce-udac2.htm https://www.alza.cz/pro-ject-dac-box-s-usb-cerny-d2882930.htm?catid=18854409 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 27. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2016 http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/da-ad-prevodniky/audioquest/43167-audioquest-dragonfly-1-2/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nino Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2016 Jj, přesně z těch časů to mám, NAD byl taky mezi favority, ale pak rozhodly poslechy. A drží mě to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 8. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2016 (upraveno) Pánové, co jsou tědkonc dobrý sluchátka přes hlavu do města, určitě drátový, kolem těch dvou litrů? Na takovýto poslouchání Evy a Vaška z mobilu cestou do práce. Koukám třeba na Marshall Major II, Sennheiser HD 239, tak něco? Ono jestli to teda neni blbost a neni lepší vzít PX100, sice jsou celkem hnusný, ale zvukově mi přišly dobrý.. Upraveno 8. dubna 2016 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2016 https://www.audigo.cz/Sluchatka/Lehka-prenosna/Hlavovy-most-46512/AKG-Y-50-cerna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 kluci, omlouvám se za asi opakovanej dotaz, ale nechtělo se mi číst všech 70 stránek. chgěl bych poradit jak na kravál v kanclu, na práci se potřebuju soustředit a to s 2 obchodníkama nejsem schopen. zatím jsem to operativně řešil RHA špuntama, ale z toho mě pak bolí uši. vadit mi nebude velikost, konstrukce, hlavně abych s tím mohl dělat delší dobu v kuse. díky! a nemyslím tím tlumiče , ty mám taky. ideálně abych to prdul do kompu nebo přehrávače, příp. tlf. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Nepohodlí a pocit bolesti uší ze špuntů je dána zejména nevhodně volenými nástavci. Dá se to řešit za pár korun jejich výměnou a může to zlepšit i zvuk. Velmi pohodlné jsou SpinFit nástavce nebo SpiralDots od JVC. Oboje koupitelné na eBay. U nás jsou k dostání nástavce na VSonic, které mají uvnitř pěnu a velmi dobře izolují. Popř. pěnové nástavce Comply ( alza, atp ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 aha, to bude zřejmě nejsnazší první krok. vyzkouším a uvidím. díkec! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Já mám z důvodu vyššího tlumení shure se215. Jsou velké, nevejdou se do každého boltce, ale když se vlezou, pak zejména v kombinaci s pěnovým špuntem je to super, ani nepotřebuji nic poslouchat, občas přeslechnu kolegy i tak, tlumí slušně a jako bonus nehrají špatně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se