Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

protože jsem po obojím pokukoval - suma jsou super, Seiko mám navíc rád, ale HydroConquest jsou božský hodinky, za rozumný peníz prestižní značka, pro mě prakticky bezchybný design, bohužel ale 41mm :( Za mě jednoznačně "hydry".

Odesláno

Hydry. Po dvou letech nošení nemůžu než doporučit. Pohodlne, dobře citelne. Jinak osobně bych preferoval starší variantu než tu novou s cislam po celém ciferniku.

Odesláno

Nemůžu jinak než je doporučit. Mám modré a jsem spokojen i když uvažuji o prodeji a posunu někam dále. 

Odesláno

Pokud chceš ,,tak nějak univerzály" , běž do Hadro. Ale Sumo bych se nezbavoval. Hydra sou sice trochu leštěnky, ale jinak zajímavý a opravdu sedí dobře na ruce. Značka, vcelku přesnost a drží si i cenu. Osobně jsem je měl jen chvíli, nějak jsem se s nimi nezžil. Mám rád jednodušší hodinky - přehledný cifr.

Odesláno

Jednoznačně Longines. Za mírně vyšší cenu dostaneš velmi dobře zpracovanýho švýcara se safírem, ověřeným a spolehlivým strojem a značka, hlavně pro masy, zní mnohem lépe než Seiko. - Nic proti Seiku.

Sumo je sice také velmi dobře zpracované, ale v jeho neprospěch hraje hardlex, celkem nepoměr mezi pouzdrem a šířkou tahu a hlavně nejsou to univerzální hodinky jako Longines.

HC nosím i obleku úplně bez problému, se Sumy bych to nedal.

Odesláno (upraveno)

Jednoznačně HC. Vypadají dobře i na kůži a jsou více univerzální...

photo_zps14ad7f02.jpg

(fotku jsem si vypůjčil z internetu)

Upraveno uživatelem pekl76
Odesláno

Longines a potvrzuji vše, co zaznělo výše.

HC jsou za ty peníze fantastický. Univerzální hodinky v dobré kvalitě.

A proto jsem si je koupil podruhé :D

Odesláno

No možná budu pranýřován, ale nebýt velikosti upřednostnil bych Seiko. Vzhledově se mi líbí daleko víc. U longinek mě dost vadí ta čísla místo indexů. A značka Longines je sice asi vnímána výš veřejností, ale podle mě je nelze považovat za vyšší level potápek než Suma. Možná naopak. Samozřejmě safír vede, ale jinak ....

post-9378-0-89050000-1391428083_thumb.jpg

Odesláno

Longines Hydro Conquest.

Po vlastní zkušenosti s Longines HC a TAG Heuer Aquaracer, bych šel znovu do Aquaracerů. Navíc jich je teď plno v bazaru.

Odesláno

Tak nevím, jestli je Seiko ( s tímhle modelem) tak vysoko, nebo Longines tak nízko. Sumo jsem měl několikrát, Hydry jsem měl v ruce minulý týden ( nebo předminulý??) Seika mi příjdou podstatně větší, ale zase víc ergonomicky postavené. Hydry mají naprosto klasický tvar, bez překvapení a "novotvarů".  Longines, vzhledem k jejich velikosti, je víc univerzální, Sumo je tool. Longines, jestli se nepletu, je celolesk pouzdro, které se v případě problému ošetří. Sumo se svými broušenými plochami nedává moc šancí. ( Subjektivní pocity) Strojovny v obdobné kvalitě. Seiko In-haus je plus, Eta je bezkompromisní. Safír.. věc názoru, u "trvalek" bych na něm trval, na Sumách sem byl přinucen rozleštit Hardlex, ale byl sem za to vděčný, jinak by následovala výměna.  Tak ti nevím... asi Longines: 41 mm je ideální i na velkou ruku. Machrindex (bohužel) je výš než u Seika( pro laiky). zrovna se plácám v obdobném rybníku, tak se koukni na moje vlákno v poradně výběru potápky do 30.000 a tam je to zmapované docela obstojně. Jo kdyby Longines letos nahodil safírovou lunetu... bylo by po řečech.

Odesláno

Ahoj spousta zajímavých názorů.

Já jsem od září nosil suma prakticky každý den, takže asi nejsem nestranný. Když se na ně podíváš dnes, vypadají jako bych je právě vytáhl nové z krabičky. Dělají na ruce velkou parádu. Jsou to větší sportovní hodinky s fantastickou lumi. Na jejich váhu je třeba si trochu zvyknout.

Lonžíny se mi vždycky líbily. Jsou určitě univerzálnější. Kvalitativně podobné, prestiží zřejmě lehce výš. To co já u nich nejsem schopen zkousnout je lesklý střed tahu. Na fotkách není často tolik vidět jako ve skutečnosti. Na mě působí lacině, kolotočářsky.

Když bych hledal univerzálky prestiží nad suma, zřejmě bych bral Tag Heur.

Každopádně doporučuji vyzkoušet na Tvé ruce, oba modely jsou na fóru dosti rozšírené.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...