Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny!

Chtěl bych se s vámi poradit. Jako oblekovky:

Frederique Constant FC-710MC4H6 - inhouse FC 710/ IWC Portofino Automatic 3565

51I%2BxwGjBdL._SY300_.jpgM02_IW356502_2011_grey.82316105bc43cbcaa

Čemu dát přednost? Značka nebo in-house? Taky cena za FC je hodně lákavá, více jak poloviční!

Názory? 

Odesláno

tvl těžká volba. IWC mi přijdou takový kočkopes, listové ručky na technicistně studeným cifru, ty FC jsou zase jak barokní socha andělíčka, takový naplácaný. No kdyby na mně dva klečeli, tak asi FC, ty IWC se mi nelíbí ani trochu. Ale ty FC za pžepokladu, že jsi tlustej bankéř.

Odesláno

Leží mi v hlavě přísloví "Nejsem tak bohatej, abych si musel kupovat levný věci". Tím chci říct, že in-house je sice lákavej, ale ten zbytek bude asi zklamání. Kvalita pouzdra, vůbec jak ten jejich kalibr chodí, atd. Bohužel jsem ty FC neviděl naživo. Taky jsem toho tady moc o FC nedočetl ani nevím co si o té značce myslet?

U IWC je určitě větší záruka kvality, byť v úpravě ETA nebo Sellita, teď přesně nevím co tam dávají...

To znamená jestli při snaze zajímavě ušetřit nakonec nepřijde velké zklamání?

Odesláno

Já bych to tak černě neviděl u FC s tou kvalitou.. spíš se tady poslední dobou diskutovala výstupní kontrola IWC.

Myslel jsem, že si IWC kvalitu drží...zajímavé. Co už by teda měl člověk koupit...

Odesláno

co chlapi blbnete s levnými věcmi? Ty FC mají retail price někde 2500 dolarů. Dají se sehnat za necelou dvojku, fakt vám přijdou hodinky za 40 litrů jako kšunt? IWC jsem měl patery, snad můžu posoudit.  Jsou to krásný hodinky, IWC umí vysokou hodinařinu, ale tyhle posraný portofína jsou obyčejný hodinky v jedné ze základních řad, stejně jako moje AT nebo pilotky.  Ty FC budou zpracovaný stejně dobře, za to dám krk.

Jo a jestli si dobře pamatuji, tak nedávno tady Bandicoot láteřil, jak jeho milovaný IWC pilotky měly vady, že je posílal do švajcu na dotažení. A myslím, že nebyl sám.

pro ilustaci, co vám na těhlech levných hodinkách vadí?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Můžu se zeptat, o co jde s tou údajně klesající IWC kvalitou / kdo s tím má zkušenosti? Začínám totiž šetřit na Mark XVII

Odesláno (upraveno)

Kvality FC bych se určitě nebál, hodinky umí pěkné i dobře zpracované. Jsou zaměření na hodinky kolem 2-3k dolarů, ale to rozhodně neznamená, že jsou špatné. Mimochodem dělají i hodinky s turbem za mega. Mimochodem problém s kvalitou je asi možný leckde... před pár dny jsem měl v prodejně na ruce Zenithy za 350k s vadou cifru.

Upraveno uživatelem JAJA
Odesláno

Reknu tady ohranou frázi....zkus oboje nazivo a uvidis, u kterych preskocí jiskra.

Ale myslim,ze IWC budou mit lepsí zpetnou vazbu,co se tveho okolí týče

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...