Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-18

People

Doporučené příspěvky

Mě se teda víc líbí formulace ihličnatý konárik než pšeničnej klas. 😁 Jasně že tohle je echt Seiko želví pouzdro. A nebyly v něm jen kingy. Konárik si mohli odpustit, ale datum beru jako velký plus. A navíc je ta datumovka pěkná, klasická s aplikovaným rámečkem černej nebo bílej věnec mě vůbec neuráží. Podle mě dobře zvolený barvy. Klasické, vkusné. U tohohle stylu ciferníku by třeba daydate vypadalo už trochu divně, ale klasický datum musí být, bez data jedině pilotky, fieldy a oblekovky s mimostředkou. Těm to sluší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Tak ty nové mají delší lug to lug a klasické, celkem široké nožky, tak si myslím, že v reálu se ten jeden milimetr ani nepozná.

Každopádně, ty stříbrné mám předobjednané, LE55 jsou doma, tak v srpnu porovnám vedle sebe... 👍

Odkaz ke komentáři

Tak já mám toto, 38mm a je to v pohodě, je to viditelně menší než LE55 i Pogue, ale furt v pohodě i na moji tlapě, tak si to dokážu představit. IMG_20240417_212719.thumb.jpg.9991ad9fc7fcd598214a59de47e29911.jpg

Už jsem našel pár důvodů proč je nekoupit. Líbí se mi víc tmavá varianta a ta má skoro stejnej cifr jako LE55, navíc je stejnej tah jen s tím rozdílem, že tenhle kvůli koncovkám jen tak něčím nenahradíš. A ten tah je děsně nepoddajnej. Na trochu volnějc je to jak kruhovej náramek a nesedí to na ruce. My zhýčkaní z jubilee tohle prostě nesnesem. U LE55 máš vystaráno, bez nožek vypadají fantasticky na čemkoli. Navíc nemusím světlý lunety. Asi jsem se ubránil pokušení. Asi dospívám. Ale zase budu mít narozeniny...

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

Mně se nové limitky líbí víc než minulá (pouzdro),...ale - dát za pětky se základním strojkem téměř 12 litrů kvůli tomu že je to "limitka" ( o počtu 9999 ks🥴)???

Odkaz ke komentáři

V 15. 6. 2024 v 17:21, Kamil.K napsal:

Mně se nové limitky líbí víc než minulá (pouzdro),...ale - dát za pětky se základním strojkem téměř 12 litrů kvůli tomu že je to "limitka" ( o počtu 9999 ks🥴)???

V 15. 6. 2024 v 19:18, Jiří Sedlák napsal:

Jo, přesně proto jsem o pár příspěvků výš shrnul pár důvodů proč je nekoupit.

Jasné, každého volba... 😉

Mě se ty stříbrné líbí a pěkně se budou doplňovat s těmi loňskými. Za mě je super, že Seiko dělá tyhle dostupné reedice téměř 1:1 včetně rozměrů, dýnka, "dobového" balení...

Uznávám, že letošní tmavá varianta má číselník téměř stejný jako loňské LE55, tak pokud to člověk nechce jako sbírku, nedávají k nim smysl.

Cena se mi mimo nezdá, ty LE55 stály stejně a furt si říkám, jak jsou to pěkně a kvalitně udělaný hodinky za těch "pár korun". Současný běžný 5ky nestojí zase o tolik méně... I to balení je fajn. Strojek neřeším, na mých LE55 jde docela rozumně a na těch max. pár týdnů v roce, kdy je pro zpestření ponosím, je OK. Tah mi také vyhovuje, tak budu zadobře i s tím letošním. Teď jsem si pořídl bledě modrý tropic, tak asi zkusím, jak bude ladit k tomu modrému nápisu "Sport" na těchto limitkách... 😎

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

moja rec. 

ja moje LE55 mam velmi rad, vzdy som chcel mat hodinky z obdobia 60. - 70. rokov - filmy, auta, hudba - je to asi naj obdobie. a kedze 60 rocne hodinky by neboli prilis vhodne na nosenie, tak reedicia LE55 je super. je prakticky totozna s originalom.

co sa tyka ceny, tak ja si nemyslim, ze cca 450 EUR za hodinky je az tak moc.  

ja si myslim, ze kto ma rad retro a nechce nejake len "retro-inspirated" hodinky, tak ma jasnu volbu.  

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...